خورشیدگرفتگی روز 12 آبان همزمان با غروب آفتاب در برخی از شهرهای ایران قابل رویت است.
تقارن خورشید گرفتگی همزمان با غروب آفتاب 12 آبان
12 آبان 1392 ساعت 10:54
خورشیدگرفتگی روز 12 آبان همزمان با غروب آفتاب در برخی از شهرهای ایران قابل رویت است.
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از مشکات یرین بام ایران، کارشناس ارشد ژئوفیزیک اظهار کرد:خورشیدگرفتگی جزئی یکشنبه 12 آبان 1392 در شهرکرد، در ساعت 16 و 50 دقیقه شروع میشود و در حالی که خورشیدگرفتگی هنوز به حداکثر خود نرسیده است، خورشید در ساعت 17 و 15 دقیقه غروب میکند.
عبدالله رحیمی بیان کرد: خورشیدگرفتگی وقتی رخ میدهد که سایهٔ ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه از دید قسمتهایی از کرهٔ زمین، قرص ماه روی قسمتی
از قرص خورشید را بپوشاند.
وی گفت: این پدیده هنگامی رخ میدهد که زمین و ماه و خورشید به ترتیب در یک خط راست یا تقریباً در یک خط راست قرار بگیرند و این شرایط تنها در زمان مقارنه یا محاق ماه ممکن است برقرار گردد و تقریبا در کل دو یا سه بار در سال رخ می دهد.
رحیمی ادامه داد: زمانی که خورشیدگرفتگی اتفاق میافتد، در مکانهایی از سطح کرهٔ زمین که از خط واصل مرکز خورشید و مرکز کرهٔ ماه دور هستند، امکان رؤیت گرفت کلی یا گرفت حلقوی وجود ندارد. در چنین نقاطی که شامل مساحت بیشتری از زمین میشود دو قرص خورشید و ماه هم مرکز دیده نمیشوند و در نتیجه روی تاریک ماه، تنها قسمتی از قرص خورشید را میپوشاند که به این حالت گرفت جزئی گفته میشود.
کارشناس ارشد ژئوفیزیک در استان اعلام کرد: در بعضی از خورشیدگرفتگیها، از سطح زمین اندازهٔ ظاهری ماه و خورشید خیلی به یکدیگر نزدیک است. در این وضعیت که خیلی به ندرت رخ میدهد، ممکن است در نقاطی از سطح زمین خورشیدگرفتگی کلی و در نقاط دیگری خورشیدگرفتگی حلقوی دیده شود که به این حالت خورشیدگرفتگی مرکب اطلاق میگردد. در این حالت نیز در دیگر نقاط سطح زمین، خورشیدگرفتگی جزئی دیده خواهد شد.
کد مطلب: 9861