مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به برقراری ماهانه حدود ۱۰۰هزار تماس با سامانه ۱۴۹۰، چگونگی پرداخت "مابه التفاوت قیمت دارو" از طریق تماس با این سامانه را تشریح کرد.
چگونگی پرداخت مابه التفاوت قیمت داروها
خبرگزاری ايسنا , 26 تير 1392 ساعت 11:52
مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به برقراری ماهانه حدود ۱۰۰هزار تماس با سامانه ۱۴۹۰، چگونگی پرداخت "مابه التفاوت قیمت دارو" از طریق تماس با این سامانه را تشریح کرد.
به گزارش جهان بین نیوز، دکتر حسین ریاضی درباره چگونگی تماس بیماران با سامانه ۱۴۹۰ برای دریافت مابهالتفاوت قیمت دارو به دنبال تغییر نرخ ارز، گفت: از بازه زمانی ۲۲ اردیبهشت تا ۱۸ تیرماه سال جاری، قیمت دارو افزایش داشته است اما ظاهرا سازمانهای بیمهگر این افزایش قیمت را پوشش ندادهاند و همین امر سبب شده که در این بازه زمانی مردم این افزایش قیمت را از جیب خود بپردازند.
واریز مابه التفاوت قیمت دارو به حساب سرپرست خانوار
ریاضی تاکید کرد: برای واریز مابهالتفاوت قیمت دارو نیازی به مراجعه حضوری یا تماس افراد با شماره تلفن ۱۴۹۰ نیست، بلکه قرار است مبالغ مربوطه از طریق کد ملی افراد به حساب سرپرست خانوار (طبق آنچه که در هدفمندی یارانهها صورت می گیرد) واریز شود.
وی در توضیح چگونگی شناسایی بیماران مربوطه جهت پرداخت مابه التفاوت قیمت دارو به آنها نیز گفت: طبق دستور وزیر بهداشت، اسامی بیماران خاص و صعبالعلاج دریافت کننده دارو در این بازه زمانی را از سازمانهای بیمهگر خواستار شدهایم.
نخستین واریزی برای بیمه شدگان تامین اجتماعی در هفته جاری
ریاضی افزود: از آنجا که فعلا اسامی بیمه شدگان بیمه تامین اجتماعی در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است، پرداخت اول برای بیمهشدگان تامین اجتماعی خواهد بود. بر این اساس احتمالا طی هفته جاری نخستین واریزی برای بیمهشدگان تامین اجتماعی انجام خواهد شد. همچنین در صورتی که سایر سازمانهای بیمهگر نیز اسامی بیمهشدگانشان را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند، در جهت واریز مابهالتفاوت قیمت داروی این بیماران نیز سریعتر اقدام خواهیم کرد.
چگونگی پرداخت به بیماران فاقد پوشش بیمه
ریاضی افزود: در این میان ممکن است فرد دریافت کننده دارو تحت پوشش بیمه نبوده یا نام وی جزو لیستی که سازمان بیمهگر در اختیار وزارت بهداشت قرار داده، نبوده باشد، این افراد میتوانند با سامانه ۱۴۹۰ تماس گرفته و مشخصات خود را ارائه دهند. پس از طی مراحل تایید از سوی وزارت بهداشت، مابهالتفاوت قیمت دارو به حساب این دسته از بیماران نیز واریز خواهد شد.
برقراری ماهانه ۱۰۰هزار تماس با سامانه ۱۴۹۰
داروهای کمیاب در صدر تماس های حاصل شده با ۱۴۹۰
مسوول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه ماهانه حدود ۱۰۰ هزار تماس با سامانه ۱۴۹۰ وزارت بهداشت گرفته میشود، گفت: ۹۰ درصد تماسهای حاصل شده با شماره تلفن ۱۴۹۰ مربوط به داروست که ۲۵ درصد از این ۹۰ درصد به اطلاعات دارویی و مشاوره پزشکی در حوزه دارو و مابقی تماسها به داروهای کمیاب مربوط می شود.
وی با بیان اینکه سامانه ۱۴۹۰ در تهران راهاندازی شده است، افزود: به دنبال تماس بیماران برای اطلاع از داروهای کمیاب، داروخانههای مسئول توزیع داروهای خاص معرفی میشوند و در صورتی که داروی مربوطه در آن داروخانه وجود داشته باشد، در اختیار فرد قرار میگیرد.
به گفته ریاضی، ۱۰ درصد مابقی تماسها با سامانه ۱۴۹۰ به شکایات مرتبط با بهداشت محیط و چگونگی عرضه مواد غذایی و همچنین مباحث درمان، بیمارستانها و اورژانسها مربوط است.
مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت راهاندازی سامانه ۱۴۹۰ را زمینهای برای برقراری ارتباط مستقیم با مردم و پی بردن به نقایص حوزه سلامت خواند.
کد مطلب: 7273