کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی بهمنی سخنان خودش را نقض می کند:

افزایش روزانه ۱۳۴ میلیاد تومان به حجم نقدینگی

افکار , 10 تير 1392 ساعت 13:00

در تازه ترین آمار بانک مرکزی پس از نرخ تورم، محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ، روز یکشنبه مانده نقدینگی در اردیبهشت‌ ماه امسال را ۴۶۷ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.


طبق گفته محمود بهمنی، در حالی که نرخ رشد نقدینگی در اردیبهشت‌ ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال، ۲۵٫۹ درصد بوده که این رقم نسبت به مانده نقدینگی در پایان اسفند ۹۱ معادل ۱٫۴ درصد افزایش داشته است.

به گزارش جهان بین نیوز، رییس کل بانک مرکزی ایران، نرخ رشد نقدینگی از اسفند ماه پارسال تا فروردین ماه امسال را صفر درصد اعلام کرد . این در حالیست که بهمنی، در اواسط خرداد و در پنجاه و سومین مجمع سالانه بانک مرکزی، رقم مانده نقدینگی در اردیبهشت‌ماه امسال را ۴۵۸ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و گفته بود که «نقدینگی در پایان اردیبهشت ۱۳۹۲ نسبت به پایان سال ۱۳۹۱ نه تنها افزایش نداشته بلکه حتی کاهش داشته است.»

او علت کاهش مانده نقدینگی در اردیبهشت‌ امسال را به «تمهیدات اندیشیده شده بانک مرکزی» و تلاش این بانک برای جلوگیری از «انبساط بی‌رویه نقدینگی» عنوان کرده بود.

در اظهار نظر جدید رییس کل بانک مرکزی، میزان نقدینگی در اردیبهشت امسال معادل ۴۶۷ هزار میلیارد تومان است، که در مقایسه با مانده نقدینگی در اردیبهشت سال ۹۱ که معادل ۳۷۱ هزار میلیارد تومان بوده، رشدی در حدود ۲۶ درصد و در مقایسه با رقم مانده نقدینگی در پایان اسفند ۹۱ که معادل ۴۶۰٫۷ هزار میلیارد تومان بوده، رشدی ۱٫۴ درصدی داشته است.


خلق روزانه ۱۳۴ میلیاد تومان نقدینگی جدید
طبق آمار جدید محمود بهمنی از نقدینگی در اردیبهشت‌ ، میزان نقدینگی در پایان اردیبهشت ۹۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۹۶۰٫۷ هزار میلیارد ریال و نسبت به پایان اسفند ۹۱ حدود ۶۲٫۹ هزار میلیارد ریال افزایش داشته است.

به این ترتیب در ۴۷ روز کاری دو ماه نخست سال، روزانه بیش از ۱۳۴ میلیارد تومان به نقدینگی ایران افزوده شده است. این افزایش نقدینگی معادل افزایش ساعتی پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به حجم پول و شبه پول در اقتصاد ایران است.

شماری از کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی، رشد کم سابقه تورم در سال‌های اخیر را به افزایش حجم نقدینگی نسبت می‌دهند.

به عقیده کارشناسان، کسری بودجه، بی‌انضباطی مالی دولت و استقراض از بانک مرکزی از عوامل رشد بی سابقه نقدینگی در هشت سال گذشته هستند.

نرخ تورم بر اساس اعلام بانک مرکزی در اردیبهشت‌ماه امسال به ۳۴ درصد رسیده است.
در حالی حدود یک ماه دیگر دولت محمود احمدی نژاد باید پاستور را ترک و صندلی ریاست جمهوری را به حسن روحانی واگذار کند که حجم بالای نقدینگی یکی از میراث های دولت او برای شیخ دیپلمات است. میزان نقدینگی در پایان سال ۹۱، آخرین سال کامل حضور احمدی نژاد در پاستور نقدینگی در کل کشور به ۴۶۰هزارمیلیارد تومان بوده است. اگر تعداد روزهای کاری در یک سال را ۲۴۰روز در نظر بگیریم، در سال ۹۱، روزانه ۱۹۱۶میلیارد تومان نقدینگی به اقتصاد کشور تزریق شده است.

براساس آمارهای بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان اولین سال حضور احمدی نژاد در پاستور یعنی اسفند سال ۸۴به ۶۸ هزار میلیارد تومان رسیده بود. یعنی روزانه تزریق نقدینگی معادل ۲۸۳میلیارد تومان.

در پایان دور اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد درسال ۸۸، حجم نقدینگی در روندی صعودی به ۱۸۸هزار میلیارد تومان در فروردین ۸۸ و ۲۳۵هزار میلیارد تومان در اسفند همان سال رسید؛ یعنی افزایشی در حدود ۳.۵ برابر در طی ۴سال.

در دومین سال دور دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و در پایان سال ۸۹، حجم نقدینگی به رقم ۲۹۴ هزار میلیارد تومان در بهمن ۹۰ به رقم ۳۳۹ هزار میلیارد تومان و در فروردین ۹۱ به رقم بی‏ سابقه ۳۵۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. در آخرین آمار نیز حاکی از حجم ۴۶۰هزار میلیارد تومانی نقدینگی در پایان سال ۹۱ است.

هم اکنون در آخرین آمار از اوضاع نقدینگی، تا پایان اردیبهشت ماه سال ۹۲، نقدینگی به رقم بی سابقه ۴۶۷هزار میلیارد تومان رسیده است.

آمار بانک مرکزی نشان می دهد آهنگ رشد نقدینگی در دور دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد یعنی از سال ۸۸ تا ۹۲ نسبت به دور اول آن، کندتر بوده است.

هرچند آمار رسمی از کندتر شدن نرخ رشد نقدینگی حکایت دارند اما همین آمار نشان می دهد که میزان و حجم نقدینگی در طی ۸سال، از سال ۸۴ تا پایان اردیبهشت ۹۲، ۶.۸۶ برابر شده است.

همچنین بررسی آماری رشد نقدینگی از سال ۶۸ تا کنون نشان می‏ دهد که دولت‌های نهم و دهم رکورد‏دار افزایش نقدینگی در کشور بوده است.


کد مطلب: 6807

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/6807/افزایش-روزانه-۱۳۴-میلیاد-تومان-حجم-نقدینگی

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir