کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عضو فعال کمیته مردمی صیانت از آب و خاک چهارمحال و بختیاری:

مسئولان اصفهان از اظهارات تفرقه افکنانه خودداری کنند

فارس , 9 تير 1392 ساعت 23:33

عضو فعال کمیته مردمی صیانت از آب و خاک چهارمحال و بختیاری گفت: ادعاهای استاندار اصفهان نسبت به برداشت آب مازاد در بالادست رودخانه زاینده رود، توهین به مردم چهارمحال و بختیاری است که باید هر چه سریع‌تر از مردم عذرخواهی شود.


وحید رئیسی دهکردی اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری با دارا بودن ۷.۵ درصد از مساحت حوضه رودخانه زاینده رود، ۸۰ درصد منابع آب این رودخانه را تأمین کرده ولی سهم برداشت آب این استان کمتر از ۱۰ درصد منابع آب رودخانه یاد شده است.

وی سد زاینده‌رود و تونل‌‎های کوهرنگ را واقع در منطقه کوهستانی بالادست دانست و افزود: با این حال مدیریت این سد و تونل‌های یاد شده در اختیار شرکت آب منطقه‌ای اصفهان بوده و در اصل مدیریت آب زاینده‌رود در بالادست خارج از اختیار چهارمحال و بختیاری بوده و برداشت‌های آب در این استان نیز بر مبنای تخصیص آب از سوی وزارت نیرو است.

رئیسی دهکردی ادامه داد: میانگین دبی رودخانه زاینده‌رود در محل سد تنظیمی زاینده‌رود، یعنی در ورودی رودخانه به چهارمحال و بختیاری ۴۶ مترمکعب بر ثانیه و این میانگین در محل پل زمانخان یعنی خروجی رودخانه از استان ۴۶.۴ مترمکعب بر ثانیه است.

عضو فعال کمیته مردمی صیانت از آب و خاک چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این رقم نشان دهنده تأمین آب مصرفی در محدوده چهارمحال و بختیاری از طریق زایش‌های مسیر رودخانه بوده و برداشت آب در این استان که خود منشأ اصلی تولید آب زاینده رود بوده نمی‌تواند علت خشکی زاینده رود در سال‌های اخیر باشد.

وی با اشاره به آمار و اطلاعات سال‌های اخیر در زاگرس مرکزی به عنوان سرمنشأ اصلی رودخانه زاینده رود، گفت: متأسفانه این آمار نشان داده که میزان بارش برف کاهش بیش از ۶۰ درصدی را به دنبال داشته و همچنین میزان آبدهی این منطقه در ۱۵ سال اخیر نسبت به دوره قبل از آن کاهش ۳۰ درصدی را نشان داده است.

رئیسی دهکردی یکی از دلایل کم آبی زاینده رود را اثرات تغییر اقلیم برشمرد و گفت: در این زمینه نمی‌توان کار زیادی را انجام داد و تنها باید سبک زندگی و نحوه استفاده از آب در حوضه زاینده رود متناسب با شرایط جدید تغییر داده شود.

وی مدیریت آب در سد زاینده رود از سوی اصفهان را ضروری اعلام و خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر تعادل تنظیمی و مدیریتی آب این سد به هم خورده و همین موضوع باعث مشکلات فراوانی شده که اقدام کشاورزان شرق اصفهان در قطع خط انتقال آب به یزد نمونه بارز آن بوده است.

* توسعه استان اصفهان منطبق با آمایش سرزمین نیست

رئیسی دهکردی روند رو به رشد توسعه صنایع در اصفهان را علت دیگر بروز مشکلات کم آبی برشمرد و افزود: با توجه به این که توسعه هر منطقه باید طبق طرح آمایش سرزمین انجام و به محدودیت‌ها و مزیت‌های طبیعی مناطق توجه ویژه شود، اما متأسفانه توسعه در استان اصفهان مانند بسیاری مناطق دیگر کشور بر پایه یک طرح مصوب آمایش سرزمین انجام نشده است.

وی با اشاره به واقع شدن اصفهان در منطقه‌ای خشک و نیمه خشک تأکید کرد: با این حال نوع صنایع ایجاد شده در این استان از نوع صنایع آب بر مانند فولاد، پتروشیمی، ذوب آهن و غیره بوده است.

نایب رئیس خانه مطبوعات و خبرنگاران چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مصرف آب آشامیدنی بیش از حد استاندارد در اصفهان ناشی از رشد جمعیت به واسطه مهاجر پذیر بودن و سرانه مصرف آب افزون بر حد استاندارد و ایجاد شهرک‌های مسکونی متعدد و اتخاذ سیاست‌های انبساطی توسعه از دیگر مشکلات در این زمینه است.

* سرانه مصرف آب آشامیدنی اصفهان ۳۱۰ لیتر بر شبانه روز است

وی ادامه داد: سرانه بالای مصرف آب آشامیدنی در استان اصفهان برابر ۳۱۰ لیتر بر شبانه روز بوده که این رقم باید به ۲۰۰ لیتر کاهش یابد.

عضو فعال کمیته مردمی صیانت از آب و خاک چهارمحال و بختیاری این روش را راهکاری مناسب برای تأمین آب آشامیدنی ۲ میلیون تن از منابع آبی موجود اعلام و تصریح کرد: هم اکنون نشانه‌ای از اصلاح الگوی مصرف آب در اصفهان مشاهده نمی‌شود.

رئیسی دهکردی الگوی کشت محصولات بخش کشاورزی اصفهان را دارای مشکل برشمرد و افزود: در الگوی کشت کشاورزی استان اصفهان محصولات پرمصرفی مانند برنج، ذرت، علوفه و سیب زمینی بوده با توجه کاهش منابع آبی زاینده رود به واسطه تغییر اقلیم، باید به موازات توسعه صنایع و جمعیت، سهم محصولات پرمصرف و سطح زیرکشت کشاورزی کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته به علت مدیریت نشدن این موضوع، کشاورزان غرب اصفهان، محصولات پرمصرف را از الگوی کشت خود حذف نکرده و به دنبال آن آب به کشاورزان شرق اصفهان نرسیده و همین امر که به دور از عدالت هم بوده، منشأ بحران های اجتماعی اخیر شده است.

*مسئولان اصفهان از اظهارات تفرقه افکنانه خودداری کنند

عضو فعال کمیته مردمی صیانت از آب و خاک چهارمحال و بختیاری بازدهی پائین مصرف آب در بخش کشاورزی اصفهان که کمتر از ۴۰ درصد بوده را از دیگر مشکلات آبی دانست و گفت: استفاده بیش از حد در چمن کاری برای ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار از فضای سبز اصفهان به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین محصولات، مشکل و معضل دیگر در این باره به شمار می‌رود.

وی تأکید کرد: ادعاهای استاندار اصفهان نیز نسبت به برداشت آب مازاد در بالادست رودخانه زاینده رود، توهین به مردم چهارمحال و بختیاری بوده که باید هر چه سریع‌تر از مردم این استان عذرخواهی کند.

رئیسی دهکردی نسبت به مسئله تغییر خط مرزی اصفهان - چهارمحال و بختیاری افزود: مرز جغرافیایی شهرستان بن با اصفهان هیچ گونه تغییری نکرده و روستای یانچشمه براساس مصوبه شماره ۲۶۹۹/ت۱۶ک مورخ ۲۲/۲/۱۳۷۰ هیئت دولت، از استان اصفهان منتزع و به استان چهارمحال و بختیاری ملحق شده است.

وی تصریح کرد: پس از ارتقای بخش بن به شهرستان، روستای یانچشمه نیز به عنوان مرکز بخش شیدا، از توابع شهرستان بن قرار گرفت.

رئیسی دهکردی گفت: در شرایط کنونی کشور، مسئولان اصفهانی باید از مصاحبه‌ها و اظهارات تفرقه افکنانه خودداری کنند.

نایب رئیس خانه مطبوعات و خبرنگاران چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در صحبت‌های استاندار و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اصفهان تناقضاتی وجود داشته که نشان از ادعای بیهوده آنان در این باره دارد.

وی افزود: پسندیده است که استاندار و مسئولان اصفهان از قانون تمکین و از ایجاد هرگونه جنجال و هیاهوی غیرعلمی و غیرقانونی پرهیز کنند.


کد مطلب: 6769

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/6769/مسئولان-اصفهان-اظهارات-تفرقه-افکنانه-خودداری-کنند

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir