کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هزينه مصرف دخانيات در ايران يك هزار ميليارد تومان در سال برآورد شده است

8 خرداد 1392 ساعت 11:33


به گزارش خبرنگار جهانبین نیوز- محمد حسن كرمي ادامه داد: از سوي ديگر هزينه هاي بهداشتي مصرف دخانيات را 2 تا 3 برابر ميزان مصرف آن ذكر نموده اند. يعني رقمي بين 2 تا 3 هزار ميليارد تومان. بنابراين در مجموع حدود 3 تا 4 هزار ميليارد تومان در سال صرف تهيه و مصرف سيگار و درمان بيماريهاي ناشي از استعمال دخانيات مي گردد.
وي افزود: از ديگر مواردي كه براي خسارت ناشي از دخانيات مي توان ذكر كرد. آتش سوزيهايي است كه به علت انداختن ته سيگار ايجاد مي گردد. در حال حاضر در دنيا يك ميليارد و 250 ميليون نفر سيگاري وجود دارد و حدود 100 هزار نفر هر روز به صورت حرفه اي كشيدن سيگار را شروع مي كنند.
به گفته وي،‌در ايران حدود 10 ميليون سيگاري وجود دارد و اگر متوسط مصرف سيگار روزانه 15 نخ محاسبه شود ميزان مصرف به 45 ميليارد نخ در سال خواهد رسيد كه مجموع درآمد ملي كه صرف خريد سيگار مي شود 1080 ميليارد تومان خواهد بود.
محمد حسن كرمي به لزوم ارائه برنامه هاي جامع و دقيق جهت گسترش آموزش گروه هاي هدف پيرامون اثرات زيانبار مصرف دخانيات تاكيد كرد و افزود: علاوه بر آموزش افراد براي پيشگيري از تمايل آنان به استعمال دخانيات بايد اقدامات لازم توسط همه آحاد جامعه جهت كمك به ترك دخانيات توسط افراد سيگاري انجام شود.
وي با اشاره به اينكه ترك سيگار نياز به زمان دارد افزود: در ابتدا بايد به ترك سيگار فكر كرد؛ تصميم گرفت و اراده را تقويت نمود، ضررهاي ملي سيگار و فوايد ترك سيگار را دانست و با انتخاب يك روز براي ترك سيگار،‌نحوه سيگار كشيدن را تغيير داد. و از توصيه هاي بهداشتي روان درماني و جايگزين نيكوتيني استفاده كرد.
وي با بيان اينكه، استفاده همزمان از روش هاي مختلف نتايج بهتري دارد.افزود: ترك يكباره و ترك تدريجي ازروشهاي شخصي ترك سيگار است.
وي گفت: در ترك يكباره كه در مورد اغلب افراد موفقيت آميز است. فرد در روز ترك به صورت ناگهاني و كامل سيگار كشيدن را متوقف مي كنند. و در ترك تدريجي كه براي افرادي كه به نيكوتين وابسته شده اند روش بهتري است. كم كردن تعداد سيگار مصرفي روزانه تا حدود 5 عدد در روز به تدريج و در طول يك مدت مشخص انجام مي شود.كه اين روش به زمان بيشتري نياز دارد.
كرمي ترك سيگار به روش مداخله اي و مشورت با پزشك رااز ديگر روش هاي سودمند ترك سيگار عنوان كرد و افزود: از اين طريق در مورد ضررهاي سيگار و بيماريها مي توان آموزش ديد.
وي يادآور شد،‌ بايد از توصيه هاي علمي استفاده كرد و روش هاي ترك جايگزين نيكوتين و روان درماني و گروه درماني را با برنامه مشخص انجام داد.
به گفته اين كارشناس بهداشت محيط روان درماني شامل يك سري توصيه هاي رفتاري، عملكردي ساده است. اين توصيه ها بر پايه علت سيگار كشيدن است كه از طريق انجام تست "چرا سيگار مي كشيد؟" مشخص مي شود.
كرمي با اشاره به اينكه جايگزين نيكوتيني، شامل استفاده از قرص مكيدني، آدامس و بر چسب نيكوتيني است. كه در حال حاضر موثرترين راه، ‌استفاده از برچسب است كه متاسفانه تهيه آن در كشور ما مستلزم صرف هزينه زياد است.
به گفته وي،‌ در حال حاضر در مركز مشاوره ترك سيگار از آدامس هاي نيكوتين استفاده مي شود. كه گروه درماني شامل استفاده از روش هاي مختلف ترك به صورت دسته جمعي و بحث عمومي است. و آمار و نتايج مشخص ساخته كه روش مداخله پزشك مفيدتر است.


کد مطلب: 6521

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/6521/هزينه-مصرف-دخانيات-ايران-يك-هزار-ميليارد-تومان-سال-برآورد-شده

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir