کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مربی پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری خبر داد:

شناسایی شته‌های مضر بلوط در جنگل‌های زاگرس

6 ارديبهشت 1404 ساعت 12:25

مربی پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: دو گونه شته به‌عنوان مهم‌ترین آفات بلوط در منطقه در این مرکز شناسایی شده‌اند.


فرشاد حقیقیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، با اشاره به شناسایی شته‌های مضر بلوط در جنگل‌های چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: دو گونه شته به نام‌های «Lachnus «roborus و « Phylloxera quercina» به‌عنوان مهم‌ترین آفات بلوط در منطقه شناسایی شده‌اند، که خسارت‌های قابل توجهی به درختان بلوط وارد می‌کنند.

وی با اشاره به یافته‌های کلیدی در این پژوهش اضافه کرد: غالب گونه‌های شته، «Lachnus roborus»، که به برگ‌ها و شاخه‌های جوان بلوط حمله می‌کند و عسلک زیادی تولید می‌نماید و «Phylloxera quercina»، که در سطح زیرین برگ‌ها مستقر شده و با تغذیه از شیره گیاهی، باعث ایجاد لکه‌های زرد و تضعیف درختان می‌شود، می‌باشند.

مربی پژوهش بخش تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به خسارت‌های این آفات بیان داشت: تضعیف درختان، کاهش رشد، تغییر شکل برگ‌ها و در موارد شدید، خشکیدگی درختان و گسترش روزافزون این آفات در جنگل‌های بلوط استان از جمله خسارت‌های عمده آفات است.

حقیقیان راهکارهای پیشنهادی را لزوم اجرای یک برنامه جامع مدیریت تلفیقی آفات (IPM) عنوان کرد و گفت: این برنامه باید شامل روش‌های سازگار با محیط زیست مانند استفاده از دشمنان طبیعی و تکنیک‌های غیر شیمیایی و همچنین، پایش مستمر سلامت جنگل و شناسایی دقیق آفات برای کنترل به موقع آن‌ها باشد.

وی با اشاره به اهمیت جنگل‌های بلوط یادآور شد: جنگل‌های زاگرس، به‌ویژه بلوط‌های استان چهارمحال و بختیاری، نقش حیاتی در حفظ آب و هوا، جلوگیری از فرسایش خاک، و تأمین منابع آب دارند و حفاظت از این جنگل‌ها در برابر آفات، امری ضروری برای حفظ اکوسیستم و معیشت جوامع محلی است.

انتهای خبر/1026ج


کد مطلب: 61039

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/61039/شناسایی-شته-های-مضر-بلوط-جنگل-های-زاگرس

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir