نازنین حسنی در گفتگو با جهانبین نیوز، اظهار کرد: پیروی از برنامه غذايی متنوع و متعادل، رعايت ميانهروی با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زياد و تركيبات افزودنی از توصیههای غذایی در ماه مبارک رمضان است.
وی با اشاره به اینکه برای برطرف کردن نيازهای تغذيهای بدن استفاده از آب، املاح، ويتامينها، مواد معدنی، پروتئين و انرژی مورد نياز بدن افراد روزهدار در سه وعده غذايی سحر، افطار و شام ضروری است؛ عنوان کرد: برای تامین نیازهای بدن باید که از ۶ گروه غذایی استفاده شود.
حسنی گروه اول را گروه نان و غلات برشمرد و گفت: این گروه شامل نانها، برنج، انواع ماكارانی، رشتهها، غلات صبحانه، بلغور گندم، بلغور جو هستند و توصيه میشود حداقل نيمی از نان و غلات مصرفی روزانه از نوع سبوسدار باشد.
این کارشناس تغذیه دومین مورد از گروه غذایی اصلی و جايگزين آنها را سبزیها شامل انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن و ساير سبزیهای برگی، انواع کلم، هويج، بادمجان، نخود سبز، لوبيا سبز، انواع کدو، فلفل، قارچ، خيار، گوجه فرنگی، پياز و... عنوان کرد.
وی با بیان اینکه مصرف مقادير كافی از غذاهای گروه سبزیها و ميوهها در ايام روزهداری با تامين ويتامينها بهخصوص ويتامين C و پيشساز ويتامين A به تقويت سيستم امينی بدن كمك میكنند خاطرنشان کرد: گروه میوهها شامل انواع میوههای فصل ازجمله مرکبات، سيب، کيوی و انواع آب ميوه طبيعی و بدون شکر افزوده، کمپوت ميوهها و ميوههای خشك است، سومين مورد از گروه غذايی اصلی و جايگزين آنها به شمار میرود.
این کارشناس تغذیه بیان داشت: لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، کشك و دوغ، علاوهبر تامين كلسيم، فسفر و بخشی از پروتئين، ويتامينهای گروه B بهخصوص ويتامين B۲ و B۱۲ را كه به تقويت سيستم ايمنی بدن كمك میكنند تامين میكند، بنابراين توصيه میشود كه لبنيات از نوع كمچرب حتما در ليست غذاهای مصرفی در ماه مبارك رمضان قرار گيرد.
حسنی گروه گوشت و تخم مرغ را منبع تامین پروتئین حیوانی دانست و تاکيد کرد: گروه حبوبات و مغز دانهها شامل نخود، انواع لوبيا، عدس، باقلا، لپه، ماش و... و مغزها شامل گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زمينی، بادام هندی و... هستند که باید حتما در ايام روزهداری ماه مبارک رمضان استفاده شوند.
وی یادآور شد: در ایام ماه مبارک رمضان روزهداران باید به مصرف منابع کافی پروتئين اعم از پروتئينهای حيوانی و گياهی توجه داشته باشند.
این کارشناس تغذیه بیان داشت: حبوبات منبع سرشار از پروتئین هستند، این مواد زمانی که همراه با غلات مصرف میشوند میتوانند بهعنوان يک پروتئين خوب برای بدن جايگزين گوشت، مرغ و ماهی شوند.
انتهای خبر/۱۰۲۶ج