به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، عبدالله گنجی، پیش از ظهر یک شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه از عملکرد مالیاتی استان اعلام کرد: تا پایان بهمن ماه امسال، مجموع مالیات وصولی به بیش از ۴۳۰۰ میلیارد تومان رسید که این رقم بیش از ۱۰۸ درصد هدفگذاری شده را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه در مقایسه با ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲، رشد مالیاتها بیش از ۶۳ درصد بوده است اظهار کرد: عملکرد مالیاتهای مستقیم با تحقق ۹۳۹ درصد و رشد ۱۱۹ درصدی بسیار بهتر از مالیاتهای غیرمستقیم بوده که تحقق آن ۸۰ درصد و رشد نزدیک به ۲۰ درصد است.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری افزود: حدود ۸۵۰ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده به شهرداریها و روستاها توزیع شده است.
گنجی ادامه داد: این عوارض به نسبت جمعیت هر شهرستان و شهر توزیع میشود و بخشی از آن به وزارت ورزش و جوانان و پارک علم و فناوری و همچنین به نظام سلامت و همسانسازی حقوق بازنشستگان اختصاص مییابد.
وی در ادامه به طرح «نشاندار کردن مالیاتها» اشاره کرد و گفت: سازمان مالیاتی طرحی به نام «نشاندار کردن مالیاتها» را اجرا کرده که در آن مودیان میتوانند انتخاب کنند که مالیات خود را صرف کدام پروژههای نیمهتمام کنند.
در سال جاری، ۳۱ پروژه با استقبال بیش از 6 هزار و 600 مودی معرفی شد
وی تأکید کرد: سازمان مالیاتی همچنین با استفاده از دادههای الکترونیکی و فناوریهای جدید، حسابرسیهای مالیاتی را به صورت سیستماتیک انجام میدهد. برای مثال، اظهارنامههای مالیاتی بدون دخالت ماموران مالیاتی بررسی میشوند. در سال ۱۴۰۲، مودیانی که درآمدشان کمتر از ۱۸ میلیارد تومان بود، مشمول طرحی شدند که از چرخه حسابرسی خارج شدند.
گنجی در خصوص مالیات ارزش افزوده توضیح داد: سازمان مالیاتی مجاز به صدور برگهای قطعی مالیاتی به صورت سیستمی برای مودیانی است که اظهارنامههای خود را در مهلت مقرر تسلیم نکردهاند.
وی بیان داشت: در سال ۱۴۰۲، ۳۸۰ اظهارنامه از اشخاص حقوقی دریافت شد که مجموع مالیات ابرازی آنها بیش از یک هزار و 300 میلیارد تومان بود.
گنجی افزود: قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان به منظور ساماندهی اطلاعات اقتصادی و ارسال اطلاعات فروش به سازمان مالیاتی تصویب شده است. این سامانه به مودیان کمک میکند تا اطلاعات فروش خود را به صورت یکپارچه به سازمان ارسال کنند. این قانون تسهیل تکالیف مودیان به منظور کاهش نگرانیها و اضطرابهای مالیاتی به تصویب رسید.
مدیرکل امور مالیاتی استان ادامه داد: این سامانه شامل اعتماد به مودیان و عدم نیاز به رسیدگی برای مودیانی است که اطلاعات خود را به درستی ارسال میکنند. همچنین، جرایم سنگینی برای مودیانی که به تکالیف خود عمل نکنند، در نظر گرفته شده است.
گنجی بیان داشت: سازمان مالیاتی با ایجاد یک مرکز ویژه برای مبارزه با فرار مالیاتی و استفاده از سامانه سوتزنی، به دنبال همکاری مردم در شناسایی فرارهای مالیاتی است.
وی با اشاره به اینکه در فرآیند گزارشدهی به سازمان مالیاتی، حفظ محرمانگی اطلاعات افراد مورد توجه ویژه قرار دارد گفت: افراد میتوانند از طریق شماره تلفن ۱۵۲۶ گزارشات خود را به صورت مستقیم و بدون افشای مشخصات ارسال کنند. این شماره تلفن به عنوان یک روش پاسخگویی تلفنی معرفی شده است.
گنجی یادآور شد: در صورت نیاز به پیگیری بیشتر، افراد میتوانند به ادارات کل و واحدهای اجرایی مبارزه با فرار مالیاتی مراجعه حضوری داشته باشند و مستندات خود را ارائه دهند.
وی بیان داشت: سازمان مالیاتی نیز متعهد به پیگیری تمامی گزارشات دریافتی از طریق این سامانه است و نتایج آن در سامانه ثبت خواهد شد.
انتهای خبر/1020ج