کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد:

نگاهی به بخش سلامت، قبل و بعد انقلاب

14 بهمن 1403 ساعت 13:00

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد گفت: قبل از انقلاب مراقبت‌های بهداشتی و درمانی صورت گرفته محدود به قشر خاصی از جمعیت بود و پزشکان فعال در کشور عموما پزشکان هندی، پاکستانی و بنگلادشی بودند.


علی ضامن صالحی‌فرد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: در دانشگاه علوم پزشکی هفت معاونت بهداشت، درمان، تحقیقات و فناوری، آموزشی، غذا و دارو، توسعه و فرهنگی و دانشجویی فعال است.
 
وی تصریح کرد: در حوزه بهداشت که بسیار وسیع و گسترده است،  308 خانه بهداشت در نقاط روستایی مستقر است و بهورزان در خط‌مقدم جبهه سلامت ارائه خدمت می‌کنند.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: 108 خانه بهداشت در سطح استان مشغول ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و پیشگیری در سطح اول و پیشگیری هستند.
 
صالحی‌فرد از فعالیت 94 پایگاه سلامت در نقاط روستایی و شهری چهارمحال و بختیاری خبر داد و افزود: این پایگاه‌ها با توجه به تیم سلامت مستقر در آن خدمات سطح یک و پیشگیری ارائه می‌دهند.
 
وی بیان داشت: مراکز خدمات جامع سلامت به مراکز شهری، شهری و روستایی و روستایی تقسیم شده‌اند و حدود 131 مرکز در سراسر استان ارائه خدمات سطح یک و پیشگیری می‌دهند، 24 مرکز خدمات جامع سلامت شبانه‌روزی نیز در سطح استان فعال است.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به فعالیت چهار مرکز تسهیلات زایمانی در این استان افزود: سه مرکز مشاوره و بیماری‌های رفتاری در این استان فعال است که خدمات خود را در شهرستان‌های دوازدگانه ارائه خدمات می‌کنند.
 
صالحی‌فرد عنوان داشت: قبل از انقلاب واحدهای ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی-درمانی به شکل امروز وجود نداشت، کم‌کم تعداد محدودی خانه بهداشت و واحدهای مراقبت مادر و کودک ساخته شد که بیشتر مراقبت‌های دوران بارداری را انجام می‌دادند و وقتی نوزادی متولد می‌شد واکسیناسیون‌ها در این مراکز صورت می‌گرفت.
 
وی اذعان داشت: در دوران پهلوی مرگ و میر و بیماری‌های واگیر بیداد می‌کرد و شاهد بروز مرگ‌های سفید و مرگ‌های سیاه در کشور بودیم، اما به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران، خون شهدا و رهبری امام راحل توسعه در ابعاد مختلف رخ داد و امروز شاهد پیشرفت‌های خوبی در حوزه سلامت هستیم.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد ادامه داد: قبل از انقلاب دانشگاه علوم‌پزشکی نداشتیم و واحدهای مختصر و محدودی در سطح استان وجود داشت که خدمات محدودی ارائه می‌دادند، اما با انقلاب شاهد وقوع تحولاتی در حوزه بهداشت بودیم و خانه‌های بهداشت، بیمارستان‌ها، مراکز خدمات جامع سلامت، در بخش غذا و دارو، آموزش و... اتفاقات خوبی رخ داد.
 
صالحی‌فرد اذعان داشت: قبل از انقلاب مراقبت‌های بهداشتی و درمانی صورت گرفته محدود به قشر خاصی از جمعیت بود و پزشکان فعال در کشور عموما پزشکان هندی، پاکستانی و بنگلادشی بودند و همین موضوع هم مشکلاتی را برای مردم ایجاد می‌کرد چراکه زبان مردم را متوجه نمی‌شدند و در نتیجه درمان مناسبی ارائه نمی‌دادند اما امروز پزشکان متخصص و فوق تخصص در اختیار مردم هست.
 
وی گفت: بعد از انقلاب شاهد رشد تعداد دانشگا‌ه‌ها در سطح کشور بودیم که کمک کرد نیروی انسانی ماهر و متخصص تربیت شود و در سراسر کشور مشغول ارائه خدمت شوند.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد یادآور شد: برنامه‌های سلامت تحقق نمی‌یابد مگر با مشارکت‌های مردمی که بیش از 50 درصد موثر است، اما در این بین نباید از همکاری‌های بین‌بخشی که 25 درصد تاثیر دارد، غافل شد، در نهایت حوزه بهداشت و درمان نیز 25 درصد تاثیر دارد و با تحقق این موارد خروجی کار افزایش امید به زندگی خواهد بود.
 
صالحی‌فرد ادامه داد: در حال حاضر امید به زندگی به 75 تا 80 سال رسیده و نسبت به قبل از انقلاب بالاتر رفته است و بر اساس اعلام بانک جهانی امید به زندگی در ایران بعد از انقلاب 22 سال افزایش یافته است.
 
انتهای خبر/1026ج
 


کد مطلب: 60171

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/60171/نگاهی-بخش-سلامت-قبل-بعد-انقلاب

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir