به گزارش خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سرانجام پس از گذشت بیش از یک سال بمباران بیوقفه غزه به دست رژیم کودککش صهیونیستی، اشغالگران قدس وادار به پذیرش آتشبس و عقبنشینی از خاک غزه شدند.
توقف درگیریهای نظامی در نوار غزه آرام آرام زمینه را برای بازگشت آوارگان فلسطینی به شمال غزه فراهم کرد، موضوعی که با واکنشهای فراوانی در فضای رسانهای و محافل سیاسی - نظامی همراه بود.
کوچ اجباری ساکنین غزه یکی از مهمترین اهداف رژیم صهیونیستی از بمباران غزه بود و با وجود کشتار بیرحمانه زنان، کودکان و غیرنظامیان، ناکام ماند.
اعتراف صهیونیستها به شکست پس از عقبنشینی از نتساریم
عقبنشینی صهیونیستها از محور نتساریم شاید یکی از مهمترین دستاوردهای نظامی برای جنبش حماس و مردم غزه بود. نتساریم محوری بود که شغالگران ماهها اقدام به تخریب خانههای فلسطینیان در آنجا کردند و این محور را اشغال کرده و تحت کنترل خود گرفتند.
رژیم صهیونیستی اصرار داشت که تحت هیچ شرایطی از این محور عقبنشینی نخواهند کرد موضوعی که نتانیاهو بارها آن را بهانهای برای به شکست کشاندن مذاکرات قرار داده بود با این وجود اما ارتش صهیونیستی از این محور عقبنشینی کرد تا پروژه خطرناک کوچاندن فلسطینینان با شکست مواجه شود.
روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از منابع نظامی در این باره نوشت: تل آویو بهای یک توافق کامل را با باز کردن محور نتساریم پرداخت، بدون آنکه به چیزی که میخواست دست یابد. باید محور نتساریم به عنوان یک برگ برنده در مذاکرات حفظ میشد و اهمیت آن برای حماس کاملاً واضح است.
عمیحای اشتاین روزنامهنگار صهیونیست نیز گفت: از امروز صبح، «اسرائیل» برگ برنده اصلی خود در مذاکرات مربوط به تبادل اسرا را از دست داد و حالا دیگر آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه بازگشتند.
ایتمار بن گویر وزیر مستعفی صهیونیستی نیز اعلام کرد که بازگشت ساکنان به شمال غزه، نشان دادن چهره پیروزی برای حماس و بخشی خفت بار از این توافق غیر قانونی بود. این یک پیروزی مطلق [برای اسرائیل] نیست، بلکه تسلیم شدن و شکست مطلق است. مبارزان ما در عرصه میدانی حاضر نشدند و جان خود را از دست ندادند تا اجازه انتشار این تصاویر داده شود. ما باید بار دیگر به جنگ برگردیم.
شکست سناریوی کوچ اجباری با مقاومت غزه
در سوی دیگر ماجرا اما جنبش مقاومت اسلامی حماس بازگشت ساکنین شمال غزه به خانه هایشان را یک پیروزی بزرگ برای ملت فلسطین عنوان کرد.
بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه، پیروزی برای مردم فلسطین و اعلام شکست اشغالگران و ناکامی طرح کوچ اجباری آنها بود.
حسن هانی زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با دانا در این باره عنوان کرد: رژیم صهیونیستی همه توان خود را به کار گرفت تا مردم غزه را وادار به کوچ اجباری کند اما امروز شکست دستاورد رژیم صهیونیستی و پیروزی دستاورد مقاومت مردم غزه است.
وی با اشاره به اینکه مقاومت مردم غزه موجب شد که صهیونیستها از گذرگاه فیلادلفیا به عنوان بزرگترین گذرگاه به سمت مصر است عقبنشینی کنند؛ عنوان کرد: رژیم صهیونیستی بعد از 15 ماه نبرد به تمام خواستههای حماس تن داد و دستاوردی برای خود نداشت.
هانی زاده با اشاره به اینکه کوچ اجباری مردم غزه به سمت صحرای سینا، خلع سلاح حماس و تسلز بر گذرگاه فیلادلفیا بین مصر و غزه بخشی از سیاستهای نتانیاهو بود؛ تاکید کرد: مقاومت و پایداری مردم غزه این طرح را با شکست مواجه کرد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا این را هم گفت که رژیم صهیونیستی قصد داشت غزه را از زمین و دریا محاصره کند اما با مقاومت مردم غزه امروز وادار به عقب نشینی از بزرگترین گذرگاه بین مصر و غزه یعنی گذرگاه فیلادلفیا شده است.
آنچه پس از گذشت 15 ماه جنگ نابرابر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه بیش از همه مورد توجه افکار عمومی جهان است دستاورد اشغالگران قدس از سیاستهای آپارتایدی است سیاستهایی که بیش از 2 هزار کشته صهیونیستی، 9 هزار زخمی و یکصد میلیارد دلار هزینه اقتصادی را به رژیم صهیونیستی و متحدان آن تحمیل کرده است.
انتهای خبر/