سیروس بیک بکان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: سطح زراعی زیر کشت چغندر قند در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ که برداشت آن به اتمام رسیده است، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار میباشد.
وی تصریح کرد: از این سطح بالغبر ۱۱۶ هزار تن چغندرقند تولید و تحویل کارخانه قند شده است.
معاون بهبود تولیدات جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: چغندر قند این استان به دلیل داشتن روزهای نسبتاً گرم در مهرماه و نیمه آبان و شبهای خنک از بیشترین عیار قند در سطح کشور برخوردار است.
بیک بکان افزود: قطعی برق و به طبع آن قطع آب در کیفیت چغندر تولیدشده توسط کشاورزان تأثیر دارد، در تابستان گذشته با توجه به پنج ساعت قطعی برقی که دادند برنامهریزی کشاورزان به هم خورد و فاصله آبیاری افزایش یافت، اما این موضوع بر کیفیت تأثیری نداشته اما شاید بر کمیت تأثیر بگذارد.
وی اذعان داشت: با این وجود عملکرد گیاه چغندر قند در سطح بیش از ۵۰ تن در هکتار بوده و رشد خوبی را نشان میدهد، که یکی از علل تحقق این موضوع این است که دانش کشاورزان در خصوص کشت چغندر قند افزایش یافته است.
معاون بهبود تولیدات جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: آمادهسازی زمین، استفاده از بذرهای با کیفیت، تغذیه مناسب، دور آبیاری، مبارزه با آفات و بیماریها عملکرد را از ۳۰ تن در هکتار به تن در هکتار رسانده است.
بیک بکان بیان داشت: با ادامه آموزشها به چغندرکاران به دنبال افزایش عملکرد تا بیش از ۶۰ تن در هکتار هستیم.
وی اذعان داشت: اگر کشاورزی به دلیل قطعی برق دچار خسارت در تولیدات خود در اثر تنش شده بود باید همان زمان ایجاد تنش برای دریافت خسارت به بیمه مراجعه میکرد، تا صندوق میتوانست ارزیابی لازم را داشته باشد و خسارت پرداخت شود.
معاون بهبود تولیدات جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: در طول فصل یک نماینده در کارخانه قند مستقر است که اگر کشاورزی هم در خصوص درصد عیار و هم درصد افت اعتراضی دارد میتواند به کشاورزان کمک کند.
انتهای خبر/1026ج