کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حسن روحانی؛ کاندیدایی که کسی او را از خود نمی داند

30 فروردين 1392 ساعت 11:10


 "سلام ما بر ایران، ایرانی که امروز چهره اش غبار آلود است. سلام ما بر اسلام و انقلابی که از نام این انقلاب عده ای سو استفاده کرده اند و شعارهای بی محتوا و بد اخلاقی را پای انقلاب نوشتند و سلام ما بر آن قد خمیده که نمی دانم نامش چیست و خود می گوید نامش آزادی است. سلام من بر انقلاب اسلامی و ایران عزیز و ملت ایران"
سخنرانی آتشینی که ناطقش امیدوار است رای هواداران اصلاحات را به سوی او سرازیر کند، در صورت عدم کاندیداتوری هاشمی و خاتمی، حسن روحانی را می توان جدی ترین رقیب اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری دانست.

به گزارش جهانبین نیوز ، اینک و تنها هشت هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم براساس برخی اخبار و اطلاعات رسیده نامزدی هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی در انتخابات پیش رو منتفی شده و حسن روحانی رایزنی های فشرده ای را با هر دو شخصیت سیاسی کشور آغاز کرده تا بلکه بتواند حمایت آنان برای شرکت در انتخابات را کسب کند.

روحانی به خوبی می داند بدون حمایت هاشمی و خاتمی حتی با سخنرانی های پرشور هم نمی تواند انتظار پیروزی در انتخابات را داشته باشد.
مردی که زمانی سکان مذاکرات هسته ای ایران در دستان او بود بعدها توسط رقبای اصولگرایش به تسامح و امتیاز دهی به طرف غربی محکوم شد. این محکومیت تا جایی ادامه یافت که روحانی مجبور شد کتاب خاطرات هسته ای خود را با نام امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای روانه بازار کند و اکنون منتظر است تا با شدت گرفتن انتقادات علیه سیاست خارجی محمود احمدی نژاد، به تبلیغ روش مصالحه جویانه اش به عنوان سیاستی موفق بپردازد.

حمایت هاشمی و خاتمی از روحانی می تواند نقطه امیدی برای او در انتخابات پیش رو باشد و شاید تنها نقطه امید، اما راه به همین اندازه هم برای شیخ دیپلمات آسان نیست.
در انتخابات ریاست جمهوری امسال به احتمال زیاد سعید جلیلی و علی اکبر ولایتی نیز حضور خواهند داشت، سه نامزد از یک خواستگاه یعنی دفاع از دیپلماسی برتر و انتقاد از دیپلماسی دوران محمود احمدی نژاد برای برون رفت از مشکلات کشور، رقابتی که با وجود این دو رقیب سرسخت روحانی قطعاً دست بالا را نخواهد داشت زیرا در این صورت او دیگر چه حرف تازه ای خواهد داشت تا در مناظره های انتخاباتی مطرح کند.

مشکل اساسی روحانی اما به همین جا ختم نمی شود، شیخ را به واقع نه اصلاح طلبان اصالح طلب می دانند و نه اصولگرایان اصولگرایش خطاب می کنند.
زیستن در میان دو جریان سیاسی کشور اگر چه برای مدتی روحانی را از گزندگی رسانه های هر دو جریان در امان داشت اما اینک او باید تاوان تلاش برای نزدیکی به هر دو جناح را یکباره و در انتخابات ریاست جمهوری بدهد.

علی اکبر ولایتی و سعید جلیلی هر یک با تکیه بر پایگاه رای اجتماعی خود یعنی جبهه متحد اصولگرایی و جبهه پایداری پای در رقابت انتخاباتی می گذارند، این دو جبهه پیش از این در انتخابات مجلس نهم وزن خود را سنجیده اند و اینبار با دیدی روشن تر وارد فضای رقابت ها خواهند شد، برتری که روحانی فاقد آن است چرا که مدتی است از سوی هیچ جریانی در انتخابات شرکت نکرده و وزن خود را در میان توده های مردم نمی داند.

"شیخ دیپلمات" اکنون امیدوار است این انتخابات را به عنوان یکی از بزرگترین ریسک های زندگی سیاسی خود با پیروزی به اتمام برساند البته به شرط انکه پیش از رقابت ها بتواند حمایت تمام و کمال هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی را برای خود بدست بیاورد امیدواری که روز به روز کمرنگ تر می شود.
علیرضا محجوب نماینده مجلس و از چهره های نزدیک به هاشمی رفسنجانی درباره حمایت هاشمی از روحانی می گوید: " آقای حسن روحانی خودشان احساس تکلیف کردند و وارد میدان شده اند بنابراین آقای هاشمی هیچ وظیفه ای به ایشان و هیچ شخص دیگری محول نکرده است"

هر چند دوتن فرزندان هاشمی در میتینگ های انتخاباتی روحانی حاضر شده اند اما روحانی نمی تواند این موضوع را به حمایت شخص هاشمی از خود تعبیر کند.
در نهایت به نظر می رسد نداشتن سبد رای مشخص در این انتخابات گریبان "شیخ دیپلمات" را بگیرد و او را از رفتن به پاستور بازدارد، زیرا همانطور که پیش از این نیز گفته شد حسن روحانی کاندیدایی است که نه برای اصلاح طلبان جذابیت دارد و نه اصولگرایان سنگش را به سینه می زنند، شعار مستقل بودن در انتخابات هم این روزها جنس مستعملی است که در بسیاری از دکان ها می توان یافت و به واقع کسی را ترغیب به رای داده نمی کند. منبع: افکار


کد مطلب: 5994

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/5994/حسن-روحانی-کاندیدایی-کسی-او-خود-نمی-داند

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir