رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: در بخش گیاه پزشکی، پروژههایی مانند تولید نهالهای عاری از ویروس در حال پیگیری است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری خبر داد:
تولید نهالهای عاری از ویروس در گیاه پزشکی
10 دی 1403 ساعت 12:30
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: در بخش گیاه پزشکی، پروژههایی مانند تولید نهالهای عاری از ویروس در حال پیگیری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، بیژن حقیقتی ظهر دوشنبه در نشست با استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی با ۲۹ عضو هیئت علمی دارای مدرک دکترا و چهار محقق غیر هیئت علمی، به عنوان یکی از مراکز پیشرو در زمینه تحقیقات کشاورزی فعالیت میکند.، این مرکز شامل ۶ بخش تحقیقاتی در زمینههای مختلف کشاورزی از جمله باغبانی، زراعت، خاک و آب، گیاه پزشکی، آبخیزداری و منابع طبیعی است که به چالشهای موجود در این حوزهها پرداخته و تحقیقات گستردهای انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه در بخش باغبانی، پروژههای تحقیقاتی متعددی برای بهبود وضعیت محصولات باغی در حال انجام است تصریح کرد: از جمله این پروژهها میتوان به پروژه ۶۵ ژنتیک بادام اشاره کرد که در ایستگاه تخصصی بادام در حال اجراست و انتظار میرود در دو سال آینده به نتایج مثبتی برسد.، همچنین، پروژههای رگگیری از بادامهای محلی نیز در حال انجام است.
حقیقتی ادامه داد: در بخش خاک و آب، مطالعات تناسب اراضی در استان چهارمحال و بختیاری انجام شده است تا مشخص شود کدام اراضی برای کشت گیاهان مختلف مناسبتر هستند.، این مطالعات به اصلاح الگوی کشت کمک خواهد کرد، همچنین، با ارائه ارقام جدید و تحقیقات انجام شده، بهرهوری آب در این استان بهبود یافته است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: در بخش گیاه پزشکی، پروژههایی مانند تولید نهالهای عاری از ویروس در حال پیگیری است. همچنین، در بخش منابع طبیعی، حفظ ذخایر ژنتیکی و گونههای در حال انقراض مورد توجه قرار گرفته است. این مرکز همچنین ۱۴ هزار گونه گیاهی منحصر به فرد را جمعآوری کرده و در حال شناسایی و حفاظت از گونههای در معرض خطر است.
حقیقتی با اذعان بر اینکه در زمینه ثبت و گواهی بذر، موفقیتهایی در معرفی ارقام جدید گندم و جو با عملکرد بالا و مقاوم به خشکی حاصل شده است گفت: همچنین، در بخش دام نیز پروژههایی در حال انجام است که شامل آمیختگی و بهبود نژادها میباشد.
وی خاطر نشان کرد: مشکلات مالی و کمبود بودجه تحقیقاتی در بخش منابع طبیعی به عنوان چالشهای اصلی مطرح شده و نیاز به توجه بیشتری از سوی سازمانهای مربوطه احساس میشود.
حقیقتی عنوان کرد: بودجه پژوهشی استان به یک میلیارد و دویست میلیون تومان کاهش یافته و این مقدار برای حل مشکلات کشاورزی ناکافی است.
وی ادامه داد: همچنین، نیروی انسانی نیز یکی از چالشهای اصلی مرکز تحقیقات است. با بازنشستگی تعدادی از اعضای هیئت علمی در دو سال آینده، نیاز به جذب نیروی جدید احساس میشود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: در بخش شیلات، تحقیقات در زمینه ماهیهای سردابی آغاز شده و یک نفر نخبه و دو عضو هیئت علمی جذب شدهاند. با این حال، زیرساختهای لازم برای این بخش هنوز فراهم نشده و مرکز تحقیقات به دنبال حمایتهای استانی برای راهاندازی کارگاهها و آزمایشگاهها است.
حقیقتی عنوان کرد: در نهایت، مشکلات مالی و کمبود نیروی انسانی به عنوان چالشهای اصلی مرکز تحقیقات کشاورزی مطرح شده و نیاز به توجه و حمایت بیشتر از سوی سازمانهای مربوطه احساس میشود.
انتهای خبر/1020ج
کد مطلب: 59773