به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، محمدجواد زمردیان صبح امروز در حاشیه نشست هماندیشی برگزاری رویدادهای هنری و ادبی ویژه شهدای غریب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهدای غریب دوران اسارت به شهیدانی اطلاق میشود که در سالهای دفاع مقدس غریبانه و مظلومانه توسط دشمن به اسارت در آمدند و با تنی مجروح بر اثر ضرب و شتم، عدم رسیدگی دشمن یا بیماریهای عفونی به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.
وی تصریح کرد: پیکر برخی از این شهدا در طول سالیان گذشته به وطن بازگشته و برخی همچنان مفقود هستند.
دبیرکل کنگره ملی شهدای غریب دوران اسارت افزود: پیگیری برگزاری این کنگره یک حرکت مردمنهاد بوده و از درون جامعه آزادگان شکل گرفته است و سازمانها و دستگاههایی همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و... به شکلگیری این کنگره کمک میکنند.
زمردیان ادامه داد: در روز اول کار 153 شهید شناسایی شد و امروز این تعداد به 2 هزار و 404 شهید افزایش یافته است و این مسیر همچنان ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: ستادهای استانی برای ادامه کار شکل گرفته و آزادگان با حمایت دستگاهها پای کار آمدند و امروز در همه استانهای کشور اجلاسیههای استانی برگزار شده است، در حال حاضر همه این شهدا شناسایی شده و باید به جامعه معرفی شوند.
دبیرکل کنگره ملی شهدای غریب دوران اسارت با اشاره به اینکه شکلهای معرفی مختلفی در دستور کار قرار دارد بیان داشت: 18 شاخه هنری قرار است عهدهدار این امر شوند و امروز اولین جلسه شاخه هنری حوزه ادبیات و فرهنگ پایداری اقدام به برگزاری جلسه کرد و این کار با برشهای استانی برگزار میشود و دو دبیرخانه ملی در دو استان چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد عهدهدار دو حوزه در ادبیات شدند.
وی ادامه داد: چهارمحال و بختیاری در حوزه روایت و کهگیلویه و بویراحمد در حوزه داستان فعالیت خواهند داشت.
زمردیان افزود: عمده نظرات بر روی ارائه جایزه است و در موضوع روایت بهصورت سالانه و در موضوع داستان بهصورت دوسالانه خواهد بود.
وی با بیان اینکه زمان برگزاری در آینده اعلام میشود خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما بر این است که دبیران اجرایی این کنگره ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند و برای تعیین دبیران علمی هم باید به جمعبندی رسید.
دبیرکل کنگره ملی شهدای غریب دوران اسارت گفت: سوژههای خوبی برای این کنگره گردآوری شده و بیش از یک هزار متن تهیه شده که قابلیت داستانپردازی دارد اما هدف ما این است که با انتشار فراخوان متنهای جدیدی به دست بیاوریم تا داستاننویسها بر مبنای این متون کارهای فاخری ارائه دهند.
انتهای خبر/1026ج