کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جهانبین نیوز گزارش می‌دهد؛

مدیریت مصرف انرژی شاه‌کلید عبور از بحران ناترازی

6 دی 1403 ساعت 12:48

مدتی است که ایران با چالش ناترازی انرژی مواجه شده و در این میان صرفه‌جویی به‌عنوان مهم‌ترین فاکتور برای مدیریت مصرف مطرح است.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، مدتی است که ایران با چالش ناترازی انرژی مواجه شده و در این میان صرفه‌جویی به‌عنوان مهم‌ترین فاکتور برای مدیریت مصرف مطرح است که از سوی مردم باید مورد توجه قرار گیرد.
 
در حال حاضر میزان ناترازی برق و گاز در پیک مصرف به ترتیب 33 و 35 درصد از ظرفیت تولید کشور است و ناترازی بنزین و گازوئیل به ترتیب به 20 و 5 درصد از توان تولیدی این دو حامل انرژی رسیده است.
 
 طبق محاسبات ناترازی انرژی سالانه رقمی نزدیک به 20 میلیارد دلار به کشور خسارت می‌زند که دو برابر سهم دولت از درآمدهای نفتی در سال 1404 است.
 
اما همراهی مردم در درست مصرف کردن و پیوستن به پویش 2 درجه کمتر توانسته تاثری بسزایی در کاهش مصرف داشته باشد و این کاهش ۲ درجه‌ای نامحسوس دما می‌تواند تا ۵۰‌ میلیون متر‌مکعب به کاهش مصرف گاز کمک کند.
 
صرفه‌جویی در مصرف انرژی یک وظیفه همگانی است
 
بهادر عبدالغنی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: صرفه‌جویی در مصرف انرژی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که هر فرد و جامعه می‌تواند برای بهبود وضعیت محیط زیست و کاهش هزینه‌ها انجام دهد.
 
وی با بیان اینکه صرفه‌جویی در مصرف انرژی نه‌تنها به نفع نسل حاضر بلکه به نفع نسل‌های آینده نیز می‌باشد، بیان داشت: با توجه به موضوعات پیش‌آمده یک ناترازی در بحث تولید انرژی به‌وجود آمده و می‌طلبد همه مردم در مصرف انرژی اهتمام لازم را داشته باشند.
 
فرماندار شهرستان شهرکرد گفت: متاسفانه سرانه مصرف به ازای هر فرد در کشور ما شرایط خوبی ندارد، ما در رده اول کشورهایی هستیم که مصرف انرژی بالایی داریم.
 
وی افزود: استفاده بی‌رویه از وسایل برقی، تنظیم نامناسب دما و... از جمله عادات مصرفی نادرستی هستند که به اسراف انرژی منجر می‌شوند.
​​​
عبدالغنی اضافه کرد: استفاده از وسایل نقلیه عمومی، دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و کاهش استفاده از خودروهای شخصی، خاموش کردن تجهیزات برقی غیرضروری در پایان روز کاری، استفاده از نور طبیعی، و تنظیم دمای مناسب سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و... باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود.
 
وی با اشاره به شرکت رئیس جمهور در پویش کاهش دو درجه دما، یادآور شد: صرفه‌جویی در مصرف انرژی، یک وظیفه همگانی است که می‌توان با انجام اقدامات ساده در زندگی روزمره به طور قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه‌جویی کرد و به کاهش هزینه‌ها کمک کنیم.

فرماندار شهرستان شهرکرد با بیان اینکه سوخت‌های فسیلی منابعی محدود و غیرقابل تجدید هستند، مطرح کرد: با کاهش مصرف این منابع می‌توانیم آنها را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم و بزرگ‌ترین مزیت صرفه‌جویی، کاهش هزینه‌های قبوض انرژی است با استفاده بهینه از انرژی، می‌توانیم در هزینه‌های در ماهانه خود صرفه‌جویی قابل توجهی کنیم.
 
وی گفت: با اتخاذ راهکارهای مناسب و تغییر عادات مصرفی، می‌توانیم به کاهش مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست کمک کنیم.
 
صرفه‌جویی اصلی‌ترین فاکتور در مدیریت انرژی
 
عباس رحیمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی  «جهانبین نیوز»، با اشاره به کمبود انرژی در کشور همکاری مردم در عبور از بحران کارگشا دانست.

وی تصریح کرد: توسعه دانش عمومی و تخصصی‌، بهینه‌سازی مصرف انرژی و همچنین استانداردسازی مصرف آن در بخش‌های مختلف مصرف‌کننده از مهم‌ترین روش‌های کنترل حامل انرژی و صیانت از سرمایه‌های ملی است.

فرماندار شهرستان سامان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند: «اجتناب از اسراف و هدر دادن منابع عمومی یکی از راهکارهای حل مشکلات اقتصاد کشور می‌باشد و اینکه اسراف انرژی در انواع و اقسام کالاهای گوناگون تأثیر مستقیم دارد و متأسفانه عیب ملی مردم ما هم اسراف می‌باشد» اضافه کرد: بنا بر تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسراف آفت بزرگی است که بهترین راه برای کنترل آن صرفه‌جویی در مصرف حامل‌های انرژی است.

رحیمی به ناترازی منابع و مصارف انرژی و به‌خصوص در بحث برق و گاز اشاره کرد و ادامه داد: از مردم متدین و مؤمن شهرستان سامان درخواست می‌شود به پویش «دو درجه کمتر» بپیوندند و با اجرای آن در محل کار یا منزل به پایداری انرژی کمک کنند.

فرماندار شهرستان سامان اضافه کرد: در راستای کاهش مصرف انرژی و بهبود بهره‌وری انرژی در صنایع مختلف در تمام تفرجگاه‌ها، باغ‌های گردشگری و کارخانجات نیمه‌تعطیل می‌توان مصرف گاز را به حداقل رساند.

وی خاطرنشان کرد: باید مردم و مسئولان در این زمینه دست به دست هم داده و با کاهش مصرف انرژی خصوصاً برق و گاز اجازه ندهند چرخ تولید از کار افتاده و عده‌ای از کار بی‌کار شوند، یا در سرمای زمستان عده‌ای از هم‌وطنان از نعمت گاز بی‌نصیب بمانند.

رحیمی یادآور شد: عایق‌کاری و بستن درزهای در و پنجره، استفاده از لباس گرم در خانه، تنظیم دمای بخاری و… می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش مصرف گاز داشته باشد و کمک شایانی به صرفه‌جویی در این زمینه می‌کند، بنابراین همین نکات ریز هم باید از سوی هم‌شهریان مورد توجه قرار گیرد.
 
مدیریت مصرف انرژی با رعایت خرده‌عادت‌های منتج به صرفه‌جویی
 
مجید فرهزاد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: با وجود خاموشی‌های اعمال شده و صرفه‌جویی‌های صورت گرفته توسط مردم میزان مصرف برق 11 درصد کاهش یافته است.
 
وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان مصرف برق در بخش خانگی است تصریح کرد: با همکاری مشترکین وضعیت در استان به بحران نخواهد رسید و با همین شیوه مصرف مدیریت خواهد شد.
 
مدیرعامل شرکت توزیع برق چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: قسمت عمده سبد برق در تابستان به بحث برق‎آبی مرتبط است و از همین رو با توجه به وضعیت بارش‌ها و ذخیره آب در سدها وضعیت برق در تابستان مشخص می‌شود.
 
فرهزاد یادآور شد: محدودکننده‌های کنتورهای ادارات فعال شده است و درصورت عدم رعایت مدیریت مصرف نسبت به سال قبل برق ادارت قطع خواهد شد.
 
وی تاکید کرد: توصیه به مردم به مدیریت انرژی است، چراکه اگر فردی مصرف برق را مدیریت کند اما در مصرف گاز صرفه‌جویی نکند، هیچ کمکی به مدیریت مصرف انرژی ندارد.
 
مدیرعامل شرکت توزیع برق چهارمحال و بختیاری افزود: خانوارها اگر خرده‌عادت‌هایی که منتج به صرفه‌جویی انرژی می‌شود را، سرلوحه کار خود قرار دهند و به این ترتیب مصرف انرژی مدیریت شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، مدیریت مصرف انرژی توسط مردم می‌تواند کمک شایانی به کاهش ناترازی انرژی داشته باشد، بنابراین در این مورد نیز مردم باید در کنار مسئولان قرار گرفته و اجازه ندهند استفاده نادرست مصرف باعث شود انرژی به برخی نرسد یا صنعت تعطیل شود.
 
انتهای خبر/1026ج


کد مطلب: 59732

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/59732/مدیریت-مصرف-انرژی-شاه-کلید-عبور-بحران-ناترازی

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir