فرزاد رضازاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: در 100 سال گذشته دمای کره زمین یک درجه سانتیگراد افزایش یافته است و پیشبینی میشود دمای هوا به بیش از این نیز برسد.
وی تصریح کرد: ساکنان کره زمین در سالهای 1990 تا 2007 ده دوره از گرمترین سالها را تجربه کردند و فعالیتهای انسانی در این امر بیتاثیر نبوده است.
این کارشناس آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: سوختهای فسیلی یکی از دلایل افزایش دما هستند، چراکه مواد تشکیلدهنده این سوختها کربن میباشد، یعنی مواد زنده گیاهی یا جانوری که بهصورت زغال سنگ یا نفت در زیر زمین وجود دارند.
رضازاده ادامه داد: با استفاده از سوختهای فسیلی، کربن در هوا آزاد میشود و آزاد کردن این مواد یعنی باز گرداندن CO2 به جو کره زمین که میتواند بسیار خطرناک باشد.
وی با تاکید بر اینکه میزان CO2 در جو کره زمین باید به اندازهای باشد که شرایط دمایی پایدار برای کره زمین را داشته باشد، افزود: این میزان در عصرهای یخبندان حدود 180 قسمت در میلیون بوده است، در سالهای قبل از انقلاب صنعتی به 240 قسمت در میلیون رسیده، اما در سالهای بعد از انقلاب صنعتی با رواج استفاده از سوختهای فسیلی میران کربن در جو به 400 قسمت در میلیون رسیده است.
این کارشناس آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: میزان کربن نسبت به عصر یخبندان دو برابر و نسبت به قبل از انقلاب صنعتی به بیش از 1/6 برابر رسیده است.
رضازاده گفت: CO2 جو زمین را تسخیر میکند و باعث افزایش اثر گلخانهای و افزایش دمای کره زمین میشود، بنابراین انسان خود منجر به افزایش دما میشود.
انتهای خبر/1026ج