به گزارش پایگاه خبری «جهانبین نیوز»، حجتالاسلام ملک پور در خطبههای نماز جمعه این هفته شهر فارسان گفت: خودم و همهی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تشدید تقوای الهی دعوت میکنم. متقین چون از خدا میترسند. خدای هیبتی از آنان در دلها میاندازد. امیرالمؤمنین علیهالسلام در حکمت ۳۱۰ از حکم نهجالبلاغه فرمود: در کارزار با مردی رویاروی نشدم، جز آنکه در دل او چیزی پدید میآمد که مرا بر ضد او یاری میداد.
امامجمعه فارسان به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: روز وحدت حوزه و دانشگاه، از یادگارهای ارزشمند امام بزرگوار ماست. این مسئله هم مثل همهی تدابیر و تصمیمهای مهمی که در راه جریان صحیح و اسلامی جامعهی ما، آن حکیم عالیمقام و آن انسان والا و بصیر مطرح کردند، یکی از برکات وجودی ایشان بوده و هست و إن شاء اللّه خواهد بود؛ اما هنوز دربارهی این بنیان مبارکی که امام بزرگوارمان بنا گذاشتند، جا برای سخن گفتن و تحلیل کردن و مطالعه کردن هست.
وی تصریح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه که امام بهعنوان یک شعار مطرح کردند، اغلب از واقعیت تلخی در جامعهی ما و یا همهی جوامع اسلامی منشأ میگرفت که آن واقعیت تلخ، ساختهوپرداختهی مستقیم و حسابشدهی دست استعمار بود. آن واقعیت این بود که وقتی استعمارگران، نقشههای فتوحات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خود را طراحی میکردند، به یک مانع عمده برخورد کردند و آن، اعتقادات دینی ملتها بود. اعتقادات دینی که مزاحم تجاوزطلبی استعمارگران بوده و هست. از این رو، استعمار در کشورهای اسلامی به این نتیجه رسید که باید که نسلهای رو به رشد این کشورها، از دین جدا بشوند و برای این کار، دو راه باید پیموده میشد:
وی افزود: یکراه، اشاعهی شهوات و باز کردن راه شهوترانی بود. همهی ادیان عالم، نهفقط دین اسلام؛ منتها دین اسلام، منظمتر و دقیقتر از سایر ادیان با عنانگسیختگی شهوات انسانها مخالفاند. ادیان برای شهوات، ضابطه و قاعده و حدود و قیود دارند. پرورش روح انسان، بدون محدود کردن شهوات که امکانپذیر نیست. وقتیکه شهوات انسان، عنانگسیخته باشد، همان حیوان و بهایم است و رشد انسانی امکان ندارد. لذا ادیان با شهوات و عنانگسیختگی آن مخالفاند.
وی بیان داشت: جریان دیگر، جریان علمی و فکری بود. یعنی با ورود تفکرات علمیِ جدید به کشورهای اسلامی که قهراً جاذبه داشت و طبیعی بود که پیشرفتهای علمییی که اروپا به آن دستیافته بود، جاذبه داشته باشد این پیشرفتهای علمی را وسیلهای برای بیاعتقادی به دین و خاموش کردن شعلهی ایمان دینی در دلها و از بین بردن بیداری وجدان دینی در آحاد مردم قرار دادند. لذا دانشگاهها را از اول بر پایهی بیاعتقادی گذاشتند. نهتنها دین را در دانشگاهها ضعیف کردند، بلکه به معارضهی با آن پرداختند. در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه باید توجه با موانع آن داشت، برخی از عوامل عدم وحدت بین حوزه و دانشگاه «غرور علمی» میان هر دو قشر، «پرداختن غلط به امر وحدت»، «نبود خودسازی»، «تعصب» و «بیتوجهی به مقتضیات زمان» است.
حجتالاسلام ملک پور له سخنرانی چهارشنبه رهبر معظم انقلاب اشاره داشت و گفت: حتماً مهمترین سخنرانی ایشان از طوفانالاقصی تا به امروز است. یک سخنرانی اصولی که قواعد نگرش انقلاب اسلامی در حوزه منطقه و بینالملل را مشخص میکند. با تبیین جایگاه دشمن در قضایای اخیر، مسئلهی برخی عدم تدبیرها و اشتباهات جبهه داخلی را نیز به بهترین وجه تبیین نمودند؛ یعنی هم به آن خبیث بیرونی و هم به مسائل داخلی بهصورت توأمان پرداختند نسبت به آینده سوریه کاملاً امیدوارانه سخن گفته و استدلال این امید را توضیح میدهند.
وی عنوان داشت: حضرت آقا برای افکار عمومی ایران، به یک جهادگر تبیین تبدیل میشوند تا توضیح دهند چرا ایران در سیزده سال گذشته در سوریه حضورداشته و برای آن شهید تقدیم کرده است. سطح و شکل این حضور هم با برخی جزئیات توضیح داده میشود تا عموم مردم از واقعیت مطلع باشند؛ و نسبت به علت عدم حضور نظامی بیشتر در وقایع اخیر را شرح داده و یک قاعده اساسی را بیان میکنند؛ ما مستشار هستیم و نه نیرو و ارتش نظامی برای جنگیدن در یک نقطهی دیگر.
انتهای خبر /۵۹۰پ