کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در چهارمحال‌وبختیاری صورت گرفت:

اصلاح و نوسازی 2 هزار هکتار از باغات

4 آذر 1403 ساعت 9:10

معاون بهبود توليدات گياهی سازمان جهاد كشاورزی چهارمحال‌وبختیاری از اصلاح و نوسازی باغات در 2 هزار و 300 هكتار در استان از ابتدای سال جاری تاكنون، خبر داد.


به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، سيروس بيک‌بكان صبح امروز در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: 51 هزار هکتار وسعت باغ‌های استان است که از این میزان 22 هزار هکتار را بادام، 8 هزار هکتار را گردو و 13 هزار هکتار را سیب، انگور و هلو و مابقی سایر محصولات تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به اينكه اصلاح و نوسازی باغات در راستای ارتقای بهره‌وری به منظور افزایش کمی و کیفی تولید در سطح چهارمحال‌وبختیاری صورت می‌گیرد، افزود: در سال 1403 اصلاح و نوسازی باغات در سطح حدود 2 هزار و 300 هکتار انجام شده و همچنين حذف و جايگزينی باغات در سطح 174 اجرا شد.

معاون بهبود توليدات گياهی سازمان جهاد كشاورزی چهارمحال‌وبختیاری ادامه داد: این استان با داشتن شرایط آب ‌و هوایی مناسب و منابع طبیعی غنی یکی از مناطق مستعد در بخش کشاورزی و باغداری کشور است و باغات این منطقه به دلیل تنوع محصولات از جمله گردو، بادام، انگور، هلو، سیب و زردآلو از جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد این استان برخوردار است.

بيک‌بكان عنوان کرد: با این حال در شرایط کنونی، فرسودگی باغات، کاهش بهره‌وری، وجود آفات و بیماری‌ها و تغییرات اقلیمی، چالش‌های جدی برای بخش باغبانی چهارمحال و بختیاری ایجاد کرده‌ است که اهمیت نوسازی و احیای این باغات را دوچندان می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: نوسازی و احیای باغات نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی، افزایش بهره‌وری کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه دارد؛ با توجه به اینکه باغات قدیمی بیشتر به دلیل استفاده از روش‌های سنتی و نبود مدیریت مناسب، عملکرد پایین‌تری از ظرفیت واقعی خود دارند، جایگزینی درختان فرسوده با ارقام مقاوم و پربازده می‌تواند تأثیر چشمگیری بر افزایش تولیدات باغی بگذارد.

معاون بهبود توليدات گياهی سازمان جهاد كشاورزی چهارمحال‌وبختیاری اضافه کرد: افزایش تولید و بهره‌وری با استفاده از ارقام مقاوم‌تر و پربازده، حفظ منابع آبی با بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری، مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی و تنش‌های محیطی از جمله خشکسالی و یا سرمازدگی، کاهش شیوع آفت‌ها و بیماری‌ها با حذف درختان قدیمی و کاهش رقم‌های مقاوم به بیماری و ایجاد اشتغال پایدار از جمله مزایای احیای باغات است.

بيک‌بكان در مورد شناسنامه‌دار کردن باغات اظهار کرد: تاكنون 5 هزار و 609 هکتار از باغات شناسنامه‌دار شدند كه بيشترين سطح شناسنامه‌دار شده در شهرستان سامان بالغ بر 2 هزار و 691 هكتار است.

وی بیان کرد: احیای باغات به معنای استفاده از تکنیک‌های مدرن آبیاری، بهبود کیفیت خاک و استفاده از فناوری‌های نوین در مراقبت و نگهداری از درختان است این اقدامات می‌تواند منجر به بهبود کیفیت محصولات و کاهش هزینه‌های تولید شود و در نهایت به رشد اقتصادی منطقه کمک کند.

انتهای خبر/1031ج


کد مطلب: 59354

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/59354/اصلاح-نوسازی-2-هزار-هکتار-باغات

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir