مریم حیدری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: در بیشتر موارد پدر و مادر از سر ناچاری مجبور به تنبیه کودکان میشوند.
وی تصریح کرد: هنگام تنبیه بدنی کودک، پدر و مادرها معتقدند همه روشهای تربیتی را برای مدیریت رفتار بد کودک امتحان کردهاند، اما تنها راه باقی مانده استفاده از زور یا تنبیه بدنی است.
این روانشناس کودک تاکید کرد: والدین باید این را بدانند هر چه تعداد تنبیههای بدنی کودکان بیشتر شود، احتمال سرپیچی بچه از پدر و مادر بیشتر میشود، کتک زدن کودک هیچ فایدهای برای اصلاح رفتار بد فرزندان ندارد.
حیدری بیان داشت: والدین باید این موضوع را بدانند که نقش اساسی در تربیت و فرزندپروری، ارتباط درست با فرزندان است، تنبیه بدنی راه آسانی برای کنترل رفتارهای بد کودک است، اما در کوتاهمدت جواب میدهد.
وی عنوان داشت: درصورت تنبیه بدنی در کوتاهمدت بچه تسلیم خواسته پدر و مادر میشود و با گفتن جملات چون «ببخشید»، «دیگه تکرار نمیشه» و... تسلیم رفتار اشتباه خود میشود.
این روانشناس کودک افزود: والدین باید دقت کنند که در طولانیمدت تنبیه بدنی اصلا جوابگو نیست و اگر کودک به این شیوه عادت کند به رفتار و کار اشتباه خود ادامه میدهد.
حیدری اضافه کرد: پدر و مادر با تنبیه بدنی این ذهنیت را به کودک میدهد که صدمه زدن به افراد کوچکتر یا بزرگتر ایرادی ندارد.
وی با بیان اینکه تنبیه بدنی خشونت را در کودکان بالا برده و درصد لجبازی را در آنها بالا افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: درواقع کودک رفتار اطرافیان را مشاهده میکند و از آن الگوبرداری کرده و در نهایت آن رفتار را تقلید خواهد کرد.
این روانشناس کودک بیان داشت: تنبیه بدنی بر شخصیت کودکان تاثیرات منفی دارد و بیشتر از آسیب جسمی که برای کودک دارد، درصد آسیب عاطفی بالایی داشته و اعتماد به نفس کودک را کاهش میدهد، کودکی که تنبیه بدنی میشود، عزت نفس خود را از دست داده و نسبت به خود تصور منفی پیدا میکند.
حیدری ادامه داد: این کودکان سرکشتر، خشمگینتر، پرخاشگرتر و لجبازتر خواهند شد، این آسیبها زنجیرهوار و چرخشی ادامه دارد و این کودک در برزگسالی این رفتار را بر روی فرزند خود پیاده خواهد کرد.
انتهای خبر/1026ج