علی ضامن صالحیفرد در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت، پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: در ایران سابقه واکسیناسیون به چندین دهه و بیش از 40 سال گذشته باز میگردد و در حال حاضر واکسیناسیون علیه 10 بیماری مانند فلج اطفال، دیفتری، کزاز، هپاتیت B، سرخک، سرخچه و... صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: با همت وزارت بهداشت اتفاق بسیار مهم واکسیناسیون علیه «پنوموکوک» و «روتاویروس» امروز در این استان کلید میخورد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد یادآور شد: از این پس واکسنهایی که برای کودکان تا 6 سال استفاده میشود به این شکل خواهد بود که در بدو تولد واکسن «هپاتیت B»، «فلج اطفال» و «ب.ث.ژ» تزریق میشود، در دو ماهگی واکسن «فلج اطفال خوراکی» و واکسنهای «پنجگانه» قرار دارند و بنا است واکسنهای »پنوموکوک» و «روتاویروس» نیز در این سن اضافه میشود، در چهارماهگی «فلج اطفال خوراکی»، «فلج اطفال تزریقی»، «پنجگانه» و «پنوموکوک» و «روتاویروس»، در 6 ماهگی، «فلج اطفال خوراکی»، «فلج اطفال تزریقی»، «پنجگانه» و «روتاویروس»، در 12 ماهگی تا امروز واکسن «MMR» تزریق میشد که «پنوموکوک» در این سن اضافه میشود، در 18 ماهگی «فلج اطفال خوراکی»، «MMR»، سهگانه قرار دارد و در 6 سالگی واکسنهای «فلج اطفال خوراکی» و «سهگانه» قرار دارند.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: آغاز اضافه کردن این واکسنها با «پنوموکوک» است و در مراحل بعدی «روتاویروس»اضافه میشود، این دو واکسن در استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گیلان و خوزستان از اردیبهشت امسال آغاز شده است و امروز سیزدهم مردادماه بهصورت کشوری واکسن «پنوموکوک» بهصورت سراسری به شیرخواران دوماهه تزریق خواهد شد.
وی بیان داشت: از امروز بهصورت نمادین در پایگاه خدمات جامع سلامت شماره 5 شهرکرد تزریق این واکسن آغاز میگردد، به شیرخواران دوماهه واکسن «پنوموکوک» نیز تزریق میشود.
صالحیفرد با اشاره به اینکه باکتری «پنوموکوک»، میلهای شکل، گرم مثبت و بیهوازی بوده و مهمترین عامل عفونتهای مهاجم باکتریال در کودکان است و عفونتهای متعددی از خود به جای میگذارد افزود: در بیشتر از 90 درصد کودکان 6 ماهه تا پنج سال حامل «پنوموکوک» در بینی و در حلق قرار دارد و شایعترین علت مننژیت باکتریال کودکان همین باکتری است.
وی تاکید کرد: در اپیدمیها و پاندومیهای آنفولانزا اغلب مرگها به دلیل همین باکتری «پنوموکوک» ثانویه رخ میدهد، بیش از 80 درصد موارد تب بدون کانون عفونت در کودکان 3 تا 36 ماه همین باکتری است.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری بیان داشت: عفونت استخوان و مغز استخوان، تورم، عفونت مفاصل، عفونت لایههای داخلی قلب، تشکیل آبسههای مغزی از دیگر عوارض این بیماری است، به همین دلیل بحث واکسیناسیون مطرح شده است.
انتهای خبر/1026ج