فوق تخصص نوزادان گفت: در کودکانی که با وزن کم متولد میشوند، رشد مغزی کمتر است، تعداد دفعات بستری، میزان عفونت و تعداد دفعاتی که بیماریهای عفونی را تجربه میکنند، بیشتر است.
فوق تخصص نوزادان:
وزن کم نوزادان عوارض جبرانناپذیری به دنبال دارد
17 تير 1403 ساعت 7:10
فوق تخصص نوزادان گفت: در کودکانی که با وزن کم متولد میشوند، رشد مغزی کمتر است، تعداد دفعات بستری، میزان عفونت و تعداد دفعاتی که بیماریهای عفونی را تجربه میکنند، بیشتر است.
رویا چوپانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، اظهار کرد: نوزادانی که با وزن کم به دنیا میآیند ممکن است در آینده نسبت به کودکانی که با وزن طبیعی متولد میشوند آی کیو کمتری داشته باشند.
وی افزود: همچنین این کودکان ممکن است رشد مغزی کمتری داشته باشند، تعداد دفعات بستری شدن آنها در بیمارستان بیشتر باشد و میزان عفونت و تعداد دفعاتی که بیماریهای عفونی را تجربه میکنند بیشتر است.
فوق تخصص نوزادان ادامه داد: کودکانی که با وزن کم به دنیا میآیند، ممکن است در دهههای دوم و سوم زندگیشان دچار سندرومهای هایپرمتابولیک که شامل افزایش چربی خون، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت تایپ 2 و... است شوند و حتی میزان مرگ و میر در این کودکان نیز بیشتر است.
چوپانی عنوان کرد: تغذیه و مراقبتهای مادر در وزن نوزاد تاثیر بسیاری دارد، زمانی که تشخیص داده شود که نوزاد در شکم مادر دچار مشکل شده است، راهکارهایی برای رفع این مشکل وجود دارد که ازجمله آن میتوان به بهبود تغذیه مادر، خونرسانی بهتر به جفت، تجویز دارو و استراحت اشاره کرد تا سوءتغذیه در جنین از بین برود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از آنکه نوزاد به دنیا آمد، با بهبود روند تغذیه به خصوص تغذیه با شیر مادر و تاکید بر اهمیت شیر مادر میتواند سوءتغذیه نوزاد را برطرف کرد.
فوق تخصص نوزادان اضافه کرد: کودکانی که در چهارمحال و بختیاری به دنیا میآیند با کودکانی که در دیگر استانها متولد میشوند به لحاظ جسمی و وزن دارای تفاوتهایی هستند چراکه زنان در این استان از توان جسمی بالاتری برخوردار و قویتر هستند.
چوپانی بیان کرد: مطالعهای مستند درخصوص اینکه زنان چهارمحال و بختیاری از توان بیشتری برخوردار هستند نداریم اما با توجه به تجربهای که سالها در این حرفه بدست آوردهام این موضوع را تایید میکنم.
انتهای خبر/1020ج
کد مطلب: 57947