به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، حسین برزگر صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۵۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری زیر کشت موسیر رفته است که ۴۵۰ هکتار آن در شهرستان کوهرنگ بهصورت دیم کشت میشود.
وی تصریح کرد: کشت موسیر به دلیل کمآببر بودن مورد استقبال و توجه کشاورزان قرار گرفته است و این استان را بهعنوان استان معین در کشت موسیر معرفی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: موسیر به علت چندساله بودن، مصرف آب بسیار پایین، قابلیت استفاده از اندامهای تکثیری گل، برگ و پیاز و سازگاری با اقلیم استان مورد استقبال کشاورزان استان قرار گرفته است.
برزگر میانگین برداشت موسیر در اراضی دیم ۴ تن در هکتار عنوان کرد و افزود: پیشبینی میشود از سطح ۵۵۰ هکتار کشت شده، ۲ هزار و ۲۰۰ تن موسیر برداشت شود و این در حالی است که در اراضی آبی میزان برداشت موسیر از هر هکتار به ۱۰ تن نیز میرسد.
وی یادآور شد: ۱ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته که ۳۲ درصد آن موسیر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: برداشت موسیر در این استان از اوایل تیرماه آغاز و تا پایان مرداد ادامه مییابد، بیشترین سطح زیر کشت موسیر جهان در ایران است و هماکنون موسیر در کشور بیشتر بهصورت خامفروشی انجام میشود و باید با استفاده از ظرفیت و دانش شرکتهای دانشبنیان ارزش افزوده موسیر را افزایش داد تا ارزش افزوده و سود حاصل از موسیر به کشاورزان برگردانده شود.
برزگر اضافه کرد: حمایت از کشت موسیر و توسعه زیرساختهای زنجیره تولید و کشت موسیر و گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری مورد اهمیت است.
وی توسعه کشت گیاهان خوراکی و دارویی را نیازمند حمایت در ابعاد مختلف دانست و گفت: چهارمحال و بختیاری دومین استان از نظر سطح زیرکشت موسیر است و باید کشت موسیر را در مناطق مختلف استان و کشور بهعنوان یک گیاه کمآببر توسعه داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: شناسایی گونههای بومی موسیر در مناطق مختلف کشور از برنامههای مهم وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت این گیاه است.