رزمنده دفاع خونین خرمشهر میگوید: با توجه به سختی عملیات قبل از شروع عملیات به ما گفته بودند برگشتی در این عملیات وجود ندارد و یا شهادت هست یا اجساد به طور کامل سوخته میشود یا حدود 10 الی 15 درصد افراد به اسارت دشمن در خواهند آمد.
برای آزادسازی خرمشهر؛
جانمان را با خدا معامله کردیم
3 خرداد 1403 ساعت 7:18
رزمنده دفاع خونین خرمشهر میگوید: با توجه به سختی عملیات قبل از شروع عملیات به ما گفته بودند برگشتی در این عملیات وجود ندارد و یا شهادت هست یا اجساد به طور کامل سوخته میشود یا حدود 10 الی 15 درصد افراد به اسارت دشمن در خواهند آمد.
سید جواد حسینی وردنجانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی« جهانبین نیوز»، میگوید: عملیات بیت المقدس در تاریخ یکم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ آغاز شد و در سه مرحله انجام گرفت، مرحله اول عملیات آزاد سازی جاده اهواز خرمشهر و مرحله دوم آن تا ۱۷ کیلومتری مرز بود و مرحله سوم آنکه بنده در آن حضور داشتم عملیات تداعیان در شلمچه بود.
او ادامه میدهد: در تاریخ ۱۹ اریبهشت ماه همان سال عملیات سوم آغاز و از اهداف این عملیات جمع آوری اطلاعات و اخبار از درون شهر خرمشهر توسط رزمندگان اطلاعات عملیات سپاه بود تا گردانهای حاضر بتوانند به داخل شهر نفوذ کنند.
حسینی بیان میکند: با توجه به سختی عملیات قبل از شروع عملیات به ما گفته بودند برگشتی در این عملیات وجود ندارد و یا شهادت هست یا اجساد به طور کامل سوخته میشود یا حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد افراد به اسارت دشمن در خواهند آمد که احتمال آن خیلی کم است.
او میافزاید: در این عملیات گردانهای زیادی شرکت داشتند، بنده در قالب گردان ۸۲۱ بلال که متشکل شده بود از گروه ۴۴ و ۵۵ توپخانه اصفهان و هوانیروز اصفهان به فرماندهی امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی در این عملیات حضور داشتم.
حسینی عنوان میکند: در عملیات نهایی بیت المقدس که از مهمترین عملیاتهای آن زمان محسوب میشد، رزمندگان گردانهای ۸۲۱ بلا و گردان محمد رسول الله (ص) با توجه به سختی و و جود خاکریز های بلندی که توسط نیروی دشمن ساخته شده بود به داخل شلمچه نفوذ کردند بالاخره پس از ۵۷۸ روز اسارت در تاریخ سوم خرداد سال ۱۳۶۱ خرمشهر با دلاور مردیها و غیورمندی های رزمندگان اسلام آزاد شد.
او ادامه میدهد: در طی ۲۶ روز عملیات آزاد سازی خرمشهر ۱۶ هزار نیروی بعثی عراقی به اسارت نیروهای رزمنده ایران در آمده و در این عملیات از گردان ۸۲۱ بلال که حدود ۴۰۰ نفر نیروی رزمنده داشت تنها یک نفر به عقب بازگشت و ۵ نفر به همراه بنده به اسارت دشمن در آمدیم.
حسینی از سختیهای دوران ۹ ساله اسارت خود نیز میگوید: در زمان اسارت تمامی رزمندههای ایرانی زخمی بودند و لباسهای آنها آغشته به خون بود و دیگر توان راه رفتن در آنها وجود نداشت تا جایی که نیرویهای بعثی عراق آنها را بروی دوش خودشون میانداختند و حمل میکردند.
او عملیات آزاد سازی خرمشهر را یکی از پرافتخارترین دوران زندگی خودمی داند.
انتهای خبر/1020ج
کد مطلب: 57532