به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، حجتالاسلام محسن ملک پور در خطبههای نماز جمعه این هفته شهر فارسان گفت: هشتمین خورشید آسمان امامت و ولایت حضرت علی بن موسیالرضا (ع) آلاف التحیه و الثنا در ۱۱ ذیالقعده سال ۱۴۸ قمری در مدینه طلوع کرد و قلوب اهل ایمان و موالیان اهلبیت را روشن کرد. این روز فرخنده و مبارک و نورانی را به همه شما تبریک عرض میکنم.
امامجمعه فارسان گفت: خودم و همهی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت میکنم. متقین اهل بهرهمندی از نعم الهی و شکرگزاری از نعم هستند. امیرالمؤمنین علیهالسلام در حکمت ۲۳۶ از حکم نهجالبلاغه فرمودند: خداوند را در هر نعمتی حقّی است، پس هر کس حق خدا را بهجا آورد، خداوند از آن نعمت او را فراوان دهد و هر که در آن کوتاهی کند، خداوند آن نعمت را در خطر نابودی قرار دهد.
وی افزود: یکی از حقوق لازم در نعمتهای الهی شکرگزاری است که نعمت را زیاد میکند و در مقابل اگر در شکرگزاری کوتاهی صورت بگیرد قطعاً با زوال نعمت همراه خواهد بود؛ و این مطلب در آیات و روایات مکرر بیانشده در آیه ۷ سوره مبارکه ابراهیم فرمود: خدای تعالی توفیق شکرگزاری به همه ما عنایت فرماید.
حجتالاسلام ملک پور به روز ملی جمعیت اشاره داشت و بیان داشت: اقدامهای گوناگون فرهنگی، آموزشی، رسانهای، اجتماعی، اقتصادی و… که در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد در زمینه مهار رشد جمعیت در کشور صورت گرفت، موجب ایجاد گفتمان ویژه در زمینه زاد و ولد در جامعه ما شد. متأسفانه این گفتمان همچنان در جامعه ما حاکم است و به همین دلیل حتی افرادی که از تمکن مالی خوبی برخوردارند، حاضر نیستند بیش از دو یا سه فرزند داشته باشند. از این رو میتوان گفت نخستین گام در اصلاح سیاستهای جمعیتی کشور، تغییر گفتمان حاکم و ایجاد گفتمانی جدید بر مبنای ضرورت افزایش زادوولد است.
امامجمعه فارسان به مهمترین راهبردها برای گفتمان سازی و فرهنگپردازی در زمینه افزایش جمعیت هم اشاره داشت و گفت: ترویج تحکیم خانواده، ترویج ازدواجهای آسان، اصلاح بینش، نگرش و رفتار خانوادهها در زمینه فرزند آوری، مطالبه تحقق کامل قانون جوانی جمعیت و تقدیر از سیاستهای تشویقی افزایش جمعیت، ترویج فرهنگ اعتماد و حُسنظن به خداوند، اصلاح برداشتهای نادرست درباره نقش «زنانگی»، «همسری» و «مادری» بانوان، افشای طرحهای نظام سلطه برای کاهش جمعیت جهان، ایجاد حساسیت درباره بحرانها و آسیبهای ناشی از کاهش جمعیت
وی تصریح کرد: کاهش شدید نرخ رشد جمعیت و سقوط نرخ باروری در ایران اسلامی یکی از دغدغههای جدی رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) طی چند سال اخیر بوده است. این دغدغه تا جایی است که ایشان در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن ابراز نگرانی از این موضوع فرمودند: «یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر میکند تن او میلرزد، این مسئله جمعیت است». این نگرانی از سوی ایشان و بسیاری از نخبگان مطلع و دلسوز نظام، ریشه در آیندهنگری دارد که آمار و نتایج آیندهپژوهیهای داخلی و خارجی مربوط به جمعیت کشور نیز آن را تأیید میکنند.
حجتالاسلام ملک پور به اصلیترین ابعاد دغدغههای رهبر انقلاب در موضوع جمعیت اشاره داشت و افزود: تأمین نیروی جوان و با نشاط برای پیشرفت پایدار کشور، رفع آسیبهای نگاه مقلّدانه به زندگی غربی، لزوم نگاه راهبردی و آرمانی به مسئله جمعیت، جمعیت، عاملی مؤثر برای ایجاد تمدن نوین اسلامی
امامجمعه فارسان به روز مقاومت هم اشاره داشت و گفت: اول خرداد سالگشت شهادت شهید بروجردی است؛ سردار اسلام که نماد مقاومت است خودش. زندگیاش را خواندید و شنیدید و فیلم غریب را هم قطعاً دیدید؛ فیلم قشنگی است که بخشی از زندگی و مجاهدتهای او را نمایش داده.
وی اظهار داشت: یکی از بزرگترین حوادث تاریخ معاصر کشور ما دوران دفاع مقدس است که قدرتهای بزرگ استکباری با تمام قوا در مقابل ملت ایران صفآرایی کردند. جنگی استثنایی را به وجود آوردند. عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر مهمترین استراتژی بود که تمامیت ارضی کشور را تأمین کرد و جمهوری اسلامی را در موضعی کاملاً برتر قرار داد.