شهر سامان به سبب قرارگیری در حاشیه زایندهرود، بستر مناسبی برای کشاورزی و باغداری بوده، بادام این شهرستان نهتنها در کشور که در دنیا شهرت و طرفداران بسیاری دارد.
جهانبین نیوز گزارش میدهد؛
بادام سامان محصولی که شهرت جهانی دارد
3 ارديبهشت 1403 ساعت 7:19
شهر سامان به سبب قرارگیری در حاشیه زایندهرود، بستر مناسبی برای کشاورزی و باغداری بوده، بادام این شهرستان نهتنها در کشور که در دنیا شهرت و طرفداران بسیاری دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبین نیوز، سامان از شهرهای شهرستان سامان در فاصله 22 کیلومتری شمال شرقی شهرکرد است، این شهر به سبب قرارگیری در حاشیه زایندهرود، بستر مناسبی برای کشاورزی و باغداری بوده که وضعیت خاص جغرافیایی آن زمینه تولید محصولاتی چون بادام و گردو را فراهم ساخته است، بادام این شهرستان نهتنها در کشور که در دنیا شهرت و طرفداران بسیاری دارد.
اگرچه توسعه باغات در سامان در سالهای گذشته وضعیت اقتصادی مردم این شهرستان را بهبود بخشیده است اما نبود آب و خشکسالیهای پی در پی میزان محصول این تولیدکنندگان را کاهش داده است.
بادام شهرستان سامان در ارقام مامایی، ربیع، سفید و انواع بادام سنگی تولید میشود که مغز درجه یک بادام مامایی سامان بهعنوان گرانترین ارقام آجیلی کشور است و استقبال خوبی از انواع بادام تولیدی در سامان از سوی خریداران داخلی و خارجی میشود.
متاسفانه بادام تولیدی در این شهرستان بهصورت فلهای فروخته شده و برند خاصی برای آن وجود ندارد.
بنابر اعلام مسئولان جهاد کشاورزی این استان از مجموع ۱۴ هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت بادام ۱۰ هزار هکتار از اراضی تحت کشت این محصول متعلق به سامان است و با این وجود چهارمحال و بختیاری یک دهه است که رتبه نخست تولید بادام در کشور را از آن خود کرده است.
محبوبیت بادام در بین باغداران به دلیل سازگاری با شرایط آب و هوایی
جعفرزاده یکی از باغداران سامانی در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: از ابتدا پدرانمان در این شغل فعال بودن و بهواسطه همین ما هم به این سمت گرایش پیدا کردیم.
وی عمده محصولات باغی شهرستان سامان را انواع ارقام بادام، گردو، میوهها تابستانی چون هلو، زردآلو، گیلاس، آلبالو و... عنوان و اضافه کرد: بادام به دلیل سازگاری با شرایط آب و هوایی استان بیشتر از سوی باغداران مورد استقبال قرار میگیرد.
جعفرزاده کمآبی، سرمازدگی، افزایش قیمت نهاده، هجوم آفات و بیماریها به باغ و پیدا کردن بازار فروش را ازجمله مشکلات پیشِ روی باغداران عنوان و بیان داشت: صادرات بادام به هند تاثیر بسیار خوبی بر وضعیت باغداران داشته است و اگر زمینه صادرات گسترش یابد نگرانی از بابت یافتن بازار فروش برای باغداران کاهش مییابد.
وی با اشاره به تغییر سبک آبیاری باغها از سنتی به صنعتی اضافه کرد: این موضوع تا حدی مشکل کمآبی را رفع کرده و بازده تولید را بالا برده است.
به گزارش جهانبین نیوز؛ مسئولان استانی قولهایی درخصوص ایجاد شهرک بادام برای رفع مشکلات تولیدکنندگان بادام دادهاند بناست این شهرک در اختیار صادرکنندگان بادام قرار گیرد.
تولید ۲۷ درصد بادام ایران در شهرستان سامان
عطائ الله ابراهیمی در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ از وجود حدود ۲۰ هزار هکتار باغ در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: محصولِ بالغبر ۵۰ تا ۶۰ درصد این باغات بادام است.
وی با بیان اینکه بادام نیاز آبی پایینی دارد ادامه داد: همین امر سبب شده تا این محصول بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: تجار هندی تاکید دارند بادام سامان در دنیا طرفداران بسیاری دارد و کیفیت این بادام با هیچ یک از انواع بادامها در آمریکا و خصوصا کالیفرنیا و سایر کشورها قابل مقایسه نیست.
ابراهیمی با اشاره به اینکه حدود ۲۷ درصد بادام ایران در شهرستان سامان تولید میشود یادآور شد: ۹۵ درصد بادام مامایی که یکی از برندهای معروف بادام در سامان است به هندوستان صادر میشود.
چهارمحال و بختیاری همواره رتبه اول تولید بادام را در سطح کشور دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز، اظهار کرد: پیشبینی میشود بیش از ۲۵ هزار تن بادام از باغات این استان برداشت شود و امید است رتبه اول تولید بادام آبی همچنان از آن این استان باشد اما استمرار این مهم منوط به این است که بتوانیم باغات قدیمی را نیز اصلاح کنیم.
برزگر عنوان کرد: درصدد آن هستیم تا ارزش افزوده محصول باغات چهارمحال و بختیاری را با احداث شهرک تخصصی بادام ارتقا داده و با فرآوری این محصول بهرهوری را توسعه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در ۷۰ درصد باغات چهارمحال و بختیاری سامانههای نوین آبیاری اجرا شده و ضروری است در مابقی باغات بادام استان نیز این سامانهها ایجاد شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: زیرساختهای شهرک تخصصی بادام با مشارکت شرکت شهرکهای صنعتی استان در حال انجام است و بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
برزگر بیان کرد: فراخوان اهلیتسنجی متقاضیانی که میخواهند در این شهرک مشغول به کار شوند یا سرمایهگذاری کنند انجام شده است و به زودی صدور پروانه جهت تحویل اراضی به متقاضیان برای راهاندازی واحد تولیدی آنان ظرف یک ماه آینده انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: در شهرک تخصصی بادام دو رویکرد اصلی داریم، ابتدا صادرات بادام و درجهبندی خوب آن و در مرحله دوم فراوری این محصول است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: بخش زیادی از باغات بادام، ارقام تجاری هستند که امکان صادرات آن به صورت مغز خام وجود ندارد و باید با فرآوری آنها ارزش افزوده ایجاد شود.
برزگر تصریح کرد: از هر سرمایهگذاری که در مقیاس ملی و بینالمللی در خصوص واحدهای فرآوری و بستهبندی درخواست سرمایهگذاری در شهرک تخصصی بادام را دارد، دعوت میکنیم تا در زمینه محصولی که ارزش اقتصادی آب مورد نیاز آن به ازای هر مترمکعب محصول تولیدی یک دلار است، سرمایهگذاری کنند.
به گزارش جهانبین نیوز؛ درحالیکه چهارمحال و بختیاری چندین سال پیاپی دارای رتبه نخست بیکاری در کشور است و همچنین به لحاظ صنعتی پیشرفت چندانی نداشته، اما به سبب آب و هوای مناسب ظرفیت بالایی برای تولید محصولات کشاورزی و باغی داشته و مسئولان میتوانند با توجه به این پتانسیل و تقویت آن، زمینه اشتغال جوانان و جلوگیری از مهاجرت از استان را فراهم سازند.
انتهای گزارش/۱۰۲۰ج
کد مطلب: 57271