خرداد ماه سال ۸۹ رژیم صهیونیستی در اقدامی وحشیانه کشتی "آزادی" که حامل کمک های بشردوستانه برای مردم غزه بود را هدف قرار داد. بالگردهای رژیم صهیونیستی نیمه های شب به کاروان کشتیهای آزادی برای رفع محاصره غزه حمله کردند.
این حمله، در نیمههای شب با فرماندهی مستقیم فرمانده نیروی دریایی اسرائیل صورت گرفت. در حالی که منابع ارتشی اسرائیل، فعالان کمکرسان تنها با سلاح سرد به دفاع از خود پرداخته بودند، سربازان اسرائیلی بلافاصله پس از ورود به کشتیها دست به تیراندازی زدند.
بنابر گزارش شبکه انتیوی ترکیه در این درگیری، نیروهای اسرائیلی دستکم ۱۶ تن را کشته و ۵۰ تن را زخمی و بقیه (از جمله خبرنگاران) را بازداشت کردند. خبرگزاری ایتارتاس روسیه به نقل از شبکه اسکای نیوز کشته شدن ۱۹ را در این حمله تأیید کرد. پس از تصرف کشتیها، نظامیان اسرائیلی این کشتیها را مجبور کردند به طرف بندر اشدود در اسرائیل حرکت کنند. همچنین فعالان هوادار فلسطین نیز به زندانی در همان بندر منتقل شدند.
هزاران نفر از مردم تركیه با شنیدن خبر حمله وحشیانه صهیونیست ها به كاروان غزه، با تصرف كنسولگری رژیم صهیونیستی، این مقر را به سنگ بستند.
این مساله به تیرگی روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی انجامید . به علاوه تحقق نیافتن مطالبات ترکیه از سوی رژیم صهیونیستی همچون پرداخت نکردن غرامت به خانواده های خسارت دیده و یا کشته شده و همچنین عذرخواهی نکردن رژیم صهیونیستی از ترکیه منجر به تیرگی و تشنج بیشتر در روابط دو طرف گردید.
اما این تیرگی روابط صرفا حوزه سیاسی را متشنج کرد. چرا که در بخش نظامی روابط دو طرف به گونه ای دیگر رقم خورده است. جالب آنکه در اوج این روابط متشنج رژیم صهیونیستی سامانه موشکی را که سالها پیش قرار دادش با ترکیه بسته شده بود ، به این کشور تحویل داد.
به گزارش افکار نیوز، شرکتهای اسرائیلی طراح و تولید کننده ابزار آلات و صنایع دفاعی و نظامی ترکیه هستند و حتی تحت پوشش شرکتهای نظامی این کشور فعالیت می کنند . لیکن مساله مهمتر آنکه هزینه های نظامی و دفاعی مذکور خارج از نظارت مردم و نهادهای غیر نظامی قرار داده شده است. از اینرو پس از تنش در روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی ، ناظران سیاسی ، مقوله همکاریهای نظامی و دفاعی ترکیه و رژیم صهیونیستی را مانع یک حرکت جدی ضد اسرائیلی از سوی ترکیه ارزیابی می کردند.
اکنون صحت تحلیل کارشناسان سیاسی اثبات شد. چرا که با گذشت ۳ سال از کشتار شهروندان ترکیه توسط رژیم صهیونیستی و پس از سفر اوباما به تل آویو ، عذر خواهی نتانیاهو توسط اردوغان پذیرفته شد و همه چیز به خوبی و خوشی پایان یافت!
طی این سفر ، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه روز جمعه تلفنی گفتگو کردند. در این تماس تلفنی نخست وزیر اسرائیل به علت کشته شدن سرنشینان کشتی های کاروان عازم غزه، از نخست وزیر ترکیه عذرخواهی کرد و رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه عذرخواهی بنیامین نتانیاهو را به علت حمله کماندوهای رژیم صهیونیستی به یک کشتی حامل کمک برای مردم بی دفاع غزه در سال ۲۰۱۰ که منجر به کشته شدن ۹ تبعه ترک شد را پذیرفت.
این مواضع ترکیه نشان داد ، برخلاف ژست ضد صهیونیستی و آزادی خواهانه ای که این کشور به خود گرفته است ، قرار است این کشور راه جدیدی را برای مذاکره و صلح بین فلسطینیان و رژیم اشغالگر قدس باز کند.