به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز» به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، رضا محمدی در تشریح این خبر با تاکید بر اینکه آجیل، گز و تنقلات باید دارای مجوز بهداشتی ساخت و آرم سازمان غذا و دارو باشند اظهار داشت: این فرآوردهها باید از مراکز و فروشگاههای معتبر خریداری شوند و از خرید از دستفروشان و فروشندگان دوره گرد اکیداً خودداری شود.
وی یاد آور شد: مواد خوراکی به هیچ عنوان نباید خارج از فروشگاه در معرض گرد و غبار قرار گیرند (به خصوص با توجه به شیوع بیماریهای ویروسی و احتمال انتقال آلودگی) و باید در شرایط خشک و خنک نگهداری شوند.
دکتر محمدی ادامه داد، گاهی مشاهده میشود مغز آجیلها در معابر، پیاده روها بدون بسته بندی به صورت فله به فروش می رسند و یا در ویترین مغازهها در معرض تابش نور مستقیم خورشید هستند که این امر میتواند باعث فساد مغز آجیل شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد توصیه کرد: هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید و آجیل تازه نباید هیچگونه بوی بدی داشته باشد ضمن اینکه بوی ماندگی، بوی تند و یا بوی ترشیدگی نشانه ناسالم بودن آجیل است، آجیلهای پودری و تارعنکبوتی و ریسهای تازه نیستند و وجود حفره بر روی آجیل نشانه آفت زدگی است.
وی خاطر نشان کرد: تا حد امکان از خرید هرگونه آجیل رنگی خودداری گردد چرا که طبق ضوابط سازمان غذا و دارو به کاربردن هر نوع رنگ حتی رنگهای مجاز خوراکی در تولید آجیلها ممنوع است. آجیل را خام و در حد نیاز خریداری نموده و تا حد امکان آجیلها را جدا خریداری کنید و بعد در منزل به دلخواه مخلوط نمایید. آجیل خام به دلیل نداشتن نمک و رنگها مصنوعی و… داری ارزش غذایی بالاتری نسبت به آجیل شور میباشد.
دکتر محمدی تصریح کرد: آفلاتوکسین که مادهای بسیار سمی و مقاوم است و میتواند باعث بروز مسمومیت حاد و مزمن در انسان و حیوانات شود ممکن است در مواد غذایی مانده (غلات، دانههای روغنی، ادویه جات، ذرت، بادام زمینی، پسته، فلفل قرمز، فلفل سیاه و میوههای خشک) وجود داشته باشد.
وی افزود: انواع آجیل بایستی در جای خشک و خنک نگهداری شوند چرا که گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزایش میدهد و میتواند باعث فاسد شدن آجیل شود.
دکتر محمدی ضمن اشاره به خطرات ناشی از رژیم غذایی پرچربی برای سلامت انسان گفت: وجود چربیهای متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است. مصرف زیاد آجیل باعث جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافتهای بدن میشود و افزایش وزن را در پی دارد. ضمن اینکه مصرف آجیلهای شور هم میتواند خطر برویز پرفشاری خون را به همراه داشته باشد.
وی گفت: گز یکی از پرمصرفترین شیرینیها است که در هنگام خرید آن علاوه بر توجه به شماره پروانه بهداشتی ساخت و تاریخ تولید و انقضا میبایست به نوع و میزان مغز و نشانگر رنگی تغذیهای آن نیز توجه نمود. نشانگر رنگی تغذیهای راهنمای مصرف کنندگان به ویژی افراد مبتلا به بیماری دیابت و فشار خون میباشد که بر روی لیبل محصولات درج میگردد و اطلاعاتی در خصوص میزان قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس در هرسهم از ماده غذایی را بیان میکند.
لازم به ذکر است؛ در صورت مشاهده هرگونه تخلف، فروش و بسته بندی غیر مجاز محصولات و مواد غذایی بدون مجوزهای بهداشتی غذا و دارو، مردم استان میتوانند از طریق سامانه تلفن گویای ۱۹۰ موارد را گزارش دهند.
انتهای خبر/۱۰۲۰ ج