به گزارش جهانبین نیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهركرد، این دستگاه به وسیله 'علی محرری' عضوهیات علمی گروه علوم دامی دانشكده كشاورزی دانشگاه شهركرد و با همكاری صنعتگران استان طراحی و ساخته شده است. سازندهی این دستگاه گفت: پروتئین ها تركیبات آلی پیچیده ای هستند كه در تمام سلول های بدن وجود دارند و رابطه نزدیكی بین آنها و فعل و انفعالاتی كه منجر به حیات سلول می شود، برقرار است و برای آگاهی از نحوه تغذیه صحیح لازم است میزان و مقدار آن در هر ماده خوراكی تعیین شود. 'علی محرری 'افزود: در تعیین مقدار پروتئین هر ماده خوراكی از نیتروژن به عنوان مبنا استفاده می شود و پروتئین خام در واقع از نسبت نیتروژنی كه به پروتئین خام تبدیل می شود، محاسبه می شود. وی اظهار داشت: برای تعیین مقدار پروتئین خام به یك واحد هضم كننده نیاز است كه طراحی های لازم برای ساخت دستگاه هضم كننده پروتئین در دانشگاه شهركرد انجام شد. محرری گفت: این دستگاه برای هضم پروتئین از اسید سولفوریك تحت دمای 320 درجه سانتیگراد و برای خاكستر كردن مواد آلی و مواد بیولوژیك از اسید پركلریك و اسید نیتریك در دمای 180 تا 200 درجه سانتیگراد استفاده می شود و از این طریق عناصر كلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم، سدیم، سلنیم و روی موجود در نمونه ها تعیین می شود. سازنده این دستگاه افزود: این دستگاه از چهار بخش اصلی شامل راك نگهدارنده لوله های هضم، بخش كنترل درجه حرارت و الكتریسیته، واحد حرارت دهنده و اگزوز خارج كننده دود تشكیل شده است. به گزارش ایرنا، این دستگاه مشابه خارجی نیز دارد كه شركت های سازندهی تجهیزات آزمایشگاهی آن را با قیمتی هایی از چهار تا 25 هزار دلار به فروش می رسانند. این در حالی است كه دكتر محرری موفق شده این دستگاه را در داخل كشور با هزینهای معادل 20 میلیون ریال طراحی و بسازد.