کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کارشناس سیاسی:

علم و سواد بصیرت‌افزا نیست/برجسته سازی وقایعی چون 9 دی؛ جهاد تبیین است

7 دی 1401 ساعت 13:38

کارشناس سیاسی گفت: گاهی تصور بر این است که اگر فردی عالم باشد و سواد و تحصیلات عالی داشته باشد، بصیر است، اما باید بگوییم بصیرت به معنای سواد نیست، بلکه به معنای بینش است.


حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسین صغیرا کارشناس سیاسی در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ با اشاره به قرارگیری در دهه بصیرت اظهار کرد: از آنجایی که ایران یک کشور مذهبی است، باید رویکردهای‌مان هم قرآنی، مذهبی و دینی باشد و اگر بخواهیم بحث بصیرت را از منظر قرآن مورد بررسی قرار دهیم، لازم است به این نکته توجه داشت که معنای بصیرت در قرآن و روایات دقیقا مورد بحث قرار گرفته است.
 
وی با بیان اینکه علما، بزرگان، تاریخ‌نویسان و... در این زمینه ورود و بحث و تبادل نظر کرده‌اند تصریح کرد: بصیرت در لغت به معنای آگاهی داشتن و بینش پیدا کردن است.
 
صغیرا ادامه داد: گاهی تصور بر این است که اگر فردی عالم باشد و سواد و تحصیلات عالی داشته باشد، بصیر است، اما باید بگوییم بصیرت به معنای سواد نیست، بلکه به معنای بینش است، از همین‌رو بسیاری از علما و بزرگان از جرگه افراد بصیر خارج می‌شوند.
 
این کارشناس سیاسی ادامه داد: بصیرت را نمی‌توان به‌عنوان دانش ظاهری معنا کرد، نمونه بارز بصیرت را می‌توان به خوبی در وجود امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری دید.
 
وی با اشاره به وضعیت روز بیان داشت: ما در دورانی زندگی می‌کنیم که اطلاعات بسیاری به دست افراد می‌رسد و صحت آن‌ها نیز مشخص نیست، در این شرایط دشمن و استکبار جهانی از هر راهی برای انحراف ذهن جوانان استفاده می‌کند، بنابراین باید انسان آگاهی لازم را درخصوص مسائل داشته باشد.
 
صغیرا یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند به انسان مسلمان و مذهبی بصیرت ببخشد را با خدا بودن عنوان و خاطرنشان کرد: این بدان معنا است که انسان دارای نگرش و توجه اسلامی باشد، اما مانعی که بر سر راه آگاهی و بصیرت افراد قرار دارد غفلت است، غفلت از برنامه‌های پیشِ روی انسان و حرکاتی که او را به موفقیت می‌رساند، دشمن بصیرت است.
 
این کارشناس سیاسی یادآور شد: در مقابل غفلت توجه و توسل و به‌نوعی نظر به هدایت‌های الهی می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد، همچنین توجه به افرادی که صاحب بصیرت هستند نیز در این زمینه کمک‌کننده است، چراکه این افراد می‌توانند راه درست را از نادرست مشخص نمایند، در قرآن کریم رهبران دینی برای این منظور معرفی شده‌اند.
 
وی ادامه داد: توجه به دانش‌های موجود در دنیا در راه بصیرت‌افزایی اهمیت بالایی دارد، در این میان حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش به‌عنوان مجامع علمی کشور مطرح هستند و باید برای بهره بردن از دانش‌ها در این مراکز، توجه ویژه شود و علمی در آن‌ها آموزش داده شود که فرد را به بصیرت نزدیک کند.
 
صغیرا ادامه داد: یکی از حرکاتی که در بصیرت‌افزایی می‌تواند تاثیرگذار باشد، جهاد تبیین است که مقام معظم رهبری تاکیدات بسیاری در این زمینه دارند.
 
وی یکی از مهم‌ترین مراحل جهاد تبیین را زنده نگه داشتن ایامی مانند 9 دی دانست و افزود: ما باید به دنبال برجسته کردن این مراسم‌ها باشیم تا از طریق آن جوانان را با راه‌های بصیرت‌افزایی آشنا کنیم.
 
این کارشناس سیاسی اذعان داشت: انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، 22 بهمن همه و همه مسائلی هستند که می‌توانند در بصیرت‌افزایی جوانان کمک‌کننده باشند، چراکه بازخوانی این اتفاقات نسل امروز را با آرمان‌ها و دلاوری‌های نسل‌های اول انقلاب آشنا می‌کند.
 
 انتهای پیام/1026ج


کد مطلب: 52362

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/52362/علم-سواد-بصیرت-افزا-نیست-برجسته-سازی-وقایعی-چون-9-دی-جهاد-تبیین

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir