کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری:

توسعه هر سرزمینی به اراضی ملی آن گره خورده است/فعالیت بیش از 8 هزار همیار طبیعت در چهارمحال و بختیاری

20 آذر 1401 ساعت 18:48

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: توسعه هر سرزمینی به اراضی ملی آن گره خورده است مثلا برای اجرای قانون جهش تولید مسکن باید از ظرفیت اراضی ملی استفاده شود همچنین برای توسعه فعالیت‌های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و... به منابع طبیعی نیاز است.


به گزارش جهانبین نیوز؛ اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این اداره به عنوان یک دستگاه حاکمیتی دو وظیفه مهم یعنی توجه و نگاه به حقوق مردم و حفاظت از اموال عمومی و حقوق دولت را برعهده دارد.

وی تصریح کرد: در قانون تشخیص اراضی ملی از غیرملی برعهده این اداره گذاشته شده اما از این نکته نباید غافل شد که حق اعتراض نیز برای اشخاص درنظر گرفته شده است.

احمدی  ۸۵ درصد از این استان را در اختیار منابع طبیعی و آبخیزداری عنوان و خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۴۱ که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تاسیس شد وظایفی همچون تشخیص اراضی ملی، حراست از عرصه‌های ملی و منابع طبیعی و... را برعهده گرفت که در تمامی این وظایف منافع مردم مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری یادآور شد: توسعه هر سرزمینی به اراضی ملی آن گره خورده است مثلا برای اجرای قانون جهش تولید مسکن باید از ظرفیت اراضی ملی استفاده شود همچنین برای توسعه فعالیت‌های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و... به منابع طبیعی نیاز است بنابراین باید یک برنامه‌ریزی اصولی وجود داشته باشد تا منابع طبیعی متضرر نشوند.

وی بیان داشت: منابع طبیعی و آبخیزداری در این استان وظیفه حفاظت از یک میلیون و ۳۲۰ هزار هکتار اراضی ملی را بر عهده دارد و از این میزان ۳۲۰ هزار هکتار اراضی جنگلی است که عمده آن‌ها نیز جنگل‌های بلوط هستند، جنگل‌های موجود در استان دارای ارزش زیست‌محیطی و حیاتی بالایی هستند و در سلامت زندگی انسان‌ها از نظر تولید هوای سالم و محیط بدون آلودگی تاثیر بسزایی دارند.

احمدی اضافه کرد: حدود یک میلیون هکتار بوته‌زار در استان وجود دارد که از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند و می‌توانند به دامپروری کمک کنند اما نکته مهم این است که گونه‌های مرتعی باید به نحوی مورد بهره‌برداری قرار بگیرند که تنها منحصر به یک نسل نشوند بنابراین دامپروران باید ظرفیت مراتع را در نظر بگیرند و در فصل چرا از آن‌ها استفاده کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: درحال حاضر حدود ۸ هزار و ۸۰۰ همیار طبیعت در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که در گروه‌های مروج، دانش‌آموز و محافظ و در ۷۴ بلوک حفاظتی مشغول فعالیت هستند و خوشبختانه همکاری بسیار خوبی با اداره کل منابع طبیعی استان دارند.

وی با تاکید بر اینکه مقابله با قاچاق چوب یک مطالبه واقعی و اساسی است، یادآور شد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از تمامی ظرفیت‌های موجود برای مقابله با قاچاق چوب استفاده کرده است اما تا زمانی که کار حفاظت اصلاح نشده و برون سپاری منتفی نشود در اقدامات موثری شکل نمی‌گیرد، مهم‌ترین نکته این است که باید پیش از قطع درختان از آن‌ها حفاظت کنیم یعنی اقدامات در راستای پیشگیری باشند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: برداشت کلوس در قانون جرم‌انگاری نشده است اما این گیاه به‌عنوان یک محصول مرتعی که از مصادیق منابع طبیعی و اموال عمومی به شمار می‌آید که خرید و فروش آن به مجوز نیاز دارد و در دستگاه‌های قضایی با آن برخورد سلبی انجام می‌شود و تا حد امکان از ظرفیت‌های قانونی استفاده و با دستگاه‌های قضایی هماهنگ شده تا ما را در حفظ کلوس همیاری کنند اما باید به سمت اقدامات ایجابی حرکت کنیم.

وی با اشاره به اعتبارات مصوب در سفر ریاست جمهوری، افزود: در حوزه منابع طبیعی اعم از حفاظت، آبخیزداری و جنگل حدود ۳۷۰ میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده است اما درحال حاضر تنها ۱۰ میلیارد تومان از این میزان اختصاص یافته است البته امیدواریم میزان باقی مانده نیز اختصاص پیدا کند و پروژه‌ها آغاز شوند.

احمدی با اشاره به ساخت پارک آبخیزداری در دشت هفشجان، خاطرنشان کرد: این طرح دارای چهار فاز است که فاز اول آن که ساخت سه سازه سنگی، ملاتی بود به اتمام رسیده است، فاز دوم طرح نیز ترکیبی از فعالیت‌های آبخیزداری مانند تپه‌های خاکی و سازه‌های سنگی، ملاتی در بالادست است در فاز سوم اقدامات بیولوژیک اعم از کاشت نهار و ایجاد فضای سبز اطراف پارک انجام خواهد شد و فاز چهارم مربوط به جذب گردشگر است.

انتهای پیام/1026ج


کد مطلب: 52264

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/52264/توسعه-سرزمینی-اراضی-ملی-گره-خورده-فعالیت-بیش-8-هزار-همیار-طبیعت-چهارمحال-بختیاری

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir