پیشبینی تحویل واحدهای مسکن طرح اقدام ملی تا پایان امسال/ خرید و فروش در طرح نهضت ملی غیرقانونی است
به گزارش جهانبین نیوز؛ جمعی از مدیران و مسؤولان شهری و استانی از منطقه منظریه شهرکرد بازدید کردند.
در این بازدید مسائل مربوط به این منطقه از شهرکرد عنوان و مدیران به سوالات خبرنگاران در این خصوص پاسخ گفتند.
حسینعلی مقصودی مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران این استان، اظهار کرد: همه طرحهای ساختمان سازی ازجمله اقدام ملی و مسکن مهر در قالب نهضت ملی دسته بندی شده و عملیات اجرایی آن به پیش میرود.
وی افزود: در بحث نهضت ملی، بیش از 80 درصد زمین در چهارمحال و بختیاری ( به جز در چهار شهر) تامین شده است، در شهرهای غیر از شهرکرد زمین به بنیاد مسکن این استان تحویل داده شده است، در شهرها کوچک جز بروجن و فرخشهر که ساخت و سازها به صورت انبوهسازی است، به شیوه گروههای ساخت اجرا میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مفهوم گروههای ساخت، ادامه داد: این یعنی زمین توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به دو یا سه نفر اختصاص داده میشود و عملیات اجرا توسط خود افراد اجرا میشود و نیازی به واریز وجه برای اجرای عملیات ساخت و ساز از سوی متقاضی وجود ندارد.
مقصودی عنوان کرد: پیش از این حدود 4 هزار و 600 نفر در قالب طرح اقدام ملی ثبت نام کرده بودند، بعد از باز شدن سامانه و ثبت نام متقاضیان در 6 فاز در طرح نهضت ملی مسکن، تعداد افراد ثبت نامی در چهارمحال و بختیاری به 81 هزار نفر رسیدند، از این تعداد تا امروز 24 هزار نفر تایید نهایی شدند.
وی خاطرنشان کرد: از افراد تایید صلاحیت شده برای 18 هزار و 793 نفر افتتاح حساب صورت گرفته است، همچنین 14 هزار و 590 نفر 40 میلیون تومان اولیه را واریز کردند.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در شهرکرد، عملیات اجرایی برای همه مواردی که از قبل ثبت نام کرده بودند، در حال انجام است، ثبت نام فاز 6 که مربوط به سال گذشته و امسال است در مرحله تجهیز کارگاه هستند.
مقصودی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود اولین واحدهای ساختمانی از طرح اقدام ملی به شرط آنکه بتوانیم زیرساختها را فراهم کنیم، قبل از عید تحویل داده شوند، گفت: مدت قرارداد اجرای این واحدها دو ساله است که کمتر از این مدت طول کشید.
وی خاطرنشان کرد: ساخت 40 هزار و 500 واحد مسکونی طی 4 سال در قالب طرح نهضت ملی مسکن سهمیه استان چهارمحال و بختیاری است که بیش از این برنامه اعلامی هم ثبت نام انجام و هم برنامهریزی جهت اجرای آن صورت گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: جز استانهایی هستیم که از طرح گروههای ساخت عقبیم که علت آن به دلیل کمبود زمین در این استان بود، در ابتدای امر زمین در شهرها برای ساخت نداشتیم از همین رو از محدوده شهرها زمین الحاق شد، این زمینها عمدتا در انتهای محدوده شهرها هستند و خدماتی همچون آب، برق و گاز ندارند.
مقصودی بیان کرد: متقاضیان در قالب گروههای ساخت انتظار دارند آب و برق در محل تامین شود اما این امکان برای دولت وجود ندارد چون هنوز منابع صندوق ملی مسکن تامین نشده تا بتوان به زیرساختهایی مثل آب، برق و گاز کمک شود.
وی تاکید کرد: در منظریه آب مورد نیاز ساخت و ساز با تانکر تامین میشود، متقاضیان باید در دوران ساخت آب مورد نیاز خود را تهیه کنند تا بعد از آن زیرساختها تامین شوند.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: در برخی از شهرها مثل فرادنبه و فارسان علیرغم اینکه زمین مورد نیاز ساخت و ساز به عنوان زمین ملی از منابع طبیعی به راه و شهرسازی تحویل شده است، اما برخی از مردم اسناد و مدارکی ارائه کرده و دعوی حقوقی در خصوص مالکیت خود مطرح کردند که در کار وقفه ایجاد کرده است.
مقصودی افزود: اگر این افراد بتوانند مالکیت خود را اثبات کنند، یا زمین معوض به آنها داده میشود یا هزینه زمین را پرداخت میکنیم.
وی ادامه داد: نهضت ملی یک کار عمومی است و مردم انتظار دارند ساختمان آنها سرعیات تحویل داده شود، نمیتوان دست نگه داشت تا مالکیت عدهایی اثبات شود، از همین رو با هماهنگی دادستانی و ارائه تضامین لازم، کار را به پیش میبریم اما حق و حقوقات آنها در صورت اثبات مالکیت پرداخت میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در شهر لردگان، کیان، سودجان و بلداجی کمبود زمین داریم، چون در این شهرها زمین ملی وجود ندارد، راهکاری که در این شهرها اندیشیده شد این بود که از زمینهای مستثنیات متعلق به مردم مثل زمینهای کشاورزی بدون کشت و زرع و... استفاده شده و به صورت مشارکتی با آنها مسکن ساخته شود.
مقصودی خاطرنشان کرد: در قانون جهش پیشبینی شده است که زمین کشاورزی که قرار است در اختیار ساخت و ساز قرار گیرد نباید از زمینهای درجه یک و دو شامل نهالستانها، جنگلها، مراتع و... باشد، یعنی هیچ گونه کشتی در این زمینها انجام نشود، عمدتا از زمینهایی استفاده میشود که سالها است زیر کشت نرفته و به صورت لم یرزع رها شدهاند.
وی اضافه کرد: نظارت بر روند ساخت و ساز مسکن به سازمان نظام مهندسی واگذار شده است و صرفا به یک بازدید ساده از سوی مهندسین ناظر اکتفا نشده است، ناظران اداره کل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن مرتبا در محل ساختمانها حاضر هستند، آزمایشگاه مکانیک خاک در محل مستقر شده است که از همه مراحل بتن ریزی نمونه بگیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری افزود: براساس آزمایشهایی که تاکنون به عمل آمده تا به حال در بحث استحکام و کیفیت مشکلی نبوده و کار قابل ملاحظهای انجام شده است، امید است در بخش نازک کاری هم نظارتها مستمر باشد تا شاهد مشکلاتی که در مسکن مهر با آن مواجه شدیم، نباشیم.
مقصودی اساسیترین مشکل در امر ساخت و ساز را آورده متقضایان عنوان کرد و گفت: برخی از این افراد مشکلات شدید مالی دارند، بخشی از آورده خود را تامین کردند و دیگر نمیتوانند مابقی آن را تهیه کنند.
وی ادامه داد: متوسط متراژ واحدهای ساختمانی 90 متر دو خوابه است که حدودا 350 تا 400 تومان آورده مردم را نیاز دارد، مدت زمان احداث این واحدهای ساختمانی دو سال است اما عدم واریز به موقع پول از سوی متقاضی روند و سرعت کار را تحت الشعاع قرار میدهد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: به دنبال فرمولبندی زمان واگذاری مسکنها هستیم، یعنی براساس پول و زمانی که متقاضی پول واریز کرده است، کسی که آورده را به موقع پرداخت کرده است میتواند از واحدهایی که پیشرفت بهتری دارند دریافت کند.
مقصودی بیان کرد: براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی هرگونه خرید و فروش مساکن در حال ساخت در قالب طرح نهضت ملی مسکن غیرقانونی است، در مراحل بعدی هم در نقل و انتقال به مشکل برخورد میکنند، بنابراین به فروشندگان و خریداران در این خصوص اخطار میدهیم که بعدا دچار مشکل نشوند.
انتهای پیام/1031ج