تقویت زبان مادری بر آموزش سایر زبانها ارجحیت دارد/ کودکی بهترین فرصت برای یادگیری زبان و ادبیات فارسی
صفار استاد ادبیات فارسی در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: فردوسی در شاهنامه یک بیت دارد که به آموزش و تربیت آنها کودکان اشاره دارد و این یک نمونه از بیشمار نمونههای تاکید به تربیت کودکان در آثار بزرگان ادبیات است.
وی با بیان اینکه گسترش فضای مجازی و عدم توجه برخی به ادبیات سبب شده که آموزش و تربیت کودکان از سوی والدین و از سنین پایین بسیار مهم و ضروری باشد تصریح کرد: ادبیات در مرحله دوم و بعد از آموختن زبان باید در نظر گرفته شود، به این ترتیب که انسان باید در درجه اول زبان خود را قوی کند و به زبان خودش اعتقاد داشته باشد.
صفار ادامه داد: در مرحله بعد از رهگذر آموزش زبان به شکل درست، فرهنگ باید منتقل شود، متاسفانه به دلیل تغییرات شدید جهانی و نداستن بسیاری از مسائل، والدین به سمت زبان و یا فرهنگ دیگر سوق مییابند.
وی با اشاره به اینکه یادگیری چند زبان عیب نیست و بسیار هم خوب است تاکید کرد: در درجه اول باید زبان و فرهنگ خودمان را در نظر داشته باشیم.
این استاد ادبیات فارسی رجوع به آثار ادبی و فرهنگی کشور برای تقویت زبان را بهترین را برای یادگیری زبان مادری در عالیترین سطح عنوان و خاطرنشان کرد: نحوه آموزش فرهنگ و ادبیات به کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است، برخی بر این عقیده هستند که کودکان مستقیم با منابع اصلی آشنا شوند.
صفار یادآور شد: اما برخی معتقدند نباید برای آموزش به کودکان از منابع اصلی استفاده کرد بلکه باید کودکان را با این آثار با استفاده از اثرات با زبان کودکان آشنا کرد و به این ترتیب از دوران کودکی به بچهها زبان و ادبیات فارسی را آموزش داده و اجازه نداد که آموزشهای غلط و الگوهای غلط راه نادرست را در پیش روی فرزندان این سرزمین قرار دهد.
انتهای پیام/1026ج