کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری مطرح شد

خسارت سیل در چهارمحال و بختیاری، ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان/ تخریب گسترده سیل در بخش کشاورزی استان

14 مرداد 1401 ساعت 22:42

یازدهمین ستاد پیشگیری، هماهنگی و پاسخ به عملیات مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور با دستورکار سیل و خسارت آن به چهارمحال و بختیاری برگزار شد و مطالبی همچون میزان خسارت سیل در استان، در بخش کشاورزی، آب و فاضلاب، برق و... مطرح شد.


به گزارش جهانبین نیوز؛ یازدهمین ستاد پیشگیری، هماهنگی و پاسخ به عملیات مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور با دستورکار سیل و خسارت آن به چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

 
در این ستاد مدیران دستگاه های اجرایی به ارائه گزارش از میزان خسارت سیل، کمبود امکانات و مشکلات مردم پرداختند.
 
روح الله غلامی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ایی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در سیل اخیر ۳ هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه‌های ارتباطی استان تحت تاثیر قرار گرفت، ۶۰ محور مواصلاتی مصدود شد که ۵۸ جاده آن بازگشایی شد.
 
وی افزود: ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خسارت سیل اخیر به راه‌های ارتباطی چهارمحال و بختیاری بود.
 
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ایی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در سیل ۳ هزار نفر_ روز نیروی راهداری در قالب ۴۰ تیم با ۳۰۰ دستگاه ماشین‌آلات امر خدمات‌رسانی را انجام دادند، ادامه داد: ۸۰ درصد ماشین‌آلات راهداری استان دخیل در امدادرسانی در سیل از ناوگان خارج شد.
 
غلامی عنوان کرد: در جریان سیل به وقوع پیوسته در چهارمحال و بختیاری ۵۰ هزار مترمکعب ریزش‌برداری در راه‌های ارتباطی استان انجام و آواربرداری و لای‌روبی مناطق سیل‌زده صورت گرفت.
 
در ادامه خسرو کیانی سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: سیل ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد ریال در حوزه‌های زیربنایی، کشاورزی، شیلات، دامپروری و راه‌های ارتباطی به این استان خسارت وارد کرده است.
 
وی افزود: به دلیل گرما و خشکی زمین که نفوذ پایین زمین را به دنبال دارد و همچنین فعالیت سامانه بارشی مونسون، شاهد جاری شدن سیلاب در چهارمحال و بختیاری بودیم، این واقعه خسارت‌های فراوانی در بخش‌های مختلف به استان وارد کرد.
 
سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: دستگاه‌های لجن‌کش، بیل مکانیکی، لودر، بولدوزر و تریلرهای مخصوص حمل این ماشین‌آلات از محل امکانات دولت و تجهیزات بخش خصوصی به‌کارگیری شد اما برای مقابله با این حادثه به تجهیزات، ماشین‌آلات و سیستم‌های نوین نیاز بود.
 
کیانی تاکید کرد: در ۴۵ دقیقه بارش در روستای بارده شهرستان بن ۸۰ میلی‌متر بارش به وقوع پیوست که سیل مخرب را به دنبال داشت.
 
فرشاد ریاحی مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری، نیز در ستاد مدیریت بحران اظهار کرد: یک هزار و پنج واحد مسکونی در این استان دچار خسارت جدی شده و نیازمند احداث مجدد هستند.
 
وی افزود: همچنین ۲ هزار و ۱۳۰ واحد مسکونی روستایی نیز نیازمند تعمیرات هستند.
 
مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری ادامه داد: ۳ هزار و ۸۰۶ واحد مسکونی به لحاظ معیشتی و لوازم خانگی دچار خسارت شدند که باید اقلام مورد نیاز آن‌ها تامین و در اختیار آنان قرار گیرد.
 
ریاحی عنوان کرد: با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بر ورود و فعالیت سامانه جدید بارشی در چهارمحال و بختیاری این امکان وجود دارد که خسارت‌هایی که تاکنون احصا شده است، تشدید شود.
 
احمدرضا محمدی نیز اظهار کرد: در پی جاری شدن سیل و بارنگی شدید در این استان به ۱۶۹ تاسیسات مربوط به آب و فاضلاب شامل شبکه تامین آب، شبکه توزیع و... آسیب وارد شده است که ۹۰ مورد منجر به قطع موقت تامین آب شرب شد.
 
وی افزود: کمبودها در بخش تجهیزات بخش آب و فاضلاب در چهارمحال و بختیاری وجود داشت و به واسطه درگیری استان‌های دیگر با سیل امکان ارسال کمک به استان نبود.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مجموع خسارت وارده به تاسیسات آب و فاضلاب در استان ۱۱۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
 
محمدی با اشاره به اینکه برآورد خسارت وارده به تاسیسات برق در چهارمحال و بختیاری در اثر بارش‌ها و سیل ۴.۵ میلیارد تومان است، عنوان کرد: شرکت آب منطقه‌ای برای پیشگیری از حوادث احتمالی در بارش‌های پیش‌رو اقداماتی همچون لایبروبی مسیل‌ها، استقرار دستگاه‌های سنگین و تجهیزات و... کرده است که اعتبار مورد نیاز برای این امر ۲۵ میلیارد تومان برآورد شده است.
 
حسین برزگر سرپرست سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در خصوص میزان خسارات وارده به بخش کشاورزی در سیل اخیر، اظهار کرد: اکنون در اوج فصل برداشت محصولات کشاورزی قرار داشتیم و سیلاب اخیر خسارات زیادی به بخش کشاورزی وارد کرد، در بخش زراعت بیش از 12 هزار و 500 هکتار از مزارع و باغات دچار خسارت شده است، همچنین 4 هزار و 100 راس دام سبک و 20 راس دام سنگین در سیلاب تلف شد.
 
وی افزود: بیش‌ترین خسارت در سیلاب اخیر به مزارع شیلات وارد شد، باتوجه به اینکه چهارمحال و بختیاری رتبه اول تولید ماهیان سردآبی را به خود اختصاص داده است، این خسارات قابل توجه است، همچنین زیرساخت‌های کشاورزی مانند جاده بین مزارع، کانال‌های کشاورزی، سربندها و سازه‌های شیلات دچار آسیب شده است.
 
برزگر بیان کرد: در سیل اخیر چهارمحال و بختیاری همچنین 2800 تن علوفه و نهاده از بین رفت، در مجموع 445 میلیارد تومان خسارت در بخش کشاورزی به استان وارد شد، همچنین 38 هزار هکتار از مراتع عشایر، 1185 کیلومتر راه و ایلراه‌های عشایری، 1750 متر کانال عشایری، 2610 سرپناه عشایری،2600 آغل دامداری در سیل دچار خسارت شد.
 
سرپرست سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص خسارت سیل به بندها و سدهای خاکی، توضیح داد: در سیلاب اخیر این سازه‌ها عملکرد خوبی داشت، از 115 سد خاکی استان حدود 30 سد نیازمند بازسازی و تعمیر هستند، برای اقدامات آبخیزداری نیازمند حمایت هستیم.
 
وی با بیان اینکه 15 بیل مکانیکی در شهرستان‌های مختلف در حال لایروبی کانال‌های آبیاری هستند، گفت: باتوجه به اینکه در فصل آبیاری هستیم، باید این کار تسریع شود.
 
برزگر در پایان با اشاره به اینکه خواستار تخصیص سهمیه رایگان بیمه اجتماعی روستائیان، عشایر و کشاورزان هستیم، خاطرنشان کرد: دولت برای برخی استان‌ها این سهمیه رایگان را اختصاص داده است، خواستار 15 هزار بیمه رایگان برای این قشر هستیم، 46 هزار نفر نیز در استان نیز تحت پوشش این بیمه هستند که اگر دولت بتواند به حق بیمه آن‌ها کمک کند، بسیار موثر است.
 
انتهای پیام/۱۰۳۱ج


کد مطلب: 51336

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/51336/خسارت-سیل-چهارمحال-بختیاری-۳-۴-هزار-میلیارد-تومان-تخریب-گسترده-بخش-کشاورزی-استان

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir