جامعه انتقال خون در چهارمحال و بختیاری درحال پیر شدن است/ سهم بانوان در اهدای خون بسیار کم است
مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه جامعه انتقال خون در این استان درحال پیر شدن است و جوانان کمتر به اهدای خون اقبال دارند گفت: ۶۰ درصد اهداکنندگان خون در چهارمحال و بختیاری کسبه و َشاغلان مشاغل آزاد، ۳۰ درصد کارمندان و تحصیلکردگان و ۱۰ درصد مینگین جوانان و خانمها هستند که متاسفانه استقبال خانمها از اهدای خون پایین است.
به گزارش جهانبین نیوز؛ حسین هاشمی مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحال و بختیاری پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اصحاب رسانه نقش بسزایی در آگاهسازی جامعه دارند و این موضوع به اثبات رسیده است که رسانهها همواره در بحرانها گرهگشا بودند و گواه این موضوع نقشآفرینی اصحاب رسانه در دوران کرونا است.
وی با اشاره به اینکه ۹ مرداد در روز تاریخی پیوند علم و ایثار با یاری مروم در انتقال خون سازمانی متولد شد که امروز نام ایران را در دنیا پرآوازه کرده و نماد ایثار، همدلی و همراهی مردم است، تصریح کرد: تا قبل از تاسیس سازمان انتقال خون، مردم برای نجات بیمار خود مجبور به استفاده از خون خونفروشان بودند، اما امروز نام سازمان انتقال خون با غرور ملی همراه است و کمک به انسانها برگ زرینی در کارنامه این سازمان ثبت کرده است.
هاشمی بیان داشت: این سازمان مردمنهاد بر شانه مدیران، کارکنان، متخصصان و خصوصا اهداکنندگان بنا شده است، انسانهایی که در هر شرایطی فقط نجات جان انسانها برایشان مهم است.
رئیس سازمان انتقال خون چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: سازمان انتقال خون در سال ۱۳۵۳ با هدف سامانبخشی به وضعیت خونرسانی، تهیه و تامین خون و فراوردههای خونی سالم و رایگان برای نیازمندان به خون پایهگذاری شد.
وی عنوان داشت: سازمان انتقال خون تنها به دریلفت خون خام اکتفا نمیکند و اجزای خون را نیز دریافت میکند، در این استان به لطف هماستانیها در خون و فرآوردههای خونی خودکفاییم، ۹۹/۵ درصد در این زمینه به خودکفایی رسیدهایم، بهطور ۱۰۰ درصد پاسخگوی تمامی بیمارستانها بودهایم و برای بیماران در استان مجاور هم خون تامین کردهابم.
هاشمی با اشاره به اینکه شاخص اهدای خون در کشور ۲۷ به ۱۰۰۰ نفر است و این شاخص در چهارمحال و بختیاری ۲۲ به ۱۰۰۰ نفر است، افزود: خون مایع ارزشمندی است و انتظار داریم مراکز درمانی در نگهداری خون دقت کافی داشته باشند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه خون تنها ماده حیاتی برای بدن است اما اگر بهصورت علمی مورد استفاده قرار نگیرد عوارض جانبی ایجاد میکند.
رئیس سازمان انتقال خون چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه شاخص کیفیت تمامی خون فرآوردههای آن بالا است و کلیه انتقالات تحت نظارت انجام میشود تاکید کرد: سازمان بهداشت جهانی، خون و فرآوردههای خونی ایران را جزء پنج کشور برتر دنیا و منطقه اعلام داشته است.
وی اضافه کرد: بیماران تالاسمی در چهارمحال و بختیاری خون زیر ۵ تا ۶ روز دریافت میکنند و این یعنی خون تازه در اختیار بیماران قرار گرفته و از همینرو این بیماران ظاهری طبیعی دارند.
هاشمی یادآور شد: اهداکنندگان خون در ایران و خصوصا چهارمحال و بختیاری داوطلب و مستمر هستند، ۱۰۰ درصد اهدا داوطلبانه بوده و خونها از سلامت بالا برخوردارند، این درحالی است که سال گذشته از ۱۰ هزار و ۲۳۰ داوطلب ۸ هزار و ۱۹۰ نفر برای اهدای خون انتخاب شدند و این نیز دلیلی بر سلامت خونها است.
وی بیان داشت: سازمان انتقال خون در چهارمحال و بختیاری از سال ۱۳۶۸ بهصورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد، لردگان با ۲۳۰هزار نفر جمعیت سازمان انتقال خون نداشت این درحالی است که از ۲۸۰ نفر بیمار تالاسمی ۲۰۳ نفر از شهرستان لردگان است اما با همکاری مجمع خیرین سلامت کار ساخت ساختمان آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال به اتمام برسد.
رئیس سازمان انتقال خون چهارمحال و بختیاری ادامه داد: سازمان انتقال خون استان نیاز به اتوبوس خونگیری دارد.
وی با اشاره به تخصیص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر ریاست جمهوری به سازمان انتقال خون استان ادامه داد: از این مبلغ ۲۰ میلیارد تومان به مرکز جامع انتقال خون استان در شهرکرد، ۴ میلیارد تومان برای تکمیل ساختمان نیمهساز بروجن و ۶ میلیارد تومان برای پروژه لردگان درنظر گرفته شده است.
هاشمی گفت: خون را میتوان چند روز نگه داشت اما پلاکت به دلیل شرایط خاص و محدودیت زمان نگهداری کم است و از همینرو باید بهصورت مداوم و مستمر برای تامین پلاکت از مردم خون دریافت شود.
رئیس سازمان انتقال خون چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه جامعه انتقال خون در این استان درحال پیر شدن است و جوانان کمتر به اهدای خون اقبال دارند اذعان داشت: ۶۰ درصد اهداکنندگان خون در چهارمحال و بختیاری کسبه و َشاغلان مشاغل آزاد، ۳۰ درصد کارمندان و تحصیلکردگان و ۱۰ درصد مینگین جوانان و خانمها هستند که متاسفانه استقبال خانمها از اهدای خون پایین است.
انتهای پیام/۱۰۲۶ج