شهرکرد شهری که همچنان معطل شهردار است/ دستِ بازِ استانداری برای ورود به تخلفات احتمالی شورای شهر شهرکرد
به گزارش جهانبین نیوز؛ یکی از وظایف شوراهای اسلامی شهر بر اساس ماده ٨٠ قانون تشکیلات، وظایف و اختیارات شوراهای اسلامی کشور، انتخاب شهردار برای مدت چهار سال است، وظیفهای که شورای شهر ششم در شهرکرد بعد از گذشت یک سال از روی کار آمدن هنوز نتوانسته به درستی آن را محققر کند.
شهرکرد به عنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری همچنان بلاتکلیف است و شهرداری با سرپرست اداره میشود، مسئلهایی که باعث اعتراضات گسترده در این شهر شده است.
با توجه به گفته مدیر کل دفتر امور شهری و شوراها استانداری چهارمحال و بختیاری، اختیارات سرپرست به اندازه شهردار نیست و همین مسئله است که باعث شده امروز در شهرکرد حتی زبالهها بر زمین بماند، خیابانها جولانگاه سگها ولگرد باشد، خوردوهای سنگین هر زمان و هر مکانی که دوست دارند پارک کنند و...
مشکلات شهری در نبود تشکیلات منسجم و در راس آن شهردار در شهرداری شهرکرد روز به روز بحرانیتر میشود و لازم است هر چه سریعتر این مهم تعیین تکلیف شود.
از همین رو با توجه به اظهارات مدیر کل دفتر امور شهری و شوراها استانداری چهارمحال و بختیاری و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری میتوان اینگونه نتیجه گرفت که زمان ورود دستگاههای بالادستی در امر تعیین تکلیف شهردار شهرکرد فرارسیده است.
استانداری چهارمحال و بختیاری میتواند در امر انتخاب شهردار شهرکرد ورود کند
بهادر عبدالغنی مدیر کل دفتر امور شهری و شوراها استانداری چهارمحال و بختیاری در خصوص مشکلات انتخاب شهردار شهرکرد، اظهار کرد: در فرایند انتخاب شهردار شهرکرد، شورای شهر ششم تاکنون چهار نفر را به عنوان سرپرست و شهردار انتخاب کرده است.
وی با اشاره به اینکه سه ماه پیش نامهای درخصوص شهردار شهرکرد با دستور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری به شورای اسلامی شهر شهرکرد ارسال شد، افزود: شهردار سابق (محمدتقی جاپلقی) با یک حمایت تمام قد با هفت رای انتخاب شد اما علیرغم این اتفاق شاهد رویکرد دوگانهای از سوی شورای شهر بودیم.
مدیر کل دفتر امور شهری و شوراها استانداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در نهایت محمدتقی جاپلقی با ابلاغ وزارت کشور شهردار شهرکرد شد، این موضوع تنها چهار ماه به طول انجامید و عدم سکونت وی در شهرکرد بهانهای برای برکناری وی شد اما دلیل اصلی این اتفاق، مباحث داخلی بود که بین شورا و شهردار گذشت و نهایتا شهردار وقت برکنار شد.
عبدالغنی عنوان کرد: در حال حاضر شهرداری شهرکرد مجددا وارد فرایند سرپرستی شده است و تقریبا دو ماه است که شهرداری توسط سرپرست اداره میشود، نامهنگاریها در این خصوص انجام شده و حتی حساسیت موضوع تعیین تکلیف شهردار شهرکرد به وزارت کشور هم ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه مجددا در انتخاب شهردار جدید هم با شرایط احراز مواجه شدیم، خاطرنشان کرد: قبول داریم این اتفاقات در خصوص انتخاب شهردار شهرکرد منجر به عدم خدمترسانی صحیح و مناسب به شهروندان میشود و همواره در مباحث مختلف آن در فرایند قانونی نامهنگاریها انجام شده است.
مدیر کل دفتر امور شهری و شوراها استانداری چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: به نظر میرسد با شرایطی که وجود دارد، طبعیتا سرپرست اختیارات کامل شهردار را ندارد و نمیتواند کارکرد مدنظر در ارائه خدمات شهری در شهرکرد را ارئه دهد.
عبدالغنی با تاکید بر اینکه تخلفات اعضای شورای اسلامی در هیات حل اختلاف مطرح میشود که دبیرخانه این هیات در حوزه معاونت امور عمرانی و دفتر امور شهری و شوراها استانداری است، بیان کرد: فرجه زمانی یک ماهه برای انتخاب شهردار همواره مطرح است.
وی تاکید کرد: مد نظر هست تا گزارش عملکرد یک ساله شورای شهر شهرکرد با حضور استاندار و معاون هماهنگی امور عمرانی جهارمحال و بختیاری، فرماندار شهرکرد و دفتر امور شهری و شوراها استانداری استان ارائه شود و نهایتا اگر تخلفی ازجمله ترک فعل، کم کاری و... برابر با قانون تشکیلات و وظایف شوراها محرز شود، قطعا برابر با قانون برخورد از سوی هیات حل اختلاف انجام خواهد شد.
شهردار سابق شهرکرد نباید بدون جایگزین برکنار میشد
علی حیدری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: زمانی که شهردار پیشین شهرکرد برکنار شد هم کتبا و هم شفاها اعلام کردم که نباید با عجله این اقدام انجام میشد، باید گزینه جایگزین برای شهردار انتخاب و بعد شهردار برکنار میشد.
وی افزود: همان زمان رئیس شورا اسلامی شهر شهرکرد قول داد که ظرف یک ماه بر سر انتخاب شهردار به نتیجه برسند، این قول مربوط به اسفندماه است، یک ماه شد سه ماه و خردادماه سرپرست شهرداری شهرکرد انتخاب شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بعد از اینکه شهردار انتخاب میشود افرادی که با آن مخالف هستند به مرکز مراجعه میکنند و میگویند ما با این انتخاب مخالف هستیم، همچنین طومارنویسیهایی میشود که به شدت اشتباه است.
حیدری عنوان کرد: متاسفانه وجود برخی دودستگیهای در شورای شهر شهرکرد کار انتخاب شهرداری را به این مرحله رسانده است، به لحاظ قانونی حدود 45 روز از خردادماه گذشته و شورا در انتخاب شهردار هنوز به جمعبندی نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری است که در تعیین تکلیف انتخاب شهردار ورود کند و در چهارچوب وظایف باید در این موضوع ورود کنم.
به گزارش جهانبین نیوز؛ انتخاب شهردار کار شاق و خارق العادهایی نیست که یک سال است با کش و قوسهای فراوان در شهرکرد مواجه شده است.
انتخاب شهردار وظیفه اصلی و ابتدایی شورای شهر است، وظیفهایی که یک سال است در شهرکرد با کش و قوسهای فراوان مواجه است، انتخاب چهار شهردار در یک سال عملکرد شورای شهر شهرکرد است، عملکردی که به هیج وجه قابل قبول مردم و مسوؤلان ذیربط نیست.
شهر نمیتواند معطل دودستگیهای داخلی در شورا بماند که گروهی شهردار را انتخاب کنند و گروهی دیگر با تهیه طومار و مراجعه به نهادها درمرکز آنرا ملغی کنند.
مسؤولان شهری در شهرکرد، مردم منتظر هستند تا شهردار شهرکرد تعیین تکلیف شود، مسئلهای که بسیار پیشتر از این باید تعیین تکلیف میشد.
انتهای پیام/1031ج