معضل کمآبی زندگی روزمره مردم و کشاورزان چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داده است.
نمی شود مردم کنار آب باشند اما تشنه/معضل کم آبی مردم را نگران کرده است
17 آذر 1400 ساعت 10:34
معضل کمآبی زندگی روزمره مردم و کشاورزان چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داده است.
به گزارش جهانبین نیوز؛ اعتراض چند وقت اخیر مردم چهارمحال و بختیاری به طرحهای ظالمانهی انتقال آب است که منجر به گسترش فقر و بیکاری افسارگسیخته و تنگنای آب آشامیدنی در این استان شده است.
نمیشود مردم کنار آب باشند اما تشنه
معضل کمآبی زندگی روزمره مردم و کشاورزان چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داده است.
مشکلات بسیاری از قبیل : وجود چند کارخانه غول پیکر در چند کیلومتری چهارمحال و بختیاری و بلعیدن آب شرب و کشاورزی، خشکسالی های پی در پی و خشکیدن تمام سر چشمه های این استان از جمله چشمه کوهرنگ، اجرای تونل های وحشتناک انتقال آب تونل 1 و 2 و3 کوهرنگ، گلاب 1 و 2 ، خرسان و ونک و اکنون تونل جهنمی بهشت آباد، برداشت های غیر مجاز از منابع آب موجود در استان های همجوار،آبرسانی با تانکر به 200 روستا که نزدیک به ۱۸ هزار نفر جمعیت دارند و کشاورزی های غیر اصولی و غیرمناسب با اقلیم در دل کویر، مردم چهارمحال و بختیاری را آزرده کرده است.
اما با این مشکلات باز مشاهده میگردد پروژه های ویرانگر و غیرکارشناسی در خصوص انتقال آب از استان چهارمحال و بختیاری همچنان در حال پیگیری و اجرا هستند و مردم همچنان گلایه منداز این موضوع ؟؟ استان چهارمحال و بختیاری اگر آب داشت که همه دشتهایش ممنوعه نبود ، این همه مشکلات در حوزه صنعت و آب شرب نداشت و چاه ها درحال خشک شدن نبودند.
در منطقه بیرگان سی سال است قرارشده تونل 23 کیلومتری حفر شود اما متأسفانه سرمایه های ملی را هدر می دهید و نه امکانات نه سرمایه گذاری و نه معیشت معلوم نیستند.
ما مردم استان اصفهان را دوست داریم اما آبی برای انتقال وجود ندارد ، مسئولین کشوری نباید دوگانه برخورد کنند، فقط دشت های استان اصفهان فرونشست دارد؟ استانی که بیش از بیست هزار حلقه چاه غیر مجاز دارد اگر دشت هایش فرونشست نداشته باشندجای تعجب است.
چهارمحال و بختیاری 17 هزار هکتار باغ با آبیاری تحت فشار دارد ولی استان اصفهان در بالادست سد زاینده رود حدود 70 هزار هکتار باغ کشاورزی دارد که حداقل 60 درصد آن توسعه ای است.
در همین بالادست هزاران میلیارد هزینه شد تا آب چشمه لنگان و خدنگستان را به حوزه زاینده رود بیاورند پس این صدو بیست سی میلیون متر مکعب آب کجا می رود .
وزارت نیرو اگر ترک فعل می کنید به این دلیل است که به وظایف تان عمل نکردید چرا از برداشت های غیر مجاز در حوزه جلوگیری نمی کنید ؟
شفاف سازی را که خودتان تأکید دارید در دو استان بررسی کنید و ببینید کدام استان بصورت شفاف عمل کردند.
بهشت آباد تحت هیچ شرایطی چه با لوله و چه با حفر تونل انجام نمی شود
تا چند سال گذشته عنوان میشد که این استان ۱۰ درصد منابع آب کشور را در اختیار دارد اما امروز بسیاری از کارشناسان و مسئولان حوزه آب نسبت به کمبود شدید آب در این منطقه هشدار میدهند و با این رویه ، طی چند سال آینده حدود 50 درصد مردم این استان مجبور به مهاجرت اجباری خواهند شد.
وزارت نیرو باید مدیریت سد زاینده رود را به مردم چهارمحال و بختیاریواگذار نماید چرا که این استان منبع اصلی تامین کننده آب کشور است ، بسیاری از سهامداران طرحهای کشاورزی، زندگی خود را صرف اجرای این طرحها کردهاند و اکنون بلاتکلیف هستند و علاوه بر اینکه تکلیف حقابه ها مشخص نشده مردم چهارمحال و بختیاری آبی برای آشامیدن حتی در یک کیلومتری زایندهرود ندارد.
فشارهای زیادی برای دریافت مجوز طرح انتقال آب بهشتآباد در حال انجام است اما حتی با صدور مجوز زیستمحیطی برای این پروژه، این مجوز از نظر مردم و مسئولین استان چهارمحال و بختیاری اعتباری ندارد چراکه اجرای طرح انتقال آب بهشتآباد و حفر تونل ۶۵ کیلومتری باعث نابودی شهرستانهای اردل، کیار، فارسان ، شهرکرد و بروجن خواهد شد.
برای پروژه بهشتآباد تلاشها با لابی در راستای فشار به دولت انجام شده تا از این طریق بتوانند مجوز آن را کسب کنند.
مردم استان چهارمحال بختیاری شدیداً با کمبود آب شرب وکشاورزی دست به گریبانند وبا بحران کم آبی مواجه هستند. مسئولین کشوری کدام آبها را میخواهند انتقال بدهند وقتی آبی نیست !!!! ما خودمان در آتش بی آبی می سوزیم و هنوز با گذشت 13 سال، خط انتقال آب بن بروجن نهایی نشده است.
ما مردم چهارمحال و بختیاری نمیگذاریم معیارهای زیست محیطی و حقوق حقه مان نادیده گرفته شود .
مسالهی آب به عنوان یک مساله ملی است و از مسئولین انتظار می رود با نگاه به حقوق مردم استان مبدا ، هیچ گونه مجوز برداشتی را صادر نکنند.
در حالی که چهارمحال و بختیاری بهعنوان سرزمین آب در کشور معرفی میشود اما با مشکل آب مواجه است و دشتهای آن خشک، ممنوعه و ممنوعه بحرانی شده و این میطلبد تا در اجرای طرحهای انتقال آب، منطق رعایت شود.
چرا باید حقوق احاد مردم چهارمحال و بختیاری در زیر زمینی که متعلق به نسل کنونی و نسل های اتی هست را زهکشی کنند اگر زهکشی نمی کنند پس شاهد هایی مثل تونل چشمه لنگان و تونل سوم چیست؟ و اگر زهکشی می کنند چرا باید چهارمحال و بختیاری نابود شود تا استان مجاور آب بیشتری داشته باشند.
اگر اصفهان ۳۵ دشت دارد که تعدادی از انها هنوز ازاد هستند و ممنوعه نیستند ما ۱۰ دشت اصلی داریم که همه ممنوعه و ممنوعه بحرانی هستند .
تجربه تونل کوهرنگ سه در چهارمحال و بختیاری، ویرانی بیرگان و خشکیده شدن منابع آب مانند چشمه مروارید و در حال حاضر چشمه کوهرنگ نباید با اجرای طرحهای غیرکارشناسی تکرار شود .
بنا بر شواهد می بنیم که اجرای تونل های انتقال آب در استان چندین دهه طول کشیده تا به بهره برداری رسیده ، بر همین اساس اجرای تونل بهشت آباد نیز مسلماً چندین دهه به طول می انجامد لذا استان همسایه به فکر تامین آب برای آینده است در حالی که مردم استان چهارمحال و بختیاری در زمان حال آب شرب ندارند.
ما آحاد مردم استان چهارمحال و بختیاری و مدافعان جمهوری اسلامی اعلام می نماییم که این استان دیگر آبی برای انتقال ندارد و فریاد مظلومیت و عدالت خواهی خود را به گوش شما مسئولان خواهیم رساند و تا حصول نتیجه از پای نخواهیم نشست.
در گذشته چشمههای موجود در شهرستان کوهرنگ از طریق یخچالهای طبیعی تغذیه میشدند، اما اکنون باتوجه به خشکسالی و کاهش بارش این یخچالها محو شدهاند ، و اکنون پس از وقوع زمینلرزه در شهرستان کوهرنگ، صفحات و لایههای زمین جابجا شده و بخشی از کانالها و مجراهایی که چشمه کوهرنگ را تغذیه میکردند، مسدود شده که این عامل علاوه بر طرحهای غیر کارشناسی انتقال آب استان همه و همه منجر به کم ابی چشمه کوهرنگ شده است.
امیدوارم همه ما در دفاع از حقوق حقه آبی مردم چهارمحال و بختیاری پیروز باشیم.
حسینعلی رضایی سرپیری
رئیس شورای اسلامی استان
کد مطلب: 49291