خشکسالی و تغییر نوع بارش چشمه کوهرنگ را به مرز خشکی رساند/ بارندگی نداشته باشیم، چشمه را از دست میدهیم
مراد محمودی معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: تامین آب شرب استان در اکثر قسمتها از منابع آب زیرزمینی است.
وی با بیان اینکه 388 حلقه چاه برای تامین آب در این استان حفر شده است که متاسفانه فقط 257 حلقه آن فعال و بقیه طی خشکسالیهای اخیر از مدار خارج شده است ادامه داد: تامین آب دیگر نقاط استان در 85 نقطه از چشمه تامین میشود و بهطور کلی 93.7 درصد از آب شرب از منابع زیرزمینی و 6.3 درصد مابقی از منابع سطحی تامین میشود.
محمودی خاطرنشان کرد: خشکسالیهای چند سال اخیر خصوصا سال گذشته و امسال بدترین نوع خشکسالی برای این استان بوده و طبق آمار هواشناسی بعد از کرمانشاه بیشترین تاثیر را بر چهارمحال و بختیاری داشته است.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری تغییر نوع بارش از برف به باران را از دیگر مواردی دانست که این استان را با بحران مواجه کرده است ادامه داد: باران باریده شده با توجه به توپوگرافی استان از حوضه آبریز خارج میشود.
وی با اشاره به اینکه 500 لیتر بر ثانیه در پیک مصرف کمبود آب در این استان وجود دارد ادامه داد: امسال با برنامهریزی و همکاری مردم تابستان را بدون قطعی آب پشت سر گذاشتیم و اگر قطعی بود به دلیل مشکلات فنی بوده است.
مشکل آب شرب مردم شهرکرد تا حدودی رفع شد، اما چشمه کوهرنگ سرریز ندار
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری افزود: مردم همانطور که با مسئولیتپذیری با ما همراهی کردند باز هم این مسیر را در پیش بگیرند تا از بحران عبور کنیم.
محمودی به مشکل پیش آمده برای چشمه کوهرنگ اشاره و اضافه کرد: این چشمه از نوع آهکی است و منبع تغذیه آن یخچالها هستند اما طی سالهای اخیر ورودیها به این یخچالها کاهش یافته، تغییر نوع بارش هم مزید بر علت شده از همینرو چشمه کوهرنگ با کمبود آب مواجه شده است.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری یادآور شد: با تمهیداتی که آب و فاضلاب استان برای بهسازی این چشمه به کار برده است مشکل تا حدودی برطرف شده و درحالحاضر مشکل شرب نداریم، اما متاسفانه این چشمه فعلا سرریز ندارد و اگر بارش نداشته باشیم دبی آن از 400 لیتر بر ثانیه هم کمتر خواهد شد.
همه دشتهای چهارمحال و بختیاری ممنوعه است
وی یکی از راههای رفع مشکل آب شرب شهرکرد را استفاده از منابع آب در مسیر عنوان و تاکید کرد: درصورت نبود بارندگی خطر از دست دادن چشمه کوهرنگ وجود دارد بنابراین مردم باز هم از طریق مدیریت مصرف کمک کنند تا این ماه و ماه آینده را سپری کنیم.
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری متوسط دبی چاههای این استان را زیر 10 لیتر بر ثانیه دانست و افزود: اگر چاهی حفر شود تنها هفت لیتر بر ثانیه آب از آن برداشت میشود این درحالی است که تمامی دشتهای چهارمحال و بختیاری ممنوعه است و جایی برای حفر چاه وجود ندارد.
محمودی با تاکید بر اینکه آب و فاضلاب استان به دنبال این نیست که مردم آب مصرف نکنند ادامه داد: صد در صد صرفه جویی میتواند تا رسیدن به منابع پایدار کمککننده باشد، چراکه آب جایگزین ندارد.
وی بیان داشت: در سالهای گذشته برای کنترل آبهای پرت و جلوگیری از هدررفت آب در شهرکرد اقداماتی صورت گرفته است و تاثیر بالایی کاهش این میزان آبها داشته است، همچنین شرکت آب و فاضلاب استان طی سال گذشته قسمتی از شبکه آبرسانی را بازسازی کرد و امسال نیز بازسازی بیشتر را در برنامه دارد.
انتهای پیام/1026ج