به گزارش جهانبین نیوز به نقل از سفیرافلاک، با هر موج کرونا، چهره شهرهای کشور در تب بیماری برافروخته می شود و سرخی و داغی این بیماری را می توان از رنگ بندی شهرها مشاهده کرد، رنگ قرمز که گویای اوج گیری ویروسی منحوس بوده که نزدیک دو سال سلامتی مردم را هدف قرار داده است.
وقتی کرونا خیز برمی دارد، روزانه صدها خانوار با از دست دادن عزیزان خود داغدار می شوند، مصیبتی بزرگ و تشییع های مظلومانه که با دیدن آنها، چنگ بر دل می زند و این صحنه ها می گوید که کرونا همیشه در کمین است، کمی سهل انگاری و بی توجهی به دستورالعمل های بهداشتی، چاشنی بیماری کرونا می شود تا جان فردی دیگر را بگیرد.
تاکنون پنج موج از این بیماری در کشور طی شده اما در پیک اخیر به نام دلتا، سهمگینی موج کرونا بیش از همیشه مشهود بود تا جایی که رکورد مرگ و میر در این موج روزانه به بیش از ۷۰۰ نفر هم رسید، در این موج از بیماری متاسفانه سن ابتلا و مرگ و میر کاهش یافت و جوانان زیادی به این بیماری مبتلا شدند.
کرونا در کمین است
بیماری کرونا مانند آتش زیر خاکستر است که همیشه آماده شعله ور شدن بوده و در پی کمترین توجه به پروتکل های بهداشتی، صدها نفر قربانی این بیماری می شوند.
اما روند واکسیناسیون طی چند هفته اخیر سرعت گرفته، به گفته مسئولان بهداشتی بهترین راه در امان ماندن از بیماری کرونا تزریق واکسن است که در این پیک اخیر نشان داد افراد مسن و کسانی که واکسن دریافت کرده اند در برابر این بیماری مصون ماندند.
حالا با فرا رسیدن پاییز، نگرانی ها برای خیز مجدد این بیماری بیشتر شده و این در حالیست که آتش موج پنجم هنوز به صورت کامل فروکش نشده و روزانه حدود ۴۰۰ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست می دهند.
طبق آخرین آمار تاکنون در کشور پنج میلیون و ۳۱۸ هزار و ۳۲۷ نفر به کرونا مبتلا شده و ۱۱۴ هزار و ۷۵۹ نفر بر اثر این بیماری فوت کرده اند.
در آخرین رنگ بندی اعلام شده شهرها در وضعیت کرونا، ۱۶۸شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند که در موج پنجم روند نزولی کرونا بسیار کُند است.
حدود دو ماه است که دلتا در کشور می تازد، اگرچه اعلام شده از پیک بیماری عبور کرده ایم اما تعداد ابتلا و مرگ و میر همچنان بالاست و می طلبد در کنار سرعت بخشی به امر واکسیناسیون، شهروندان نیز از حضور در تجمعات و دورهمی ها خودداری نمایند.
تهیه ۶۰ میلیارد تومان دارو در پیک پنجم کرونا
علی فرهادی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: وضعیت کرونا از پیک شدید خارج شده ولی همچنان میزان ابتلا بالاست البته از قله پیک عبور کردیم ولی تا رسیدن به شرایط نرمال فاصله زیادی وجود دارد.
وی افزود: متوسط ابتلا در شهریور ماه بیش از ۹۰۰ نفر، بستری ۲۹۷ نفر و میزان مرگ و میر حدود ۱۱ فوتی در روز بود که طی روزهای اخیر روند ابتلا و مرگ و میر کاهش شده است.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: بیشترین نگرانی ما این است که پیک پنجم تمام نشده، به پیک بعدی متصل شویم چرا که با توجه به فصل پاییز و احتمال ایجاد پیک های بعدی و جهش های دیگری از بیماری کرونا، احتمال پیک ششم وجود دارد.
فرهادی با اشاره به روند واکسیناسیون در استان گفت: سرعت بخشی به واکسیناسیون کمک می کند تا از شدت بیماری در پیک های بعدی جلوگیری شود و شاهد کاهش آمار ابتلا، بستری و مرگ و میر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در این پیک از بیماری هیچگونه کمبود دارو نداشتیم، خاطرنشان کرد: طبق پیش بینی های صورت گرفته، داروهای مورد نیاز به اندازه کافی تهیه شد و کمبودی برای تهیه دارو وجود نداشت و در پیک پنجم بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان دارو برای بیماران کرونایی تهیه شد.
ارائه خدمات درمانی و دارویی به ۳ هزار بیمار کرونایی
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به افزایش تخت های بستری افزود: در پیک چهارم روزانه ۲۵۰ بیمار بستری می شد ولی در پیک اخیر روزانه ۳۶۰ نفر بستری شدند و ۵۵۰ تخت در این پیک به ظرفیت بیمارستانها برای بستری بیماران کرونایی اضافه شد.
فرهادی بیان کرد: البته علاوه بر هزار و ۵۰۰ بیمار بستری در بیمارستان ها، به هزار و ۵۰۰ بیمار کرونایی خدمات درمانی و دارویی به صورت بستری موقت و سرپایی ارائه شده است.
وی اظهار داشت: تاکنون ۱۵ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان های استان مستقر شده که هزینه خرید هر دستگاه بالغ بر دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است، همچنین ۵۰۰ کپسول اکسیژن خریداری شد، نصب هفت دستگاه سی تی اسکن نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در استان بوده است.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در موج پنجم کرونا، لرستان جزء پنج استانی بود که بیشترین آمار ابتلا به کرونا را داشت اما از سوی دیگر لرستان موفق ترین استان در کنترل مرگ و میر کرونا بود.
فرهادی تصریح کرد: هزینه یک آزمایشگاه هر ماه بالغ بر شش میلیارد تومان است و تلاش شد که همگی در راستای خدمت رسانی به بیماران کرونایی اقدام نمایند.
وی بیان کرد: طولانی ترین پیک بیماری کرونا از ابتدا تاکنون، پیک پنجم بوده که با گذشت حدود ۷۰ روز اما همچنان روند نزولی هم بسیار کند است و هنوز میزان ابتلا و مراجعه زیاد است.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: اگر تا پایان مهرماه پوشش واکسیناسیون انجام شود احتمال بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در آبانماه وجود دارد.
ایجاد ۱۱ مرکز تجمیعی توسط سپاه لرستان
سرهنگ مصطفی امیری معاون بهداشت سپاه لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: تاکنون به همت سپاه استان ۱۱ مرکز تجمعی واکسیناسیون کرونا در استان راه اندازی شده و در صورت نیاز از سوی دانشگاه علوم پزشکی، این آمادگی را داریم تا تعداد مراکز واکسیناسیون در استان افزایش یابد.
وی افزود: تاکنون بالغ بر ۱۸۵ هزار دوز واکسن کرونا در این مراکز تجمیعی برای متقاضیان تزریق شده و تلاش می شود تا با این اقدامات روند واکسیناسیون در استان تسریع یابد.
معاون بهداشت سپاه لرستان تصریح کرد: البته این آمادگی وجود دارد که در صورت فراهم شدن شرایط و تامین واکسن، برخی از مراکز واکسیناسیون در استان به صورت شبانه روزی فعالیت نمایند.
سرهنگ امیری بیان کرد: برای سرعت بخشیدن به واکسیناسیون حتی می توانیم از ظرفیت پایگاه ها و مساجد نیز استفاده کرد تا افراد و گروه های هدف هر چه سریعتر واکسن کرونا دریافت نمایند.
وی با اشاره به سامانه تلفنی مشاوره و خدمات درب منزل سپاه استان گفت: در این مراکز تاکنون صدها مشاوره تلفنی ارائه شده و بسته های معیشتی برای نیازمندان متاثر از کرونا اهدا گردید، جدای از این خدمات برای افرادی که دارای کهولت سن نیز هستند با تماس به این مرکز تیم هایی برای تزریق واکسن کرونا اعزام می شود.
معاون بهداشت سپاه لرستان با تاکید بر این که بهترین راه در امان ماندن از کرونا واکسیناسیون است، گفت: متاسفانه دشمنان در تبلیغات مسموم خود تلاش می کنند تا این بیماری همچنان شعله ور در کشور بماند و سعی دارند تا با پیام های جعلی مردم را از دریافت واکسن منصرف نمایند.
سرهنگ امیری خاطر نشان کرد: نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران، ساخت واکسن های داخلی است که با توان دانشمندان ایرانی واکسن ساخته و در اختیار متقاضیان قرار گرفت و این پیشرفت به دنیا نشان داده شد که ایران در مسیر پیشرفت به حرکت خود ادامه می دهد.
وی بیان کرد: مردم نباید در فضای مجازی و رسانه های بیگانه، فریب این تبلیغات را بخورند و در زمان اعلام شده نسبت به دریافت واکسن اقدام نمایند تا هر چه سریعتر زنجیره انقال بیماری قطع گردد.
۶۳ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در استان واکسینه شدند
حمید مخیری مدیر گروه پیشگیری از بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، گفت: تاکنون ۹۷۷ هزار و ۷۸۴ دوز واکسن کرونا وارد استان شده و تاکنون ۸۲۲ هزار دوز واکسن برای افراد گروه های هدف تزریق شده است.
وی افزود: روزانه بالغ بر ۳۰ هزار دوز واکسن کرونا در مراکز مختلف استان تزریق می شود که در استان ۱۲۷ مرکز کار تزریق واکسیناسیون کرونا را انجام می دهند و از این تعداد ۲۵ مرکز تجمیعی و دو مرکز خودرویی می باشد.
مخیری بیان کرد: در صورتی که حجم واکسن ها افزایش یابد می توان دو مرکز به صورت شبانه روزی ایجاد کرد تا سرعت واکسیناسیون تسریع شود.
مدیر گروه پیشگیری از بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: تاکنون بیش از ۶۳ درصد از جمعیت هدف بالای ۱۸ سال در استان واکسینه شده اند.
وی اظهار داشت: از مجموع یک میلیون و ۲۹۷ هزار نفری که در استان باید واکسن کرونا دریافت نمایند تاکنون ۵۶۳ هزار و ۷۶۳ نفر دوز اول واکسن و ۲۵۸ هزار و ۲۳۸ نفر هم دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
کاهش ۲۵ درصدی بیماران کرونایی در لرستان
صالح آزادبخت در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: در این پیک از بیماری کرونا هزار و ۷۰۰ تخت برای بستری بیماران کرونایی در بیمارستان ها در نظر گرفته شده بود که از این تعداد هزار و ۵۵۰ تخت برای بستری بیماران مورد استفاده قرار گرفت.
وی افزود: در حال حاضر بستری های کرونا به هزار و ۱۰۰ نفر رسیده و آمار بستری ها حدود ۲۵ درصد کاهش یافته که خوشبختانه روند ترخیص بیماران بستری بیشتر از میزان بستری بیماران می باشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: روند کاهش بستری و نزولی در این پیک از بیماری کرونا نسبت به پیک های قبلی، کُندتر است ولی در مجموع از پیک پنجم عبور کردیم.
آزادبخت با بیان اینکه تنها راه جلوگیری از شکل گیری پیک ششم، واکسیناسیون است، گفت: پیک ششم خطرناک تر از این پیک خواهد بود و لازم است که در روند واکسیناسیون تسریع ایجاد شود چرا که با واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت هدف، می توان به نتیجه رسید و این در حالیست که هم اکنون حدود نیمی از جمعیت استان در برابر کرونا واکسینه شده اند.
وی بیان کرد: همه واکسن ها چه داخلی و چه خارجی مورد تایید وزارت بهداشت بوده و لازم است افراد نسبت به واکسیناسیون اقدام نمایند تا از شیوع و التهاب بیماری کرونا کاسته شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: با پیگیری های صورت گرفته، تعداد مراکز واکسیناسیون در استان افزایش یافته و همین سبب می شود تا از ازدحام در این مراکز جلوگیری شود و در سرعت بخشی واکسیناسیون نیز موثر می باشند.
انتهای پیام/