بعضی شرکت ها با این شیوه اعمال حکمرانی سکویی، در ثبات و پایداری کسب و کارهای ایرانی در بستر فضای مجازی مخاطره ایجاد کرده و از جایگاه انحصاری خود در بازار برای مقابله با ظهور رقیب در بازارهای محلی سو استفاده می کنند و بدین ترتیب حقوق فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میلیون ها شهروند و کسب و کار ایرانی را نقض می کنند.
به گزارش جهانبین نیوز ؛ امیر کیوانی یکی از فعالان فضای مجازی در یادداشتی در خصوص حذف برنامه های ایرانی فیلیمو،بلد،آپارات از مارکت گوگل پلی گفت: آپارات، فیلیمو و بلد جدیدترین اپلیکیشن های ایرانی حذف شده از فروشگاه برنامه های گوگل پلی هستند ، اقدامی که برنامه ها و کاربران آنها با مشکلات متعددی مواجه می کند؛ اما شرکت های آمریکایی به این بخش از موضوع البته که اهمیتی نمی دهد.
علاوه بر این، باوجود تکرار این رویه، سیاست ها و اقدامات مسئولان و مدیران کشور در این باره هم تاکنون نتیجه ای به نفع برنامه های ایرانی نداشته است،انحصاری که امروز به دردسر شرکت های ایرانی تبدیل شده، فقط مختص به تحریم ها نیست و مربوط به ایران هم نیست، هر چند که در ایران وضعیت به شدت سخت تر شده است.
شرکتی که از محل فروش نرم افزار در فروشگاه برنامه خود تنها در سال ۲۰۱۹، معادل ۱۱.۲ میلیارد دلار درآمد داشته، توسط دادستان چندین ایالت آمریکا متهم به نقض قوانین ضد انحصار و رقابت است.
درآمدهای گوگل از این محل شامل منابع حاصل از فروش نرم افزار، تبلیغات در فروشگاه برنامه و خریدهای درون برنامه ای است و ۳۰ درصد از هر معامله و خرید نرم افزاری در فروشگاه را بر می دارد و بخش قابل توجهی از سود شرکتهای نرم افزاری از آن خود میکند، گوگل در پاسخ به اعتراض شرکت های نرم افزاری میگوید که این شرکت ها می توانند از بسترهای جایگزین برای فروش نرم افزارهای خود استفاده کنند اما کارشناسان معتقدند که در عمل به دلیل شرایط ایجاد شده، استفاده از بسترهای دیگر برای برنامه سازان ممکن نیست.
اواخر سال ۹۷ بود که دسترسی به برنامههای ایرانی روی سیستم عامل اپل، برای کاربران آن قطع شد که توسط اپل انجام شده بود، این پایان کار رسمی برنامه های ایرانی با اپ استور اپل بود.
سطح وابستگی ما به گوگل در حدی است که حتی سرویسهای داخلی در حوزه اپلیکیشنهای حمل و نقل و حتی اپ های بانکی نیز روی گوگل پلی سرویس توسعه یافتهاند و در صورت ادامه تحریمهای گوگل، حتی اپلیکیشنهایی که روی دستگاه کاربر نصب میشود نیز با مشکل مواجه خواهد شد.
به دلیل نبود عدم استقلال در فضای مجازی و اتکای بیش از حد کشور به گوگل، حتی در سطح بالاتر این امکان نیز وجود دارد که گوگل از ارائه نسخه اندروید به تولیدکنندگان موبایل که به ایران گوشی وارد میکنند، خودداری کند،اقدامی که هم اکنون در مقابل چین صورت گرفته است، این درحالی است که به هر میزان که سیستم عامل اندروید در حال توسعه است، میزان وابستگی کاربران ایرانی نیز به آن افزایش مییابد و باید فکری به حال این اتکا و وابستگی کرد.
شرکت های مذکور با این شیوه اعمال حکمرانی سکویی، در ثبات و پایداری کسب و کارهای ایرانی در بستر فضای مجازی مخاطره ایجاد کرده و از جایگاه انحصاری خود در بازار برای مقابله با ظهور رقیب در بازارهای محلی سو استفاده می کنند و بدین ترتیب حقوق فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میلیون ها شهروند و کسب و کار ایرانی را نقض می کنند.
اقدامات یکجانبه و مداخله گرایانه گوگل بدون اطلاع یا امکان دادخواهی کاربران شرکت های ایرانی مصداق نقض مسئولیت اجتماعی شرکت ها در احترام به حقوق شهروندان از جمله حق توسعه و کسب و کار قانونمند و نیز تهدیدکننده حاکمیت ملی کشور در فضای مجازی محسوب می شود.
با توجه با اقدامات یکجانبهگرایی پلتفرمهای آمریکایی و تحریم ناعادلانه علیه زیستبوم فناوری و فضای مجازی کشور مقتضی است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در چارچوب حمایت از حقوق کاربران و کسب وکارها، بر اساس سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات با همکاری سایر دستگاه های مسئول نسبت به کاهش وابستگی به خدمات پایه کاربردی خارجی به خصوص سیستم عامل های ناقض حقوق کاربران، کسب و کارها و حاکمیت ملی ، در اسرع وقت اقدام کند و حمایت لازم را از خدمات پایه کاربردی داخلی به عمل آورد.
انتهای پیام/۱۰۳۰ج