بلالی متخصص بیماریهای داخلی در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: کنترل شرایط فعلی و عبور از پیک چهارم کرونا درصورتی امکانپذیر است که خود مردم و همشهریان با رعایت اصول و موازین بهداشتی و بهویژه ماندن در خانه کادر درمان را همراهی کنند.
وی مقابله با اپیدمی و پاندمی کرونا را منوط بر همکاری تک تک افراد جامعه دانست و بیان داشت: اگر مردم به کمک کادر درمان بیایند میتوان امید داشت که زودتر کرونا را شکست دهیم.
این متخصص بیماریهای داخلی اضافه کرد: در افراد دیابتی خصوصا افرادی که دیابتشان خوب کنترل نشده، مبنای دیابت میانگین قند سهماهه است و افرادی که این میانگین برای آنها بیشتر از ۷/۵ باشد نسبت به سایر افراد مستعدتر برای ابتلا نیستند ولی اگر به بیماری مبتلا شوند، بیماری را با شدت بیشتری تجربه میکنند و متأسفانه میزان مرگ و میر در آنها بیشتر است.
بلالی با اشاره به اینکه واکنش افراد دیابتی به کرونا شدیدتر است چون چندین فاکتور مستعدشونده دارند، خاطرنشان کرد: چاقی یکی از این فاکتورهاست که در افراد دیابتی بسیار دیده میشود.
وی ادامه داد: دیابتی که خوب کنترل نشده باشد سبب میشود تمام ارگانهای بدن ضعف ایمنی بیشتری نسبت به بقیه افراد جامعه داشته باشند، همچنین ترشح فاکتورهای التهابی در این افراد بیشتر است، که بر شدت بیماری افزوده میشود.
بلالی گفت: برخی از بیماران دیابتی نارساییهای کلیوی را هم تجربه میکنند، که همین نارسایی کلیه بیمار را برای ابتلا مستعدتر میکند، حدود ۵۰ درصد بیماران دیابتی دچار بیماری قلبی هستند که باعث شدت گرفتن ابتلا به کرونا و مرگ و میر در آنها میشود.
این متخصص بیماریهای داخلی ادامه داد: بالا بود قند سبب میشود سیستم ایمنی پایین آید و این یعنی خطر براي دیابتیها، چیزی که در این پاندمی مهم است توجه به همه علائم مشکوک است، چون در کرونا هرچقدر درمان زودتر آغاز شود فرصت ورود بیماری به فاز دشوار را کمتر میکند.
وی با اشاره به اینکه سرماخوردگیهای ساده هم باید مورد توجه قرار گیرد تاکید کرد: فردی که به کرونا مبتلا شود میتواند تعداد بسیاری را مبتلا کند و نسبت به جان این افراد مسئول خواهد بود.
بلالی یادآور شد: ۹۹ درصد سرماخوردگیهای ساده کرونا هستند و مراجعه سریع میتواند در درمان بسیار مؤثر باشد.
این متخصص بیماریهای داخلی با تاکید بر اینکه مردم در مقابل علائم بیماری مقاومت نکنند، کرونا عیب و نقص نیست، باید درمان شود افزود: کرونا سه فاز دارد، فاز ویروسی یا سرماخوردگی، فاز ریوی که ۸۵ درصد افراد وارد این فاز نمیشوند اما ۱۵ درصد این دوره را تجربه میکنند و اگر به موقع مراجعه کنند ۱۵ درصد بهبود یافته و فقط ۵ درصد نیاز به آی سی یو پیدا میکنند، دوره ۱۴ تا ۲۱ روزه بیماری در همه افراد یکسان نیست و بستگی به ویژگیهای ژنتیکی دارد.
وی یکی از عوارض نوظهور کرونا را آغاز بیماری دیابت بعد از کرونا عنوان کرد و گفت: این دیابت باید درمان شود و ازجمله عوارض طولانیمدت کرونا است.
بلالی خاطرنشان کرد: اگر بیمار دیابتی که به کرونا مبتلا شده است وارد فاز ریوی کرونا شود، پزشک مجبور به استفاده داروهایی میشود که قند خونش را به شدت بالا برده و از آنجایی که برای مقابله با کرونا باید تغذیه مناسبی داشته باشد، محدودیتهای تغذیهای هم جوابگو نخواهد بود، بنابراین برای کنترل قند باید درمان با انسولین انجام شود.
انتهای پیام/۱۰۲۶ج