کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جهانبین نیوز گزارش می‌دهد

کودکان آیینه رفتار پدر و مادرها/فرزند صادق یا دروغگو، خروجی شیوه‌های تربیتی والدین

16 اسفند 1399 ساعت 12:18

شکل‌‌گیری شخصیت هر فردی از کودکی و در خانواده شکل می‌گیرد، اینکه یک کودک در آینده و در زندگی شخصی و اجتماعی خود دارای فضایل یا رزایل اخلاقی باشد بستگی به نوع تربیت و پرورشی دارد که از ابتدا برای وی در خانه در نظر گرفته شده است.


به گزارش جهانبین نیوز؛ شکل‌‌گیری شخصیت هر فردی از کودکی و در خانواده شکل می‌گیرد، اینکه یک کودک در آینده و در زندگی شخصی و اجتماعی خود دارای فضایل یا رزایل اخلاقی باشد بستگی به نوع تربیت و پرورشی دارد که از ابتدا برای وی در خانه در نظر گرفته شده است.
 
راستگویی و پرورش شخصی که در آینده این فضیلت اخلاقی را در زندگی به کار گیرد همه به خانواده و والدین باز می‌گردد، صداقت یک ارزش است که در آینده تأثیر بسزایی در رشد شخصیت کودکان خواهد داشت و والدین مهم‌ترین الگو برای بچه‌ها هستند.
 
راستگویی ولدین، مهم‌ترین اصل برای صداقت فرزندان
 
احمدی یکی از مادران شهرکردی در گفت‌وگو با جهانبین نیوز اظهار کرد: یک دختر و یک پسر دارم و همیشه سعی کردم راستگویی را به فرزندان آموزش دهم.
 
وی با بیان اینکه اگر والدین به‌عنوان یک مسلمان راستگویی را در راس امورات زندگیشان قرار گیرد هرگز با مشکل مواجه نخواهند شد ادامه داد: این کار سبب می‌شود که به بچه‌ها در عمل یاد دهیم که صداقت عامل موفقیت است.
 
این بانوی شهرکردی ادامه داد: از قدیم گفتند "بار کج هیچگاه به منزل نخواهد رسید"، بنابراین پدر و مادر باید خود الگویی باشند برای فرزندان تا پایه‌های شخصیت‌شان از ابتدا به درستی شکل گیرد.
 
احمدی افزود: در برخی از موارد ممکن است بچه‌ها دروغی هم بگویند و اگر والدین متوجه شدند نباید برخورد بدی داشته باشند و به کودک و نوجوان خود بفهمانند که اگر راست بگویند مجازات و تنبیه نخواهند شد.
 
پسرم در اکثر موارد گفتن دروغ را بر راست ترجیح می‌دهد
 
حسن زاده یکی دیگر از همشهریان شهرکردی در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: یک پسر سه ساله دارم که متاسفانه در مسائل بسیار کوچک و بی‌اهمیت هم ترجیح می‌دهد به جای راست، دروغ بگوید.
 
وی ادامه داد: در ابتدا حساسیت بسیاری در این زمینه داشتم اما وقتی دیدم با حساس شدن من دروغ گفتن فرزندم تشدید می‌شود دیگر اهمیتی به این کار او نمی‌دهم.
 
حسن زاده یادآور شد: فرزندم خیال‌بافی‌های بسیاری دارد و در موارد بسیاری داستان‌های خیالی خود را به جای حقیقت بیان می‌کند.
 
والدین به‌عنوان آموزش‌دهندگان در شکل‌گیری دروغ در کودکان بسیار موثر هستند
 
ارشادی یکی از روانشناسان در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز اظهار کرد: زمانی که بچه‌ها به دنیا می‌آیند سامانه فکری و طرز نگاهشان به دنیا کاملا بر مبنای واقعیت بوده و دروغ یک مفهوم ذهنی و غیرواقعی برای آن‌ها است.
 
وی با بیان اینکه والدین به‌عنوان آموزش‌دهندگان در شکل‌گیری دروغگویی در کودکان بسیار موثر هستند افزود: اما لازم است پدر و مادرها خیالبافی‌ها و داستان‌های ذهنی کودکان را، حمل بر ناراستی و دروغگویی از سوی او نکنند چون این داستان‌ها بخشی از رشد دنیای ذهنی کودک است.

ارشادی تصریح کرد: والدین حدودا ۱۰ تا ۱۲ سال فرصت دارند تا صداقت را در کودکان خود نهادینه کنند، حضور الگوهای صداقت و راستی در کنار بچه‌ها در این بین اهمیت بسیاری دارد، چون همراهی والد راستگو با کودکان نقش مهمی در صداقت گفتار در شکل‌گیری صداقت گفتار در بچه‌ها دارد.
 
والدین برای پذیرش اشتباه از سوی کودک ارزش قائل شوند
 
این روانشناس اضافه کرد: لازم است در کنار مذمت دروغگویی نکات مثبت راستگویی نیز بیان شود و زمانی که بچه‌ای واقعیت اتفاقی را بیان می‌کند از کودک تشکر کنیم و برای پذیرش اشتباه از سوی کودکان ارزش قائل شویم.
 
ارشادی خاطرنشان کرد: والدین در حین آموزش راستگویی به فرزندان مسئولیت‌پذیری را هم به آن‌ها آموزش خواهند داد، به این ترتیب که اگر حقیقت را گفت و مسئولیت کارش را پذیرفت تشویق شود درغیراین‌صورت تنبیهی برایش درنظر گرفته می‌شود.
 
وی افزایش اعتمادبه‌نفس در کودکان را یکی دیگر از راه‌های تقویت راستگویی در کودکان دانست و ادامه داد: باید در اصول فرزندپروری حواسمان به این باشد که هرچقدر دلبستگی عاطفی ما با فرزندمان بیشتر باشد راستگویی و صداقت در کودک بیشتر تقویت می‌شود.
 
ترس از والدین مهم‌ترین علت کتمان حقیقت
 
این روانشناس تاکید کرد: کتمان حقیقت از سوی فرزندان از ترس واکنش والدین نسبت به کار اشتباهش صورت می‌گیرد، اما برخورد درست ما در این مواقع تاثیر بسیاری در تقویت راستگویی در کودکان دارد.
 
ارشادی در ادامه گفت: خواندن داستان‌هایی با مفاهیم راستگویی، انجام بازی با کودکان برای فراهم ساختن زمینه بیان احساسات از سوی آن‌ها، حذف ترس و اضطراب در کودکان و عملی کردن قول‌هایی که به کودک داده می‌شود همگی فاکتورهایی هستند که در راستگویی کودکان تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش جهانبین نیوز؛ شیوه تربیتی والدین می‌تواند تا حد بسیاری در دروغگویی و راستگویی کودکان تاثیرگذار باشد و این نحوه برخورد پدرها و مادرها است که تعیین‌کننده راه زندگی فرزندان در آینده خواهد بود، بنابراین والدین باید در همه زمینه‌های تربیتی آگاهی و توجه خود را بالا برده به جای رفتارهای خشن در برخورد با اشتباهات و خطاهای کودکان راه همراهی و دوستی را با آن‌ها برگزینند.

انتهای پیام/۱۰۲۶ج


کد مطلب: 46901

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/46901/کودکان-آیینه-رفتار-پدر-مادرها-فرزند-صادق-یا-دروغگو-خروجی-شیوه-های-تربیتی-والدین

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir