کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بعد از آلودگی آب سرخون چشممان به جمال نابودی احشام روشن!/ آب حیات مردم است؛ زندگیشان را به آن ها بازگردانید

16 اسفند 1399 ساعت 10:42

با حادثه شکستگی لوله انتقال نفت مارون در سرخون، منطقه میانکوه شهرستان اردل ، مشکلات بیشماری برای مردم منطقه ایجاد شد که از جمله آن می توان به آلودگی آب، تلف شدن احشام، مشکلات زیست محیطی و ... اشاره کرد.


به گزارش جهانبین نیوز ؛ پس از حادثه شکستگی لوله نفت انتقال نفت مارون در منطقه میانکوه شهرستان اردل ، مواد نفتی با اولین بارش وارد منابع سطحی و زیر زمینی در منطقه سرخون شهرستان اردل می‌شود، اما آلودگی هوای ناشی از حریق در منطقه میانکوه پس از بارش تا حد زیادی رفع شد.

تلاش‌های بسیاری برای جلوگیری از ورود نفت به منابع آب سطحی، زیر زمینی و خاک صورت گرفت، اما باوجود این تلاش‌ها بخشی از این آلودگی وارد منابع آبی و خاک در منطقه شد.

ساعات اولیه نفت جاری شده توسط مکنده‌ها جمع‌آوری و به تلمبه‌خانه منتقل ، همچنین مسیر رودخانه فصلی گندمکار نیز تا حدودی لایروبی شد، اما مواد نفتی با اولین بارش وارد منابع سطحی و زیر زمینی شدند.

تا قبل از آغاز بارندگی  حجمی از خاک آلوده از منطقه جابجا شد، اما نفت به لایه‌های زیرین نفوذ کرده است و امکان جابجایی تمام خاک‌های آلوده وجود ندارد.
تیم‌های کارشناسی محیط‌زیست از ساعات اولیه در منطقه میانکوه برای برآورد میزان خسارت وارده به
محیط‌ زیست حضور پیدا کردند، شرکت خطوط لوله نفت نیز باید از لحاظ علمی بررسی کند که نشت نفت تا چه شعاعی منطقه را آلوده کرده است.

 ترکیبات نفت بسیار پیچیده است، زمانی‌که با خاک و منابع آبی ترکیب شود، رفع کامل آلودگی به راحتی قابل انجام نیست و کار بسیار پیچیده‌ای است، آلودگی هوای ناشی از حریق در منطقه میانکوه پس از بارش تا حد زیادی رفع شد.



56 مزرعه پرورش ماهی با آلوده شدن آب سرخون خسارت دید

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: آلوده شدن منطقه به نفت به ۵۶ مزرعه پرورش ماهی خسارت سنگینی وارد کرد.

پرویز منصوری افزود: به دنبال این موضوع و شکل‌گیری شورایی در استانداری، کارگروهی متشکل از معاونت هماهنگی امور عمرانی، معاونت هماهنگی امور اقتصادی، ادارات دامپزشکی، جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای، دانشگاه علوم پزشکی و بانک‌ها با حضور مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران شکل گرفت و بنا شد تا خسارت این شیلات‌داران کارشناسی و پرداخت شود.

وی تصریح کرد: خسارت از سال ۹۰ تا ۹۵ ارزیابی و به شیلات‌داران خسارت دیده پرداخت شد اما برخی شیلات‌داران برآورد خسارت را قبول نداشتند و از دریافت خسارت امتناع کردند.

منصوری افزود: پس از سال ۹۵ نیز به صورت پی در پی آب مزارع شیلات مورد آزمایش قرار گرفته و چنانچه محرز شود که این آلودگی همچنان وجود دارد خسارت از سال ۹۵ به بعد نیز کارشناسی و به شیلات‌داران پرداخت می‌شود.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اظهار بی‌اطلاعی از میزان خسارت پرداخت شده به شیلات‌داران سرخون، افزود: این مبلغ به صورت توافقی بین شیلات‌داران و شرکت نفت بوده است.



آلودگی آب سرخون تلفات گوسفندان آن منطقه را به همراه داشت

فاضل راکیان عضو شورای اسلامی شهر سرخون در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: آلودگی آب سرخون نه تنها به شیلات بلکه به کشاورزی و دامپروری این منطقه آسیب رسانده است .

وی تصریح کرد: این مشکل بسیار حادی برای اهالی سرخون شده و خسارت های زیادی به زندگی و معیشت آن ها وارد کرده است.

راکیان ادامه داد: متاسفانه گوسفندان شهر سرخون از این آب استفاده کرده و تلفات زیادی را به همراه داشته است.

وی اذعان داشت: مسئولین شرکت نفت نیز نه تنها  تاکنون هیچگونه اقدامی برای رفع این مشکل نکرده اند بلکه از پرداخت خسارت نیز امتناع کرده اند.

عضو شورای شهر سرخون و نائب رییس شورای شهرستان اردل  نماینده مردم میانکوه افزود : در یکی دوماه اخیر و پس از ترکیدگی خط لوله نفت اصفهان شکایات و گزارشات  متعددی از سوی مردم منطقه میانکوه ، دامداران و کشاورزان، شیلات داران،کارخانجات تولیدی به مراجع ذیربط، شورای اسلامی و بخشداری وفرماندهی نیروی انتظامی و دادگاه عمومی بخش میانکوه  داده شده مبنی بر تلفات دام ها از جمله گاو و گوسفند ،بزعاله و زنبور داران   ... که اینجانب بر خود واجب دانسته که بعنوان خادم مردم و نماینده انها گزارشات و درخواست های مردم را به مراجع ذیربط برسانیم.

وی بیان داشت: مسئولین خط لوله اصفهان که چندین بار منکر خسارات وارده گردیده آیا میدانید که آثار مخرب این ترکیدگی از بدو حادثه تا کنون چه زیان های غیر قابل جبرانی به مردم منطقه که با همین دامپروری و کشاورزی امرار معاش میکنند وارد کرده است شرکت نفت از سال ۱۳۹۰ تا کنون خسارت های فراوانی به منطقه وارد کرده است و مردم نجیب منطقه به جز سعه صدر و خویشتن داری و علم بر اینکه این خط لوله شاهرگ اقتصادی کشور بوده و مانعی در روند کار این شرکت نداشته اند، حق این مردم مظلوم و  ستمدیده این نیست که هر سال در اثر آلودگی های زیست محیطی این شرکت زیان ببینند و هیچ مسئولی زیر بار این همه خسارت و زیان های ناشی از این آلودگی نشوند.

راکیان خاطر نشان کرد: مگر مردم ما چه چیزی به غیر از حق خودشان میخواهند که منکر آن میشوند، تا قبل از سال ۹۰ این آب به گفته کارشناسان معدنی بوده و حتی کارخانه آب معدنی نیز بعد از آلودگی نصف و نیمه رها شد،کشاورزان، دامداران و شیلات دارن قبل از این واقعه رونق اقتصادی داشته و باعث بوجود آمدن شغل شده بود، بعد از آلودگی آب ناشی از ترکیدگی خط لوله خیل عظیمی از مردم منطقه به شهرها مهاجرت کردند و حتی همین امر هم سبب شد تنها بانک رواج در منطقه بدلیل عدم سرمایه گذارانی که مهاجرت کردند به ناغان منتقل شد و این واقعا زیبنده نیست که این منطقه با سی هزار جمعیت و چهل شهید که جانشان را نثار این کشور و آب و خاک کرده اند اینگونه حقشان ضایع شود.

وی بیان داشت: در چند روز اخیر نیز شاهد شکایت مردم هستیم که به دلیل عدم لایه روبی دره ترکیدگی اخیر  تنگ گندمکار تا شهر سرخون و ورود آب آلوده به بعضی از اراضی کشاورزی و استفاده دام ها از این آب باعث تلف شدندودام ها هستیم که طی بازدیدهای عینی شورا و نیروی انتظامی منطقه مشاهده گردیده در مورخ 99/12/07 __ 99/12/08 که گزارشات مردم درست و به حق بوده و میتوانید در عکس ها و فیلم های گرفته شده این حقایق را دیده و من شورا نماینده مردم و کلیه نهادهای مسئول نباید منکر این خسارت ها باشیم.
 
راکیان اظهار کرد: از مسیولین مربوطه ملتمسانه تقاضا دارم که به دور از منافع شغلی خود به داد این مردم برسند ،این مردم چیز زیادی جز آب تمیز و گوارای خودشان قبل از سال ۹۰ را نمیخواهند، آب  حیات مردم را به آنها برگردانید.

به گزارش جهانبین نیوز؛ طی جلسه ای که به بررسی خسارت وارده به کشاورزان و شیلاتهای منطقه سرخون و میانکوه بر اثر نشت نفت گرفته شد به این نتیجه رسیده اند که با توجه به قابلیت نفوذ مشتقات مواد نفتی در بافت گیاهی از طریق ریشه و ساقه ، مواد نفوذ یافته در بافت گیاه تجمع خواهد یافت که نه تنها منجر به اختلال در رشد طبیعی گیاه می گردد بلکه مصرف علوفه و دانه آن نیز در طولانی مدت برای مصرف کنندگان مضر است ، بنابراین اکیدا توصیه می شود تا زمان رفع آلودگی آب کشاورزی به مو.اد نفتی یا جایگزین نمودن منابع آب غیر آلوده، از آبیاری مزارع از طریق آب چشمه سرخون خود داری شود به علاوه تداوم آبیاری با آب الوده موجب آلودگی گسترده خاک مزارع می شود که در این صورت اراضی آلوده شده برای مدت طولانی قابلیت زراعی خود را از دست می دهد.

انتهای پیام/1020ج
 
 


کد مطلب: 46899

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/46899/بعد-آلودگی-آب-سرخون-چشممان-جمال-نابودی-احشام-روشن-حیات-مردم-زندگیشان-بازگردانید

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir