مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: پیشبینی شده است با همکاری دستگاههای عضو نهضت سبز ۱۴۰ هزار نهال در این استان کاشته شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری خبر داد
پیشبینی کاشت ۱۴۰ هزار نهال در هفته منابع طبیعی و درختکاری در چهارمحال و بختیاری
12 اسفند 1399 ساعت 14:59
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: پیشبینی شده است با همکاری دستگاههای عضو نهضت سبز ۱۴۰ هزار نهال در این استان کاشته شود.
به گزارش جهانبین نیوز؛ سید اسماعیل صالحی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان، اظهار کرد: هفته منابع طبیعی و درختکاری از پانزدهم تا بیست و یکم اسفندماه با رویکرد سنت حسنه درختکاری و با شعار همه با هم، جهاد برای حفاظت از منابع طبیعی آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه حفظ و حراست از منابع طبیعی وظیفه همگانی است و باید با حراست از این منابع آنها را به نسل آینده تحویل دهیم، گفت: به دنبال فرهنگسازی در این خصوص و جذب مشارکتهای مردمی هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، اعتبارات ملی و اعتبارات استانی در قالب حدود ۷۷ پروژه آبخیزداری، جنگل، مرتع و حفاظت از عرصههای منابع طبیعی هزینه شده است، افزود: برجستهسازی اهمیت حفظ و حراست از منابع طبیعی، اهمیت و ضرورت مدیریت آبخیز و فرهنگسازی مردم، بهبود معیشت بهرهبرداران از منابع طبیعی و... ازجمله اهداف هفته منابع طبیعی و درختکاری هستند.
صالحی با تاکید بر اینکه نقشه پوشش گیاهی چهارمحال و بختیاری آماده و در هفته منابع طبیعی و درختکاری به بهرهبرداری میرسد، ادامه داد: پیشبینی شده است با همکاری دستگاههای عضو نهضت سبز ۱۴۰ هزار نهال در چهارمحال و بختیاری کاشته شود، همچنین ۲۹ پروژه در حوزههای آبخیزداری، جنگل و مرتع با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد و ۵۹۳ هزار تومان که منجر به بهبود معیشت ۱۳ هزار ۸۷۱ خانوار میشود، در این هفته بهرهبرداری خواهد شد.
در ادامه این نشست علیمحمد محمدی معاون آخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز اظهار کرد: اقدامات بیولوژیک، بیومکانیک و مکانیک سه فاکتور مهم در حوزه آبخیزداری هستند.
وی افزود: مطالعات تفصیلی و اجرایی ۱۰۰ حوزه آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری انجام گرفته است و ۲ هزار و ۶۵۰ سازه سنگی ملاتی احداث شده است.
معاون آخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: هدف از اقدامات آبخیزداری مبارزه با فرسایش خاک، کنترل رسوب و تقویت پوشش گیاهی به عنوان اقدامات اصلی و کنترل سیل، تقویت آبخوانها و... نیز به عنوان فرایندهای فرعی هستند.
در انتهای این نشست نیز هومان خاکپور رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، اعتبارات ملی و اعتبارات استانی چیزی حدود ۶۵ میلیارد ریال در بخش جنگل و مرتع هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ پروژه با مشارکت بهرهبرداران در بخشهای مرتع و جنگل اجرا و قرارداد اصلاح مرتع با آنها منعقد شده است، گفت: امسال ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار مرتع احیا و ۸۰۰ هکتار جنگل بهوسیله بذر نهال غنیسازی شد.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع این استان با مشارکت بهرهبرداران تحت کشت گیاهان دارویی قرار دارد.
خاکپور با بیان اینکه ۱۹ پارک جنگلی در چهارمحال و بختیاری به بهرهبرداران که شامل شهرداریها و افراد حقیقی میشوند، واگذار شده است، عنوان کرد: توسعه ۱۰۰ هکتار زراعت چوب با مشارکت مردم برای امسال پیشبینی شده است که با همکاری بنیاد برکت ۴ میلیارد تومان به طرحهای توسعه زراعت چوب اعطا میشود.
انتهای پیام /1031ج
کد مطلب: 46868