به گزارش جهانبین نیوز ؛ قدمت پخت شيره انگور به كاشت آن ميرسد. در اغلب نقاط مختلف شهرستان اردل از گذشته تاكنون از انگور شيره ميگرفتند.
اين روزها برخي از مادران با اصلات بختياري در شهرستان اردل مشغول تهيه و پخت شيره انگور هستند که خبرنگار جهانبين نيوز برا اطلاعات بيشتر از نحوه توليد شيره انگور به صورت سنتي گفت و گويي ترتيب دادند.
ماهي جان انصاري يکي از بانوان اردلي که در حال تهيه و پخت شيره انگور بود در گفت و گو با خبرنگار جهانبين نيوز اظهار داشت:شيره پزي در شهرها و روستا هاي شهرستان اردل ، بعد از برداشت انگور و معمولا در مهرماه انجام ميشود كه علاوه بر تامين مواد غذايي مورد نظر جهت فروش، در تامين مالي خانواده نيز موثر است.
انصاري افزود: براي پخت شيره از انگور كشمشي استفاده ميكنند، چون آبدارتراست و از آب انگور علاوه بر شيره پزي، شربت و شيريني نيز درست ميكنند.
وي بيان کرد: براي تهيه و پخت شيره انگور در ابتدا انگورهاي كشمشي را از باغ چيده و در سبدهاي مخصوص حمل انگور، از باغ به خانه ميآورند، انگورها را شسته در حوض مخصوص ريخته، روي آن با چكمه ميروند و به اصطلاح لگدكوب ميكنند تا كاملا آب انگور گرفته شود .
انصاري اظهار کرد:سپس همه آب انگور را در ظرفهاي پلاستيكي ريخته، و به آن مقداري خاک اضافه ميكنند و تا صبح فردا به آب انگور دست نميزنند.
وي با اشاره به اينکه علت اضافه کردن خاک سفيد(پودرآهک)، شفافيتسازي و به اصطلاح محلي براي حلال شدن آب انگور است، اضافه کرد: صبح روز بعد آب انگور زلال شده را در ديگهاي ويژه شيرهپزي ريخته و آن را روي کوره ميگذارند تا کاملاً بجوشد و درحين جوشيدن آن را هم ميزنند تا نسوزد و شيره خوش رنگ شود.
اين خانم اردلی گفت: پس از اينکه شيره پخت و کاملاً خوش رنگ شد، ميگذارند تا سرد شود و براي درست كردن شربت و انواع شيرينيهاي خانگي نيز استفاده ميكنند.
انتهاي پيام/570ه