به گزارش جهانبین نیوز ؛ یکی از اصلیترین دغدغههای دولت، تامین زیرساختهای جمعیت شهری و روستایی به ویژه تامین آب شرب و بهداشتی است.
این موضوع به لحاظ اهمیت، جایگاهی بیبدیل در حفظ سلامت، کارآمدی ساکنان، عدم مهاجرت و توسعه پایدار کشور داشته و خواهد داشت.
چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای ایران و سرچشمه دو رود بزرگ کارون و زاینده رود و بخشی از دز است اما این سرزمین در حالی سرزمین آبهای خروشان لقب گرفته است که نیمی از جمعیت آن از کمآبی رنج می برند و کاهش بارشها و وقوع خشکسالی طی سالیان گذشته تامین آب شرب را در این استان با مشکل مواجه کرده است.
یکی از مصوباتی که در حوزه آب و خاک آبخیزداری در 23 خرداد سال 87 در دور دوم سفرهای استانی هیئت دولت به ریاست رئیس جمهور وقت به شهرکرد مصوب شد، انجام مطالعه فاز دوم طرح انتقال آب شرب و مورد نیاز صنعت از رودخانه زایندهرود به شهرها و روستاهای مسیر منطقه بن تا بروجن بود.
در سال 90 و در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد مجوز تخصیص برداشت آب از رودخانه زایندهرود در طرح انتقال آب بن ـ بروجن صادر شد و در سال 1393 نیز برای دومین بار اجرای پروژه انتقال آب بین بروجن آبرسانی به 450 هزار نفر از مردم در این مسیر مجدداً به تصویب هیات دولت رسید.
در واقع طرح انتقال آب بن- بروجن کارگزاران چهاردولت را به خود دیده اما مردم امیدوارند اتمام آن به دولت بعدی نرسد.
400 میلیارد اعتبار برای پروژه انتقال آب بن- بروجن نیاز است
حجت الاسلام امیر قلی جعفری نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: 400 میلیارد برای اتمام پروژه انتقال آب بن- بروجن بودجه نیاز است که تا کنون 100 میلیارد آن واریز شده است و ما بقی آن در مراحل بعد واریز می شود.
وی با اشاره به اینکه چنانچه پروژه انتقال آب بن- بروجن به اتمام برسد آب شرب نیمی از استان چهارمحال و بختیاری تامین می شود عنوان کرد: این پروژه جز پروژه های مهم دولت است که در اولویت بهره برداری قرار گرفته است.
جعفری عنوان کرد: با واریز اولین بخش اعتبار پروژه فعال شده است و مسؤولان در این بازدید سعی دارند نقاط ضعف را بررسی کنند و اگر نیاز است پیمانکاران عوض شوند تا این طرح با سرعت بیشتری عملیاتی شود.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم با اتمام این پروژه 450 هزار نفر از مردم استان از آب شرب پایدار برخوردار شوند.
به گزارش جهانبین نیوز ؛ هنوز هم طرح آب رسانی شرب به خانه های نیمی از مردم چهارمحال و بختیاری در اجرا بر مدار فراز و فرود می چرخد.
عده ای از مسئولین نیز ادعا دارند که کمبود نقدینگی باعث شده این پروژه به صورت راکد بماند.
برای پروژه انتقال آب بن- بروجن دو میلیارد ریال اعتبار تزریق شده است
اقبال عباسی استاندار چهارمحال بختیاری گفت: در یکماهه اخیر ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار به این طرح تزریق شده است و این روند باید تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه شرکت آب منطقه ای تنها یک ماه فرصت دارد که دو هزار میلیارد اعتبار جدید را جذب کند تصریح کرد: باید از تمام ظرفیت و نهایت کارگر برای اتمام این پروژه استفاده کرد.
عباسی با تاکید بر اینکه شرکت آب منطقه ای این استان هرچه زودتر باید تکلیف را روشن کن خاطر نشان کرد: شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری در طرح انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن موظف به تعیین تکلیف پیمانکاران، تهیه تجهیزات، تملک زمین و تامین لوله مورد نیاز اقدام کند.
وی یادآور شد: برای تسریع در روند اجرای طرح انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن از توان سازمان بازرسی و دیوان محاسبات چهارمحال و بختیاری بهرهگیری شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در صورت جذب نشدن اعتبارات اختصاص یافته به طرح انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن شرکت آب منطقهای مقصر است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ظرف یک هفته آگهی مناقصه این قسمت از روژه باید انجام شود.
به گزارش جهانبین نیوز ؛ طرح انتقال آب بن- بروجن که کلیه مجوزات قانونی و زیست محیطی را اخذ کرده، پس از اجرا آب شرب ۵۰۰ هزار نفر از ساکنان چهارمحال و بختیاری در ۱۳ شهر و ۱۱ روستارا تامین خواهد کرد.
آبگیری این طرح از سد زاینده رود آب تخصیص یافته به میزان ۴۱ میلیون مترمکعب را در دو مرحله پمپاژ به استان چهارمحال و بختیاری می رساند.
در حال حاضر نیز بر روی این پروژه کار می شود و بناست در زودترین زمان ممکن به بهره برداری برسد.
انتهای پیام/1020ج