نماینده شهرستان کیار در شورای اسلامی چهارمحال و بختیاریگفت: نهادهای مختلفی از جمله کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در سراسر استان به منظور غنی سازی اوقات فراغت تابستان جوانان و نوجوانان فعالیت های متنوعی داشته که می طلبد در شرایط موجود کرونا به فعالیت خود به صورت مجازی ادامه داده و کمک به غنی سازی فعالیت انجمن های ادبی وفرهنگی شهرستان نیز نماید.
به گزارش جهانبین نیوز؛ رحمت اله حکمی شلمزاری نماینده شهرستان کیار در شورای اسلامی استان در جلسه این شورا گفت: فصل تابستان زمان بسیار مناسبی به منظور فراگیری انواع مهارت ها و اموزش ها به شمار می رود بگونه ای که نوجوان به رشد اجتماعی، خلاقیت و ابتکار فردی می رسند و در صورتی که آدمی این زمان را به بطالت بگذراند چه بسا شاهد کم شدن ارزش فردی و اجتماعی وی هستیم و چنانچه از این فرصت به نحوه صحیح استفاده نشود شاید فرصتی که به منظور بهره وری می توان در اختیار داشت تبدیل به تهدیدی جبران ناپذیر شود که متاسفانه در سال جاری به علت اپیدمی بیماری کوید 19 این مهم غافل ماند .
وی افزود : نهادهای مختلفی از جمله کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در سراسر استان به منظور غنی سازی اوقات فراغت تابستان جوانان و نوجوانان فعالیت های متنوعی داشته که می طلبد در شرایط موجود به فعالیت خود به صورت مجازی ادامه داده و کمک به غنی سازی فعالیت انجمن های ادبی وفرهنگی شهرستان نیز نماید که در این بین مسئولین نیز در تجهیز این کانون ها نیز اهتمام ورزند.
حکمی شلمزاری اذعان داشت: یکی از مهمترین پروژه های نیمه تمام در شهرستان کیار پروژه احداث فرهنگ سراهای شلمزار و گهرو است ، ساخت فرهنگ سرا با هدف ساماندهی انجام امور فرهنگی و هنری شهرستان کیار همچون، تئاتر، موسیقی، سرود، شاهنامه خوانی، برگزاری انجمن های ادبی، موسیقی و ...... آغاز شده است .که سال های سال هنرمندان در انتظار تکمیل و به ثمر نشستن این پروژه های فرهنگی هستند که خواستاریم مسئولین این پروژه ها را در اولویت کاری قرار داده .
نماینده شهرستان کیار در شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری تغییرمدیران کانون های غیر فعال فرهنگی مساجد و کمک به صدور مجوز مراسمات فرهنگی هنری و قرآنی و تکمیل مسجد فاطمه زهرا شهر شلمزار را از دیگر مطالبات شهرستان کیار برشمرد.
فرهنگسرا سامان پیرفت فیزیکی قابل توجهی ندارد
لطف اله شیخ سامانی، نماینده شهرستان سامان در شورای اسلامی استان در جلسه این شورا گفت : با توجه به اینکه در کشور امامزادگان بسیاری داریم و به نوعی امامزاده به فرزند یا نواده یکی از امامان دوازدهگانه شیعه و نیز مقبرهٔ آنان گفته میشود و تعداد بسیاری امامزاده در شهرها و روستاها وجود دارد که توسط سازمان اوقاف و امور خیریه اداره میشوند لذا شاهدیم که هیچ کدام از 14 معصوم در هر کجای دنیا که دفن گردیده به دنبال نام آنها اسم شهر محل دفن نمی باشند به عنوان مثال هیچ کجا دیده نشده امام رضا (ع) شهر مشهد. بر همین اساس استدعا می گردد جهت امامزادگان نیز سازمان اوقاف و امور خیریه نام شهر دنبال امامزاده را حذف و نسبت به اصلاح تابلوهای امامزادگان اقدام نماید چرا که این خود منجر به وجود مشکلات اجتماعی میان مردم شهرها و روستاها نیز گردیده است .
نماینده شهرستان سامان در شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به عدم تکمیل ساختمان اداری وساخت وافزایش ظرفیت سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای شهر سامان گفت: انتظار است با توجه به اینکه این پروژه تا کنون پیشرفت فیزیکی چندانی نداشته مسئولین ذیربط نسبت به تخصیص اعتبار جهت تکمیل آن اهتمام ورزند چرا که توسعه فضاهای فرهنگی و هنری متناسب با نیازهای جوانان جامعه، امری ضروری و انکار ناپذیر است که باعث سالم سازی گذران اوقات فراغت آنان میشود. همچنین شهر سامان شاعران نامی بزرگی را داشته که متاسفانه مورد بی مهری قرار گرفته و در سطح استان نسبت به معرفی آنها کوتاهی میشود.
وی اذعان داشت : هیئت امناء امامزاده بابا پیر احمد در نقشه تقسیمات کشوری جزء شهرستان سامان می باشد در ترکیب هیئت امناء بایستی از شهرستان سامان هم افرادی حضور داشته باشند و همچنین عدم استقرار نمایندگی اداره کل تبلیغات اسلامی در شهرستان سامان مشکلاتی را برای مردم ایجاد نموده که خواستار رفع آن از مسئولین ذیربط می باشیم.
برای تعمیر و تجهیز خانه های عالم در شهرستان بن اعتباری تخصیص داده نشد
زلیخا قنبری،نماینده شهرستان بن در شورای اسلامی استان در جلسه این شورا با اشاره به عدم تخصیص اعتبار جهت تعمیر وتجهیز خانه های عالم روستایی در روستاهای لارک، حیدری وسایر روستاهای شهرستان بن گفت متأسفانه در حال حاضر به علت تخصیص نیافتن اعتبارات عمرانی به این حوزه، احداث خانههای عالم در این شهرستان متوقف شده است لذا با توجه به اینکه خانه عالم ظرفیت مهمی در راستای توسعه کمی و کیفی برنامهها و فعالیتهای فرهنگی و دینی می باشد توجه به احداث خانههای عالم خود یک عامل مهم در توسعه فعالیتهای فرهنگی و مذهبی است.
قنبری خاطر نشان کرد : انتخاب اعضای هیات امنای مساجد و امامزادگان به عدالت نبوده و موروثی می باشد در همین جهت بمنظور رسیدگی به این مشکل پیشنهاد میگردد اداره کل اوقاف و امور خیریه استان از شوراهای اسلامی ، شهرداران و دهیاران به عنوان نهاد های تصمیم گیر و مرجع در شهر و روستا در خصوص برگزاری انتخابات و صدور حکم اعضای هیات امنا استعلام نمایند و انتخاب این افراد با هماهنگی نمایندگان مردم در شهرها و روستاها (شوراهای اسلامی) صورت پذیرد چرا که شوراهای اسلامی بیشتر در کنار مردم و پاسخگوی مسائل و مشکلات می باشند .
نماینده شهرستان بن در شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری اذعان داشت :از مسئولین تقاضامندیم در خصوص تصمیم گیری در مواردی که جنبه عمومی داشته خصوصاً جلسات مربوط به هیات های امنای مساجد ، امامزادگان و هیات های مذهبی شوراهای اسلامی را نیز دعوت و از نقطه نظرات آنها استفاده گردد چرا که عدم آگاهی و اطلاع شوراهای اسلامی از چنین مسائل عمومی منجر به گلایه مندی و اعتراضات مردمی میگردد .
قنبری با اشاره به مراسمات عزاداری و تعزیه خوانی در دهه اول محرم در شهرها و روستاها گفت: بعضا مشاهده می گردد جلساتی بیشتر از حد مشخص شده توسط ستاد کرونا بدون مجوز سازمان تبلیغات اسلامی برگزار که متاسفانه منجر به افزایش آمار مبتلایان و انتقال ویروس کرونا گردیده و بنده به عینه در روستای شیخ شبان شاهد چنین مراسمات با وجود تعداد بالای افراد کرونا مثبت بوده ام که متاسفانه مسئولین امر رسیدگی کافی را معمول نداشت است.
وی دیگر مشکلات مرتبط با مدیران مدعو در شهرستان بن را ، رسیدگی و تخصیص اعتبار جهت کارهای عمرانی از قبیل ایجاد زیرساخت ها و پارکینگ و فضاسازی امامزادگان واجب التعظیم از جمله امامزاده باباپیراحمد بن،سید بهاءالدین شیخ شبان، سید محمد بارده و غیره ، قطع بیمه درمانی بسیاری از طلاب شهر ها و روستاها، تعمیر ومرمت بعضی از مساجد شهرها وروستاهای شهرستان مانند مسجد جامع شهر وردنجان ، مشکل کمبود بودجه های فرهنگی در کانون های فرهنگی مساجد شهرستان ، وضعیت حقوق و مزایای خادمین امامزادگان ، نبودن نمایندگی سازمان تبلیغات اسلامی و اداره اوقاف وامورخیریه درشهرستان بن عنوان نمود و خواستار رسیدگی مسئولین ذیربط شد و جهت رسیدگی به مشکلات امامزاده شیخ بهاءالدین شیخ شبان خواستار تشکیل جلسه ای مجزا با مسئولین اوقاف و امور خیریه و سایرین گردید.
مساجد و هیات های مذهبی در شهرستان اردل با کمبود فضا مواجه هستند
حسینعلی رضایی سرپیری در جلسه این شورا با اشاره به مسائل و مشکلات مربوطه به مدیران مدعو در شهرستان اردل گفت م:مساجد و هیات های مذهبی مکانی جهت برگزاری جلسات گسترش و توسعه فرهنگ معنوی و مذهبی در شهر و ایجاد راهکارهای مناسب به منظور رونق برنامه های تبلیغی و فرهنگی مذهبی در بین اقشار مردم می باشند که متاسفانه این اماکن با نبود فضای کافی و محل استقرار برای برپایی مراسمات و هیات های مذهبی روبرو می باشند .
رضایی سرپیری با اشاره به عدم تعمیر ، مرمت و بازسازی مساجد برخی مناطق شهرستان اردل از جمله دیناران ، لشتر و ... خاطر نشان کرد معمـاري مساجد و گلدسته هاي ايراني به واسطة عاريه گيري از عناصر معماري ايراني (مانند كاشـيكـاري)، به نوعي فرهنگ و هنر ايراني را كه در ميان آثار معماري اقصي نقاط جهان كم نظيـر اسـت، بـه نمايش گذاشته و معرفي مي كنند و از گذشته تا امروز، گلدسته هـا و مسـاجد در جاي جاي محلات و كوچه ها يافت مي شوند لذا گلدسته هاي مساجد در زمرة رفيع تـرين بناهـاي معماري شهري و روستايي بوده اند و مرمت مساجد از ضروریات است.
وی در خصوص اینکه درآمدهای بقاع متبرکه از چه طریق به دست می آید و در چه زمینه ای هزینه می شود، اظهار داشت : تعیین تکلیف هزینه کرد کمک های مردمی و نذوراتی که توسط هیأت امنای مساجد و امامزادگان از مردم اخذ می گردد به نحو احسن توسط مسئولین امر اطلاع رسانی نمی گردد.
نماینده شهرستان اردل در شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در ادامه به بحث مشکل تملک و متولی حمام قدیمی شاه حیدر در جنوب شهر اردل و مشکلات آن اشاره کرد و افزود: متاسفانه این موضوع سبب نارضایتی گردیده است .
رضایی پیری اذعان داشت: امامزاده حلیمه خاتون روستای سرپیر هر ساله پذیرای انبوه مشتاقان و شیفتگان اهل بیت(ع) است به ویژه در ایام محرم و روزهای تاسوعا و عاشورا که اکثر مردم دشتک و عده ای از مناطق اطراف و حتی شهرهای مختلف برای زیارت و شرکت در این آیین به یاد ماندنی در کنار این مرقد مطهر گرد هم می آیند حرم این امامزاده در طول قرن های متمادی مأمن و مرجع مردم معتقد و با صفای بختیاری بوده است که متاسفانه مشکل تخصیص بودجه جهت ساختمان آن و مسجد روستای سرپیر تا کنون رفع نگردیده .
وی در ادامه افزایش تعداد خانه های عالم در شهرستان اردل ، تخصیص اعتبار جهت تکمیل ساختمان نیمه کاره امامزاده شاه عبدالعزیز شهر اردل (با توجه به اینکه محل تجمع هیأت های مذهبی شهر در این مکان می باشد) حسینه کاج . مسجد امامزاده روستای سرپیر ، بررسی علت عدم تغییر هیأت امنای امامزادگان و مساجد ( مردم معتقدند هیأت امنای مذکور موروثی شده اند و همکاری لازم را با این مجموعه ندارند.) ، فرسودگی برخی از ساختمان های امامزادگان و مساجد و همچنین وضعیت بد سرویس های بهداشتی مساجد و امامزادگان بین راهی را از دیگر مطالبات مردم این شهرستان عنوان نمود و گفت: برای حل معضلات فوق چه تدابیری توسط مسئولین اندیشیده شده؟
انتهای پیام/1020ج