به گزارش جهانبین نیوز، دنیای IT و کاربردهای فراوان و شگفت انگیز اینترنت همیشه آدمی را شگفت زده میکند، بگونهای که حتی برخی چیزها بهنظر غیرقابل باور و نشدنی است و حتی نمیتوان باور کرد که اشیاء هم میتوانند به راحتی بیش از نیمی از زندگی انسان را مدیریت نموده و پیش ببرند، بدون آن که انسان بخواهد خسته شود.
اینترنت اشیاء چیست؟
Internet of Things به اختصار IOT و یا همان اینترنت اشیا چیز جدید و نا آشنایی نیست چون اولین نمونه استفاده از این تکنولوژی؛ تولید و رونمایی از توستر متصل به اینترنت توسط یک کمپانی طی یک کنفرانس در سال ۱۹۸۹ بود.
در کل، مفهوم اینترنت اشیا اتصال دستگاه های مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت است. به کمک اینترنت اشیا برنامه ها و دستگاه های مختلف می توانند از طریق اتصال اینترنت با یکدیگر و حتی انسان تعامل و صحبت کنند.
اینترنت اشیا فرصت هایی ایجاد می کند برای ادغام مستقیم دنیای فیزیکی و سیستم های مبتنی بر کامپیوتر، سیستم هایی مانند؛ خودروهای هوشمند، یخچال های هوشمند و خانه های هوشمند که این روزها در مباحث و مجالس مختلفی به آن ها اشاره می شود و لازم است که بدانید همه این دستگاه ها در زیر مجموعه اینترنت اشیا قرار می گیرند.
اینترنت اشیا چگونه تعامل با دنیای فیزیکی را تغییر خواهد داد؟
اینترنت اشیا (IoT) به عنوان انقلاب صنعتی بعدی نامیده می شود – IoT روش تعامل تمام کسب و کارها، دولت ها و مصرف کنندگان را با دنیای فیزیکی تغییر خواهد داد. در اینجا بیشتر به روند پیشروی و رشد IoT در دنیا پرداخته ایم با ما همراه باشید.
بیش از دو سال است کهBI Intelligence (BusinessInsider) از نزدیک رشد اینترنت اشیا را دنبال کرده. به طور خاص، این سازمان تجزیه و تحلیلی بر روی این قضیه انجام داده که چگونه IoT موجودیت ها و نهادهایی از قبیل دولت ها، کسب و کارها و مشتریان را قادر می سازد تا به دستگاه های IoT خود متصل شوند و آن ها را کنترل کنند. این تجزیه و تحلیل در محیط هایی مانند تولید، خانه های هوشمند، حمل و نقل و کشاورزی انجام شد.
IoT روش تعامل تمام کسب و کارها، دولت ها و مصرف کنندگان را با دنیای فیزیکی تغییر خواهد داد
در یک گزارش از BI این سیستم اطلاعاتی در مورد تمام اجزاء و اکوسیستم IoT صحبت کرده. این گزارش شامل اطلاعاتی در مورد دستگاه ها، تحلیلگرها، شبکه ها و امنیت IoT می باشد. در این گزارش همچنین یک تخمین و پیش بینی از بازار رو به رشد اینترنت اشیا ارائه شده که شامل رشد استفاده از دستگاه های IoT، میزان سرمایه گذاری و میزان بازگشت سرمایه در این اکوسیستم می باشد.
پیش بینی شده تا سال ۲۰۲۰ در کل ۳۴ میلیارد دستگاه به اینترنت متصل شوند.
نزدیک به ۶ تریلیون دلار برای اینترنت اشیا تا ۵ سال آینده خرج خواهد شد.
تجارت جزء اصلی اینترنت اشیا قرار خواهد گرفت؛ کسب و کارها می توانند روند کار خود را بهبود دهند با: ۱) کاهش هزینه های عملیات. ۲) افزایش بهرهوری. ۳) گسترش بازار و محصولات جدید.
دولت ها برای کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت زندگی شهروندانشان بر روی افزایش بهرهوری تمرکز خواهند کرد.
مصرف کنندگان به عنوان استفاده کنندگان IoT در کنار کسب و کارها و دولت ها عمل خواهند کرد.
آیا در ایران از اینترنت اشیاء استفاده میشود؟
استفاده از اینترنت اشیاء در ایران در اشکالِ اشیاء هوشمند مانند تلوزیون و لامپ و یخچال هوشمند و غیره، بیش از همه شناخته میشود. این در حالی است که این استفاده در حال حاضر لوکس به نظر میرسد.
واقعیت این است که استفاده از IoT در ایران در قالب BMS (هوشمند کردن تجهیزات ساختمان) فعال است. BMS میتواند مصرف انرژی را کنترل کند؛ برای مثال میتواند سرمایش و گرمایش ساختمانها را تنظیم کند. این شکل از استفاده از آی او تی، در کشور ما میتواند بسیار مفید باشد. چراکه انرژی ارزان است و استفاده از آن به درستی مدیریت نمیشود.
از طرفی، یکیدیگر از اشکال استفاده، در قالب ماشین متصّل (Connected Car) است. ما میتوانیم در داخل ماشینها ماژولی تعبیه کنیم که به کامپیوتر وصل شود و ایرادات ماشین را تشخیص دهد یا برای تشخیص سرقت از آن استفاده کرد
بازار IOT در ایران به چه صورت است ؟
یکی از نکات مهم در زمینه بازار اینترنت اشیا در ایران استفاده از دانش افراد تحصیل کرده می باشد . در کشور ما به دلیل وجود قشر جوان و تحصیل کرده و دسترسی آنها به اینترنت می توان بازار کار مناسب را راه اندازی کرد. کسب و کار های اینترنتی در سال های اخیر به همین یل رشد بسیار بالای داشته اند.
انواع سایت ها و فروشگاه های اینترنتی در سالها اخیر به خوبی توانسته اند در بین کاربران اینترنت جای خود را باز کنند. در این بین استفاده از خدمات اینترنتی مانند تاکسی های اینترنتی و فروشگاه های آنلاین و انجام خدمات اینترنتی نیز توانسته اند به خوبی بازار کار خود را در ایران پیدا کنند.
با توجه به این موارد می توان بازار اینترنت اشیا در ایران را به خوبی پیش بینی کرد .البته نکه مهم در این زمینه آشنایی مردم IOT می باشد . لازمه اینکار بالا بردن دانش عمومی و سطح دانش کاربران و استفاده کنندگان اینترنت می باشد . یکی از نکات مهم دیگر در بازار اینترنت اشیا در ایران اختصاص بودجه های مناسب برای ساخت پروژه های تجاری و تجاری سازی آن است و بخش های تحقیقاتی در زمینه IOT در ایران به خوبی در حال انجام فعالیت می باشند و شرکت های دانش بنیان و گروه های تحقیقاتی دانشگاهی از بودجه و امکانات لازم برای تحقیقات در زمینه اینترنت اشیاء یا همان IOT استفاده می کنند.
با این حال وجود موانع گسترده ، ناآگاهی مردم و عدم بودجه کافی باعث شده است که بازار اینترنت اشیا در ایران همچنان خالی بماند و شرکت ها و موسسه های بزرگ سهم خود را از این بازار برداشت نکنند. بازار اینترنت اشیا در ایران می تواند سالانه درامد های چندین میلیاردی داشته باشد اگر سرمایه و بودجه و دانش اولیه به خوبی در آن تزریق شود.
انتهای پیام /1027