در خرید زولبیا بامیه دقت کنید/ زولبیا بامیه اگر به درستی انجام نشود موجب بروز مشکلات می شود
به گزارش جهانبین نیوز ؛ مصرف شیرینی زولبیا بامیه در ماه مبارک رمضان بیشتر از ایام دیگر است در حالی که متخصصان تغذیه در این مورد نظری کاملا متفاوت با آنچه در میان مردم به یک باور تبدیل شده است دارند.
کارشناس تغذیه اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در این باره گفته است : مضرات استفاده از زولبیا و بامیه بیش از فواید آن است.
پروسه تهیه و اماده سازی زولبیا بامیه اگر به درستی انجام نشود می تواند باعث ایجاد مشکلاتی شود ، مشکلاتی که برای یک فرد روزه دار می تواند جدی باشد به همین دلیل رعایت نکات مهم در انتخاب و خرید آن اهمیت ویژه ای دارد.
این نوع زولبیا و بامیه رنگشان کدر، حاوی ذرات سوخته و مواد مضرر برای بدن است و به شکل بهداشتی طبخ نشده اند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران به شهروندان توصیه کرد زولبیا و بامیه هایی را که رنگشان روشن تر است و ذرات سوخته ندارند، از قنادی های مجاز که کنترل بهداشتی می شوند، تهیه کنند.
البته توصیه ما به روزه داران این است که در روزهای ماه رمضان حتی الامکان از زولبیا و بامیه به این علت که قند طبیعی ندارند، استفاده نکنند.
با بیان اینکه کشمش و خرما از جمله موادی هستند که می توانند قند طبیعی را به بدن افراد وارد کنند، زولبیا و بامیه به طور عمده تولید و در قنادی ها عرضه می شود و این مواد همانند گذشته در شیرینی فروشی ها طبخ نمی شوند.
از سوی دیگر می توان به جرات گفت مضرات استفاده از این شیرینی بیش از فواید آن است.
جعبه های زولبیا و بامیه باید مجوز بهداشتی داشته باشد و بر روی بسته بندی جعبه ها آرم سازمان غذا و دارو هک شده باشد در غیر این صورت از مصرف آنها پرهیز نمایند.
از فواید زولبیا و بامیه فقط میتوان به این اشاره کرد که برای لحظات اول بعد از افطار به جهت اینکه دارای قندهای ساده بالایی است، یک تا دو عدد توصیه به مصرف میشود و این قندهای ساده سریع شکسته میشود و قند خون مورد نیاز را سریع بالا میبرد.
بر عکس فواید که مختصر است، مضرات آن بی شمار است و میتوان به کالری بالای آن که منجر به افزایش وزن و ناراحتیهای متعاقب آن میشود، اشاره کرد.
همچنین با توجه به اینکه قندهای ساده آن بالاست، به همین دلیل اصلا به بیماران دیابتی و همچنین افراد عادی به جز در همان لحظات اولیه افطار توصیه نمیشود؛ چراکه قندهای ساده در بدن سریع به چربی تبدیل میشود.
این شیرینیها درون روغن بطور غوطهور سرخ میشود و از همه مهمتر اینکه احتمال دارد از روغنهای نامناسب برای طبخ آنها استفاده شود در نتیجه با وجود آنکه چربی بالایی دارد، مواد مخاطرهآمیز برای سلامتی مانند پراکسید و اسیدیته نیز دارد.
از آنجا که معمولا نوع مصرف با مقاومت همراه خواهد بود توصیه میشود در مصرف زولبیا و بامیه احتیاط شود و به یک الی ۲ عدد در روز اکتفا کنید.
انتهای پیام/1020 ج