به گزارش
جهانبین نیوز ؛ برخلاف سازمانهاي گذشته، سازمانهاي امروزي داراي تكنولوژي پيشرفته بوده و نيازمند تسخير، مديريت و بهره برداري از دانش و اطلاعات به منظور بهبود كارآيي، خدمت بهتر به مشتري، مديريت تغيير و پيگيري تغييرات پايان ناپذير هستند.
مديريت دانش ابزار مهمي است كه سازمانها از طريق آن بهتر ميتوانند اطلاعات و دانش را مديريت كنند.
برخلاف ديگر تكنيكها، تعريف مديريت دانش اغلب آسان نيست، زيرا حوزه وسيعي از مفاهيم، وظايف مديريتي، فناوريها و اقدامات را با خود به همراه دارد.
مديريت دانش شيوه جديدي براي تفكّر در مورد سازمان و تسهيم منابع فكري و خلاقانه سازمان است.
مديريت دانش به تلاشهايي اشاره دارد كه به طور خودكار براي يافتن، ساماندهي و قابل دسترس نمودن سرمايه هاي نامشهود سازمان و تقويت فرهنگ يادگيري مستمر و تسهيم دانش در سازمان صورت ميگيرد.
بسياري از سازمانها با تمركز بر مديريت دانش و سرمايه گذاري گسترده در زمينه فناوري اطلاعات، به دنبال دسترسي به مزاياي حاصل از مديريت دانش هستند و تلاش ميكنند با پياده سازي مديريت دانش، عملكرد خود را بهبود بخشند.
در بيشتر پژوهشهايي كه عوامل بحراني موفقيت مديريت دانش را بررسي كرده اند، مجموعه عواملي به صورت عمومي، عوامل كليدي موفقيت مديريت دانش معرفي شده اند.
با وجود اين، هر سازماني عوامل كليدي خاص خود را دارد.
دغدغه سازمانها اين است كه اين عوامل را شناسايي و به آنها توجه كنند تا در موفقيت مديريت دانش پيش قدم باشند.
عوامل كليدي توفيق عواملي هستند كه تحقق هدف در گرو آنها است.
اين واژه بيشتر در برنامه ريزي راهبردي مورد استفاده قرار ميگيرد.
شناسايي عوامل كليدي در پياده سازي مديريت دانش در سازمانهاي مختلف از جمله سازمانهاي نظامي بسيار مهم است.
با توجه به نقش مهم و حياتي اين سازمانها در حفظ از امنيت و صيانت از كيان جمهوري اسلامي ايران و دفاع از ميهن عزيزمان در برابر انواع تهديدات داخلي و خارجي، بايد با شناسايي عوامل كليدي مؤثر در پياده سازي مديريت دانش در داخل آنها راهكارهاي اجرايي در خصوص رفع معضلات و موانع موجود در اين خصوص ارائه شود.
انتهای پیام/