به گزارش جهانبین نیوز؛ بنابر فرموده مقام معظم رهبری، فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد و این یعنی همه دستگاهها و نهادهای ذیربط باید برای حضور فعال و در این فضا برنامهریزی داشته باشند.
این فضا همانقدر که میتواند سکویی برای پرش باشد به همان اندازه نیز خطرناک است و اگر مدیریت نشود و فرهنگ استفاده از آن آموزش داده نشود میتواند درهای باشد برای سقوط.
مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، روز گذشته از آزادی بیحد و حصر در فضای مجازی انتقاد کرد و تلاش دشمن برای جایگزینی ضدارزشها به جای ارزشها در این فضا را خطرناک برشمرد و گفت: تیغه این چاقوی دولبه در دستان ماست و دسته آن در دستان دشمنی است که به دنبال جایگزینی فرهنگ خود به جای فرهنگهای مقاوم دینی، مذهبی، اعتقادی، بومی و سنتی ما است.
بنابراین میتوان گفت عرصه جنگ نرمی که به راه افتاده نیاز به مدیریت دارد و باید با آگاهیبخشی به خانوادهها این موضوع را به آنها یادآور شد که فرزندانشان در چه فضایی حضور دارند و چه خطراتی آنها را تهدید میکند.
بسیاری از نوجوانان و جوانان کلید حل مشکلات عاطفی و دوران بلوغ خود را در فضای مجازی جستوجو میکنند و همین امر باعث میشود تا مورد سوءاستفاده قرار گرفته و در آینده دچار افسردگی، استرس، بیاعتمادی و... شوند.
بنابراین لازم است برای کنترل فرزندان در فضای مجازی پدر و مادرها فاصله عاطفی با فرزندان خود نداشته باشند و به جای اینکه در مقابل آنها بایستند در کنار آنها باشند.
اجازه ندهیم دشمن در فضای مجازی به اهداف شوم خود دست یابد
علی گرجی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: در فضای مجازی اتفاقات عجیبی درحال رخ دادن است.
وی با بیان اینکه همه ما وظیفه داریم که توطئههای دشمن در فضای مجازی را خنثی کنیم بیان داشت: اجازه ندهیم دشمن با سوءاستفاده از جوانان و نوجوانان و هدف قرار دادن ارزشهای اسلامی در این فضا به مقاصد شوم خود دست یابد.
گرجی ادامه داد: این فضا باید مدیریت شود و لازم است همه فعالان این عرصه وارد میدان شوند و آموزشهای لازم در این راستا را در اختیار خانوادهها قرار دهند.
خانوادهها در فضای مجازی همراه فرزندانشان باشند
سرهنگ مرتضی عسگری رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: بیشترین جرمهایی که در فضای مجازی رخ میدهد در حوزه کلاهبرداریهای مالی است اما شکایتهایی نیز مبنیبر سوءاستفادههای عاطفی یا خیانت نیز داشتهایم.
وی با تاکید بر اینکه برقراری ارتباط عاطفی در فضای مجازی بههیچ عنوان درست نیست یادآور شد: بسیاری از این روابط برای طرفین دردسرساز شده و متاسفانه به باجگیری در این زمینه منجر شده است، بنابراین کاربران شبکههای اجتماعی و بهطور کلی فضای مجازی بههیچ عنوان به دنبال روابط در این فضا نباشند.
عسگری اضافه کرد: خانوادهها نباید اجازه دهند که فرزندانشان به دنبال آرامش در فضایی بیرون از خانه باشند، همچنین بایدآگاهی خود را بالا ببرند و در فضای مجازی همراه فرزندان خود باشند.
رئیس پلیس فتای چهارمحال و بختیاری با اشاره به نمونههای بسیاری از دوستی دختر و پسر در فضای مجازی و آسیبی که به دختران در این زمینه وارد میشود ادامه داد: علاوهبر آسیبهای روحی و روانی، معمولان باجگیری در این روابط نیز وجود دارد و آرامش دختران در این زمینه سلب میشود.
اعتیاد اینترنتی از آسیبهای جدی این فضاست
احسان ربیعی مسئول مرکز فضای مجازی سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری کسی مخالف حضور مردم در این عرصه نیست اما ورود در این فضا باید با هوشمندی و دقت همراه باشد، چراکه اگر هوشمندی و ظرافت در این عرصه خطرناک نباشد سرمایههای انسانی زیادی را از دست خواهیم داد.
وی خاطرنشان کرد: فضای مجازی آسیبها و تهدیدات متعددی در زمینه فردی، خانوادگی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به همراه دارد که اگر واقعا با برنامه به آن ورود کنیم تهدید را به فرصت تبدیل خواهیم کرد و حتی براساس فرمایشات مقام معظم رهبری بهصورت دشمن در این عرصه سیلی خواهیم زد.
مسئول مرکز فضای مجازی سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) چهارمحال و بختیاری با اشاره به گسترش روزافزون دستگاههای ارتباطی بین مردم و خانوادهها یادآور شد: متاسفانه اعتیاد اینترنتی یکی از آسیبهای جدی این فضاست که گسترش استفاده بدون برنامه و افراطی از این فضا باعث شده حتی مراکز ترک اعتیاد اینترنتی در کشور ایجاد شود و این یعنی به صدا در آمدن زنگ خطر برای خانوادهها که نیاز به تنظیم رژیم مصرف اینترنتی دارند.
وی در تشریح دیگر آسیبهای این فضا گفت: تاثیرات مخرب این عرصه بر بنیان خانوادهها از موضوعاتی است که پای زوجین و خانوادههای زیادی را به دادگاهها باز کرده است و متاسفانه آمار طلاق متاثر از تاثیر فضای مجازی از دلایل دیگر آسیبهای اجتماعی منجربه طلاق مثل اعتیاد به مواد مخدر، بیکاری و... در حال سبقت گرفتن است و در این بین وظیفه دستگاههای دولتی و اجرایی است که فکری به حال این فضای غبارآلود و وحشتناک کنند.
به گزارش جهانبین نیوز؛ اینجاست که به عمق تاکیدات مقام معظم رهبری در این خصوص که فرمودند، "فضای مجازی، حقیقتا به قتلگاه نوجوانان و جوانان شده است" پی خواهیم برد.
مدیریت فضای مجازی باید از سوی مسئولان صورت بگیرد و خانوادهها نیز لازم است این فضا را برای فرزندان خود مدیریت کنند و اجازه ندهند فضایی که با مدیریت میتواند فرصتی برای کشور باشد به تهدید تبدیل شود.
انتهای پیام/1026ج